27 C
Willemstad
• donderdag 19 mei 2022 05:30

Laatste reacties

- Advertentie -

MFK wil vergadering over rol Jardim bij FDRS

logo-mfkWILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten heeft een Centrale Commissie-vergadering aangevraagd over het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS). Specifiek wil de MFK-fractie het tijdens deze vergadering hebben over de rol die minister José Jardim (Financiën, namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) heeft gespeeld bij de verstrekking van de subsidie aan deze sportstichting.

Advertentie Aanleiding voor de aanvraag van de MFK-leden Gerrit Schotte, Monique Koeyers- Felida en Amerigo Thodé is een recent rapport van overheidsaccountant Soab over FDRS.
In dit rapport staat onder meer dat FDRS niet aan alle voorwaarden heeft voldaan om in aanmerking te komen voor een subsidie, maar dat de stichting dit toch heeft gekregen.
Ook was de subsidie-aanvraag te laat ingediend.
De Soab concludeert dat de stichting dan ook in niet in aanmerking had moeten komen voor een subsidie in 2013 en 2014.
In hun brief aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) stellen de MFK-leden dat in het rapport diverse overtredingen zijn geconstateerd bij de verstrekking van de subsidie aan FDRS.

Het is voor onze fractie dan ook belangrijk dat wij meer informatie en uitleg van de Soab krijgen en dat wij in debat kunnen gaan over het rapport met Soab. De MFK-fractie verzoekt Franco dan ook op een Centrale Commissievergadering te beleggen over FDRS en de rol van Jardim hierbij en dat de Soab voor deze vergadering wordt uitgenodigd.”

- Advertentie -

Het verzoek van de MFKfractie is gisteren verstuurd, daags voordat in de Staten een openbare vergadering over FDRS wordt voortgezet.
Het betreft hierbij een vergadering van 20 januari, die na de eerste ronde werd geschorst, vóór de beantwoording van vragen van Jardim.
In een reactie op de sociale netwerksite Facebook stelt onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang, die de hele discussie over FDRS heeft aangezwengeld, weinig te verwachten van deze vergadering.

Statenvergadering vandaag rond FDRS is een dode mus. Het is de voortgang van de geschorste vergadering van 20 januari. Er is dus vanuit de Statenleden bijna geen tijd om over het Soab-rapport te praten. Het verzoek voor deze vergadering door de MFK was te prematuur, voordat het rapport van de Soab klaar was. Er moet dus een nieuwe vergadering komen waarin het Soab-rapport over FDRS als onderwerp aan bod komt”, aldus Leeflang.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Russische bedrijven duiken onder in illegale Nederlandse trustsector

Zeker honderd Russische bedrijven doken afgelopen jaren onder in de ondergrondse trustsector in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Platform Investico voor de De Groene Amsterdammer. Op...

Democracy now! | Wednesday, May 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Code geel voor extreem saharastof

De meteorologische dienst Curaçao geeft code geel af voor extreem saharastof. De voorzorgsmededeling geldt van woensdagochtend tot donderdagochtend. Mensen met allergieën kunnen last krijgen van het stof....

Nu.cw | Banco di Caribe waarschuwt klanten voor phishing

Banco di Caribe waarschuwt haar klanten voor phishing berichten. Onlangs zijn er SMS-berichten verspreid naar klanten van de bank waarin gevraagd wordt om bankgegevens. In de berichten...

Nu.cw | Vermiste vrouw weer terecht

De 39-jarige Rochelle Teresita Amalia is weer terecht. Er werd alarm geslagen toen de vrouw maandag van huis vertrok om boodschappen te doen en is niet meer...
- Advertentie -
- Advertentie -