27 C
Willemstad
• donderdag 29 februari 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Minister Dick krijgt voordeel van twijfel van Koeyers-Felida

HomeMediaMinister Dick krijgt voordeel van twijfel van Koeyers-Felida

Irene DickWILLEMSTAD — MFK-Statenlid Moniqye Koeyers- Felida wil minister van Onderwijs, Irene Dick (PS), best het voordeel van de twijfel geven, zolang ze ook bereid is geld te besteden aan dingen die haar na aan het hart liggen. Dick legt de nadruk op voorschoolse educatie, maar deze groep verwacht een subsidieverhoging, aldus Koeyers-Felida.

Advertentie

We weten allemaal dat crèches en speelscholen de afgelopen jaren het hardst om hulp hebben geschreeuwd en je kunt vrijwel zeker zeggen dat er niet geluisterd werd naar deze groep”, zegt het MFK-Statenlid.

Zo zou het aantal ouders/kinderen dat in aanmerking komt voor een subsidie zijn verlaagd.
Kinderen van onderstandtrekkers zouden volgens Koeyers-Felida ook in aanmerking moeten komen voor subsidie.
Daarnaast kaart het Statenlid aan dat dit type scholen een subsidieverhoging is beloofd. Volgens Koeyers-Felida is de subsidieverhoging voor kinderdagverblijven niet in de begroting 2014 verwerkt.

Dat betekent dat aan het einde van de maand de crèches weer een teleurstelling zullen moeten verwerken als blijkt dat de verhoging niet in werking treedt. We hopen dat we de komende dagen zullen horen of de minister gaat voldoen aan de belofte die haar na aan het hart ligt”, aldus Koeyers-Felida.

Volgens de parlementariër moet er geïnvesteerd worden in voorschoolse educatie.
Zo krijgen kinderen voordat ze naar het funderend onderwijs gaan een solide basis waar verder op gebouwd kan worden voor hun sociale en cognitieve vorming.
Daarnaast is het MFK-Statenlid voorstander van controle op de crèches.
Zij vindt dat de crèches gecontroleerd moeten worden op de principes van het programma ‘Kaleidoskoop’.
Het MFK-lid hoopt dat minister Dick de ruimte krijgt om te werken en zo de problemen op beleidsniveau kan aanpakken.
Koeyers-Felida verwacht structurele veranderingen.
Zo moet deze minister structuur aanbrengen binnen de Dienst Openbare Scholen (DOS).

Koeyers- Felida: “Het werd tijd dat DOS een vaste directeur krijgt die concrete beslissingen kan nemen en een structureel beleid kan introduceren voor de scholen die onder de DOS vallen, zodat niet slechts enkele groepen of scholen voorgetrokken worden. Het lijdt geen twijfel dat deze minister het onderwijsveld op haar duimpje kent en heel veel mensen hebben hun vertrouwen in haar gelegd, hopende dat zij alle plannen die zijn blijven liggen, zal uitvoeren. Wij willen de minister ook het voordeel van de twijfel geven en we zullen haar stappen goed in de gaten houden. Want het onderwijs heeft structureel beleid en continuïteit nodig.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties