Laatste reacties

- Advertentie -

Naam Jamaloodin doet langer de ronde

George Jamaloodin FOTO JASON LAU-A-KIEN

Willemstad – De naam van George Jamaloodin doet al langer de ronde in de wandelgangen. Zijn naam kwam bovendrijven nadat het wapen waarmee Helmin Wiels op 5 mei werd doodgeschoten, werd opgedoken in het Waaigat.

De Papiamentstalige krant Vigilante schreef toen dat het vuurwapen zou zijn geregistreerd bij een beveiligingsbedrijf. Het OM wilde toentertijd niet reageren op deze geruchten. Wel werd op straat de connectie met George Jamaloodin, eigenaar van Speedy Security, al snel gemaakt.

De MFK’er werd in het verleden flink bekritiseerd door de overleden PS-leider Helmin Wiels. Hij sprak 24 uur voordat hij werd vermoord op 5 mei in het partijgebouw van PS over illegaliteit en corruptie die de democratie ondermijnen.

- Advertentie -

Het moest volgens Wiels afgelopen zijn met de ‘rotzooi’ bij Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK), dat Wiels een bolwerk noemde van politieke partij MFK van oud-premier Gerrit Schotte, waarmee Wiels tot en met september 2012 de coalitie MFK/PS/MAN vormde.

In het bestuur zitten in elk geval de twee grootste loterijhouders van Curaçao: Nelson Farah van Joe Black en Robbie dos Santos van Robbie’s Lottery. Wiels zei toen ook dat de formele omzet van negentig miljoen gulden van het legale deel van het loterijwezen veel te laag is.

Hij schatte de werkelijke verkopen, als ook de illegale omzet wordt meegeteld, op ‘zeker 200 miljoen’. In dit kader plaatste de vermoorde PS-leider vraagtekens bij de rol van de voormalig minister van Financiën, MFK’er George Jamaloodin, halfbroer van loterijbaas Dos Santos, die door Schotte een paar jaar terug werd genoemd als partijfinancier van MFK.

De MFK’er is vaker in opspraak gekomen. Zo werd er eind februari vorig jaar aangifte gedaan bij het OM tegen de oud-minister van Financiën. Jamaloodin had na meer dan vier maanden na het einde van zijn ministerpost nog niet alle eigendommen van de overheid die hij in gebruik had teruggegeven.

- Advertisement -

De huidige minister van Financiën, José Jardim, verklaarde toen dat zijn ministerie een camera, verschillende iPads en wapens miste. Hoeveel wapens was overigens niet bekend. Bronnen verklaarden toentertijd dat het zou gaan om een pistoolmitrailleur en twee semiautomatische wapens van het merk Beretta.

Ook werd Jamaloodin gekort op zijn overbruggingsuitkering omdat hij meerdere dienstreizen opvoerde tijdens zijn ministerschap, wat geen dienstreizen bleken te zijn. Die reizen moest hij gefaseerd terugbetalen en dat gebeurde door dit in te houden van zijn overbruggingsuitkering.

Het is overigens niet de eerste keer dat er bij Speedy Security een huiszoeking werd gedaan. In de zaak ‘Bientu’ werd het kantoor in 2011 al eens ondersteboven gekeerd.

Deze rechtszaak draait om de halfbroer van Jamaloodin, loterijbaas Robbie dos Santos. Dos Santos wordt verdacht van het witwassen van geld, van valsheid in geschrifte en van fiscale fraude.

Eveneens in ‘Bientu’ verschijnt de naam van de oud-minister nogmaals. Statenlid Alex Rosaria gaf vorig jaar augustus aan dat de regering Schotte plannen zou hebben gehad om de betwiste gokbaas Francesco Corallo als vertegenwoordiger in Santo Domingo te willen stationeren.

Jamaloodin heeft hierbij geprobeerd Corallo’s financiële rechterhand benoemd te krijgen als voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS). Dat is mede door mediapublicaties uiteindelijk niet doorgegaan.

Meer recent zijn de excuses die de voormalig minister van Financiën maakte voor zijn uitlatingen waarin hij premier Ivar Asjes voor ‘vieze homo’ uitmaakte.

Dat gebeurde nadat Asjes in zijn toespraak stelde dat Jamaloodin in het verleden er zelf voor had gezorgd dat hij een bedrag van 2 miljoen van de belasting terugkreeg. Dat bedrag werd uitgekeerd zonder het te verrekenen met openstaande schulden die Jamaloodin bij de dienst had.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier: Helmin Wiels – Moord

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

ParadiseFM | Deloitte Dutch Caribbean uit kritiek op beleid minister van Financiën

Er komt kritiek uit de vrije markt op de belastingplannen van Minister van...

AntilliaansDagblad | Statia opent grens voor gevaccineerden

Oranjestad - Met ingang van maandag 2 augustus 2021 is op Sint Eustatius...

AntilliaansDagblad | Voorlopige hechtenis AVP-lid Sevinger geschorst

De voorlopige hechtenis van AVP-lid Benny Sevinger is gistermiddag om 16.00 uur geschorst. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dit bekendgemaakt.

AntilliaansDagblad | Partij MAN wil stemmen terug

Willemstad - Na een evaluatie van de uitslag van de Statenverkiezingen waarbij de...

AntilliaansDagblad | Richtlijnen vertonen ‘ernstige gebreken’

MinFin Silvania geeft vorderingen (=bezittingen) Land zomaar weg

AntilliaansDagblad | Misbruik van NOW-regeling gemaakt

Isebia: Voorwaarden beter formuleren
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -