30 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 16:01

PBC | Curaçao is het snelst vaccinerende land ter wereld

Persbureau Curacao Curaçao is op dit moment het land waar de meeste vaccins worden gezet. Met 13,44 prikken per 100 bewoners is Curaçao volgens De Volkskrant het snelst...

PBC | Advocaten en Notarissen hebben weer ontheffing

Persbureau Curacao Weer is de lijst met ontheffingen aangepast. Vanaf vandaag staan onder andere advocaten en notarissen weer op de lijst van vitale functies en processen maar ook...

Democracy now! | Wednesday April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Zon vanmiddag recht boven Curaçao

Vanmiddag om precies 12.34 uur zal de zon recht boven Curaçao staan, het zogenaamde zenit. Dit verschijnsel komt slechts twee keer per jaar voor. Dat meldt de Meteorologische...

Nu.cw | Mc William stelt vragen over sluiting ABN Amro-rekeningen

MAN-Statenlid Giselle MC William heeft schriftelijk vragen gesteld aan demissionair premier Eugene Rhuggenaath (PAR) over sluiting van ABN Amro-rekeningen. Ook de Tweede Kamer en commissie Koninkrijksrelaties ontvangen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaMPK beslist dit weekeinde over deelname verkiezingen

MPK beslist dit weekeinde over deelname verkiezingen

WILLEMSTAD — Rignald Lak, politiek leider van de partij Movementu Patriotiko Kòrsou (MPK) beslist dit weekeinde of de partij aan de verkiezingen zal meedoen. Lak stelt dat hij niet voornemens is om ‘onder druk van diegenen die uit wraak abrupt verkiezingen hebben uitgeroepen’ hier aan deel te nemen.

De MPK bestaat sinds 2 juli 2005.
De partij werd door Lak opgericht na een breuk met de FOL en nadat hij een hersenbloeding had gekregen.
Hij herstelde na de hersenbloeding en stelde indertijd dat hij een nieuwe kans van God had gekregen en richtte de MPK op.

De MPK trad toe tot de regering in 2006 en was verantwoordelijke voor de eerste publieke functie van huidig premier Gerrit Schotte (MFK).
Op voordracht van Lak, die zelf in de Eilandsraad bleef zitten, werd Schotte gedeputeerde, belast met Economische Zaken en Toerisme.
Lak stelt dat hij als eerste de potentie heeft gezien van Schotte om premier te worden, maar hij is niet te spreken over het beleid van de regering, die door zijn voormalige partijgenoot werd geleid.
Hij hekelt het populisme en het feit dat niet het belang van het volk op de eerste plaats komt, maar dat van de partijfinanciers.

“Het volk moet weten dat als het op populistische partijen gaat stemmen niet de belangen van het volk op de eerste plaats zullen staan, maar die van de partijfinanciers. Die zullen als eerste de pan fransés krijgen, terwijl er voor de middenklasse en de arbeiders zelfs geen kruimels meer over zullen blijven.”

De MPK bestaat op dit moment nog steeds, bevestigt Lak.
Hij benadrukt dat hij de partij niet heeft opgericht om voor zijn eigen persoonlijke belangen op te komen, maar voor het welzijn van het Curaçaose volk.
Lak heeft nog geen besluit genomen of hij aan de verkiezingen zal deelnemen.
Een besluit hierover neemt hij deze zaterdag tijdens een vergadering met het bestuur van de partij.

Ik heb een duidelijke boodschap die wij naar buiten willen brengen. Wij willen prioriteit geven aan armoedebestrijding, creatie van banen, onderwijs en huisvesting. Maar hoe moet je dit binnen drie weken bij de kiezers laten doordringen? Ik ga mij niet op laten jagen, door mensen die uit wraak nu verkiezingen hebben opgeroepen.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties