28 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Minister en huisartsen tevreden

 

Willemstad – De Curaçaose Huisartsen Vereniging (CHV) en ook de minister van Gezondheid kijken tevreden terug op het behaalde resultaat na intensieve onderhandelingen over het inkomen van de huisartsen en hun positie in de gezondheidszorg.

- Advertentie -

Dit heeft zowel minister Jacinta Scoop-Constancia (MFK), als Homan Jeung, voorzitter van de CHV gisteren in een persconferentie naar voren gebracht. Het resultaat is uiteindelijk bereikt met het onderhandelingsteam van de Nieuwe Beloningsstructuur Gezondheidszorg (NBG).

,, Als je kijkt waar we mee zijn gestart, dan kan ik de gevoelens van sommige collega’s voorstellen dat we meer hadden verwacht te realiseren. Als je naar de huidige financieeleconomische omstandigheden kijkt, dan concludeer ik dat we het maximale eruit hebben gehaald”, aldus Jeung in een persbericht met een nadere uitleg en verklaring.

De minister is tevreden over de constructieve opstelling van de vereniging die het mogelijk heeft gemaakt tot een overeenstemming te komen. Volgens Jeung gaan de huisartsen er wat betreft de vergoeding op vooruit. Tevens zijn er goede afspraken gemaakt over de automatisering in de praktijken, de mogelijkheden voor permanente bij- en nascholing en een groter budget voor de verrichtingen.

,,De internationale trend is dat de huisarts zich steeds meer bekwaamt in verrichtingen die normaliter door de medisch specialisten, worden uitgevoerd. Het stimuleren van deze verrichtingen door de huisarts, levert naar onze mening kostenbesparingen op. Deze en de andere gemaakte afspraken zorgen voor een verdere professionalisering van de huisartsenpraktijk. De kwaliteit neemt verder toe en dat zal de patiënt merken”, zo vervolgt Jeung.

De minister beschouwt het akkoord als een eerste stap in het beheersen van de kosten in de gezondheidszorg. Het NBG-team hoopt spoedig tot een overeenkomst te komen met andere professionals zoals fysiotherapeuten, verloskundigen, psychologen en paramedici.

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -