26 C
Willemstad
• dinsdag 28 maart 2023

PBC | MFK betreurt uitspraken over drugshandel door overheid Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas betreurt de uitspraken van partijgenoot Juniël Carolina over de verkoop van in beslag genomen drugs om de staatskas te spekken. Pias...

Democracy now! | Monday, March 27, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Grootse komiek van Curaçao, Eligio Melfor overleden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag is Julio Constantino Hermanus overleden. Eligio Melfor, zoals hij beter bekend is, had ernstige gezondheidsproblemen. Met zijn overlijden verliest Curaçao een van...

PBC | Schuldquote Curaçao daalt licht door groei economie

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De overheidsschuld van Curaçao bedroeg eind 2022 ruim vier miljard gulden. Dat is 82 procent van wat alle inwoners van Curaçao en bedrijven op...

PBC | Verlichting Koningin Emmabrug ging zaterdag uit in verband met Earth Hour

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Afgelopen zaterdag ging de niet essentiële verlichting van de Koningin Emmabrug (Pontjesbrug) een uur uit om stil te staan bij Earth Hour. Wereldwijd deden...

ParadiseFM | Slachtoffer overval aangehouden voor poging tot moord

Een 20-jarige jongen is zaterdag aangehouden voor poging tot moord, nadat hij zelf slachtoffer was van een gewapende overval. De jongen en zijn vriendin hadden via social...
- Advertentie -

MFK wil vergadering over rol Jardim bij FDRS

logo-mfkWILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten heeft een Centrale Commissie-vergadering aangevraagd over het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS). Specifiek wil de MFK-fractie het tijdens deze vergadering hebben over de rol die minister José Jardim (Financiën, namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) heeft gespeeld bij de verstrekking van de subsidie aan deze sportstichting.

Advertentie Aanleiding voor de aanvraag van de MFK-leden Gerrit Schotte, Monique Koeyers- Felida en Amerigo Thodé is een recent rapport van overheidsaccountant Soab over FDRS.
In dit rapport staat onder meer dat FDRS niet aan alle voorwaarden heeft voldaan om in aanmerking te komen voor een subsidie, maar dat de stichting dit toch heeft gekregen.
Ook was de subsidie-aanvraag te laat ingediend.
De Soab concludeert dat de stichting dan ook in niet in aanmerking had moeten komen voor een subsidie in 2013 en 2014.
In hun brief aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) stellen de MFK-leden dat in het rapport diverse overtredingen zijn geconstateerd bij de verstrekking van de subsidie aan FDRS.

Het is voor onze fractie dan ook belangrijk dat wij meer informatie en uitleg van de Soab krijgen en dat wij in debat kunnen gaan over het rapport met Soab. De MFK-fractie verzoekt Franco dan ook op een Centrale Commissievergadering te beleggen over FDRS en de rol van Jardim hierbij en dat de Soab voor deze vergadering wordt uitgenodigd.”

Het verzoek van de MFKfractie is gisteren verstuurd, daags voordat in de Staten een openbare vergadering over FDRS wordt voortgezet.
Het betreft hierbij een vergadering van 20 januari, die na de eerste ronde werd geschorst, vóór de beantwoording van vragen van Jardim.
In een reactie op de sociale netwerksite Facebook stelt onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, die de hele discussie over FDRS heeft aangezwengeld, weinig te verwachten van deze vergadering.

Statenvergadering vandaag rond FDRS is een dode mus. Het is de voortgang van de geschorste vergadering van 20 januari. Er is dus vanuit de Statenleden bijna geen tijd om over het Soab-rapport te praten. Het verzoek voor deze vergadering door de MFK was te prematuur, voordat het rapport van de Soab klaar was. Er moet dus een nieuwe vergadering komen waarin het Soab-rapport over FDRS als onderwerp aan bod komt”, aldus Leeflang.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -