27 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Monetaire unie rationeel bekijken

HomeMediaMonetaire unie rationeel bekijken

Op basis van een deskundige en goed onderbouwde analyse

José JardimWillemstad – Het formuleren van een standpunt over het voortzetten, wijzigen of beëindigen van de monetaire unie tussen Curaçao en Sint Maarten moet ‘rationeel’ gebeuren en wel op basis van een deskundige en goed onderbouwde analyse.

Advertentie

Dat is, schrijft minister José Jardim van Financiën op vragen van de PAIS-fractie in de Staten, ‘mijns inziens in het belang van Curaçao’.

,,Gezien de samenstelling van de monetaire unie heb ik met mijn Sint Maartense collega van Financiën afgestemd om, overeenkomstig het regeerakkoord van Curaçao, onderzoek te doen verrichten naar de monetaire unie tussen Curaçao en Sint Maarten.”

Al begin vorig jaar had PAIS, thans de tweede grootste regeringspartij, vragen gesteld over de monetaire unie die is ontstaan na de ontmanteling van het land de Nederlandse Antillen.
Curaçao en Sint Maarten gingen toen samen een monetaire unie aan met één Centrale Bank, namelijk de CBCS.
De Sint Maartense bewindsman van Financiën, Martin Hassink, heeft ingestemd met het voorstel van Jardim, die uitlegt dat ‘getracht wordt dit traject gezamenlijk te doorlopen’.

,,In dit verband zijn, mede vanwege de specifieke kennis die voor dit onderzoek benodigd is, door mijn kabinet contacten gelegd met internationale instellingen om dat onderzoek te verrichten. Daar is nog geen reactie op ontvangen. Zodra hier meer duidelijkheid over bestaat, zal ik de Staten melden op welke termijn de uitkomsten van een dergelijk onderzoek verwacht kunnen worden.”

Over de kwestie sprak minister Jardim eerder al in een Statenvergadering, toen hij vanuit het parlement vragen over het onderwerp kreeg.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Zolang we met St Maarten samengaan en niet EEN land het alleen voor het vertellen heeft, is er een stabiele situatie. In Nigeria zag de directeur van de centrale bank ook teveel. Hij pikte dat niet en werd prompt ontslagen. Het graaien van de politici in de schatkist moest immers kunnen doorgaan.

    De teksten die daarbij gebruikt zijn lijken wel heel erg op wat hier geroepen wordt door Peppie, Schotte en Cooper..

    “…. presidential spokesman Reuben Abati said on Thursday.”Lamido Sanusi’s tenure has been characterised by various acts of financial recklessness … inconsistent with the administration’s vision of a Central Bank propelled by the core values of focused economic management,” Abati said.He later said Sanusi had failed to comply with procurement procedures in managing the central bank’s budget and had unlawfully spent money on projects outside his mandate….”

    Nigerian President Goodluck Jonathan suspended Central Bank Governor Lamido Sanusi on Thursday, removing an increasingly outspoken critic of the government’s record on tackling rampant corruption in Africa’s leading energy producer.

    Sanusi, who was due to end his term in June, had been presenting evidence to parliament that he said showed the state oil company Nigeria National Petroleum Corporation (NNPC) failed to remit $20 billion that it owed to federal government coffers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties