32 C
Willemstad
• donderdag 18 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

‘Monster’ zit zonder advocaat

HomeMedia'Monster’ zit zonder advocaat

 

advocaatWillemstad – De 36-jarige verdachte E.R.K. – bekend als ‘Monster’ – is advocaatloos.

Advertentie

Advocaat Saran Inderson vertegenwoordigt haar cliënt niet langer; de reden hiervoor is onbekend laat Guillano Schoop van het Openbaar Ministerie (OM) weten.

,,We hebben begrepen dat zij de heer K. niet langer vertegenwoordigt maar de redenen daarvoor zijn bij ons onbekend”, luidt de uitleg van het OM.

Monster wordt ervan verdacht politicus Helmin Wiels op 5 mei vorig jaar te hebben doodgeschoten.
Het is evenmin duidelijk bij Schoop of Monster zelf Inderson als advocaat heeft gekozen of dat zij is ‘toegevoegd’ aan K.

,,Iedereen heeft recht op een advocaat. We weten niet of K. Inderson zelf heeft gekozen of dat hij een advocaat van het land heeft gekregen.”

Ook kan Schoop niet aangeven of de verdachte in de zaak Magnus al een nieuwe advocaat in de arm heeft genomen, of toegevoegd heeft gekregen.
Monster zit al sinds op 22 mei vorig jaar vast nadat hij op de luchthaven werd aangehouden.
Hij wordt ook verdacht van de moord op een man in Sapaté vorig jaar, de man Arnaud. Nog tijdens zijn detentie voor de moord in Sapaté werd hij op 13 september officieel verdachte in een andere zaak, namelijk de moord op R.J.N. Conception, die in januari dit jaar bij de Caracasbaai werd neergeschoten.
Deze twee zaken kwamen aan het licht toen het onderzoeksteam in de zaak Magnus, Monster in het vizier hadden in verband met de moord op Wiels. E.R.K. is ook als verdachte aangemerkt voor het neerschieten van de voorman van Pueblo Soberano. Advocatenkantoor Inderson heeft tegenover deze krant laten weten dat de voormalig advocate van Monster geen commentaar wil geven over haar beslissing.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties