Moordverdachte Wiels: politie speelt spelletjes

Elvis Kuwas, zegt dat het Recherche Samenwerkingsteam (RST) 'vieze spelletjes' heeft gespeeld

Elvis Kuwas, zegt dat het Recherche Samenwerkingsteam (RST) ‘vieze spelletjes’ heeft gespeeld

WILLEMSTAD – Elvis Kuwas, de man die verdacht wordt de Curaçaose politicus Helmin Wiels te hebben vermoord, zegt dat het Recherche Samenwerkingsteam (RST) ‘vieze spelletjes’ heeft gespeeld om hem de moord in de schoenen te schuiven. Het RST is een samenwerkingsverband tussen de eilandelijke en Nederlandse politie.Kuwas deed zijn uitspraak aan het einde van de vijfde en laatste zittingsdag van de inhoudelijke behandeling in het proces rondom de moord. Tijdens zijn ruim tien minuten durende slotpleidooi liet hij de rechter een foto zien die door de RST zou zijn gemaakt tijdens zijn gevangenschap en die later in verschillende Curaçaose kranten werd gepubliceerd. Ook zouden politieagenten seksueel getinte foto’s van hem met andere vrouwen aan zijn eigen vrouw hebben laten zien.

Kuwas zou de fatale kogels vorig jaar mei hebben afgevuurd waardoor Wiels om het leven kwam. Tijdens de eerste zittingsdag werd levenslang tegen hem geëist. Twee andere verdachten hoorden twintig en vijf jaar tegen zich eisen vanwege medeplichtigheid bij de liquidatie. De vierde verdachte, Burney Fonseca, werd vrijdagochtend vrijgelaten nadat de rechter besloot de behandeling van zijn zaak voor onbepaalde tijd te schorsen.

De uitspraak tegen de overige drie verdachten is op 29 augustus. Kuwas gaf bij de rechter aan niet bij de uitspraak aanwezig te willen zijn. Hij wordt vastgehouden in de gevangenis van Vught in Nederland.

door Dick Drayer
Bron: Persbureau Curaçao

Een Reactie op “Moordverdachte Wiels: politie speelt spelletjes

 1. Abraham Mossel

  Wie speelt er eigenlijk een vies spelletje het OM en RST cq Politie of “Monster”
  Wie heeft of word er verdacht de moord op Wiels.
  Wie heeft er bekend dat hij de moord van Wiels gepleegd aan het OM en aan dames en vrienden.
  Wie heeft er zijn bekentenis terug getrokken met lul verhalen toe, gefluisterd door zijn advocaat
  Wie etc etc etc
  Hij komt bij mij in ieder geval over als onwaardig en niet betrouwbaar, en dan heb ik het nog netjes uitgesproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *