28 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

MPK beslist dit weekeinde over deelname verkiezingen

WILLEMSTAD — Rignald Lak, politiek leider van de partij Movementu Patriotiko Kòrsou (MPK) beslist dit weekeinde of de partij aan de verkiezingen zal meedoen. Lak stelt dat hij niet voornemens is om ‘onder druk van diegenen die uit wraak abrupt verkiezingen hebben uitgeroepen’ hier aan deel te nemen.

De MPK bestaat sinds 2 juli 2005.
De partij werd door Lak opgericht na een breuk met de FOL en nadat hij een hersenbloeding had gekregen.
Hij herstelde na de hersenbloeding en stelde indertijd dat hij een nieuwe kans van God had gekregen en richtte de MPK op.

- Advertentie -

De MPK trad toe tot de regering in 2006 en was verantwoordelijke voor de eerste publieke functie van huidig premier Gerrit Schotte (MFK).
Op voordracht van Lak, die zelf in de Eilandsraad bleef zitten, werd Schotte gedeputeerde, belast met Economische Zaken en Toerisme.
Lak stelt dat hij als eerste de potentie heeft gezien van Schotte om premier te worden, maar hij is niet te spreken over het beleid van de regering, die door zijn voormalige partijgenoot werd geleid.
Hij hekelt het populisme en het feit dat niet het belang van het volk op de eerste plaats komt, maar dat van de partijfinanciers.

“Het volk moet weten dat als het op populistische partijen gaat stemmen niet de belangen van het volk op de eerste plaats zullen staan, maar die van de partijfinanciers. Die zullen als eerste de pan fransés krijgen, terwijl er voor de middenklasse en de arbeiders zelfs geen kruimels meer over zullen blijven.”

De MPK bestaat op dit moment nog steeds, bevestigt Lak.
Hij benadrukt dat hij de partij niet heeft opgericht om voor zijn eigen persoonlijke belangen op te komen, maar voor het welzijn van het Curaçaose volk.
Lak heeft nog geen besluit genomen of hij aan de verkiezingen zal deelnemen.
Een besluit hierover neemt hij deze zaterdag tijdens een vergadering met het bestuur van de partij.

Ik heb een duidelijke boodschap die wij naar buiten willen brengen. Wij willen prioriteit geven aan armoedebestrijding, creatie van banen, onderwijs en huisvesting. Maar hoe moet je dit binnen drie weken bij de kiezers laten doordringen? Ik ga mij niet op laten jagen, door mensen die uit wraak nu verkiezingen hebben opgeroepen.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -