29 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 15:09

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoMFK wil alsnog vergaderen over nieuw ziekenhuis

MFK wil alsnog vergaderen over nieuw ziekenhuis

WILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten verzoekt Statenvoorzitter Mike Franco (Pais) nogmaals om de bouw van een nieuw ziekenhuis op de agenda van een Centrale Commissie-vergadering van het parlement te plaatsen. Dit staat vermeld in een brief die waarnemend fractievoorzitter van de MFK, Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas naar Franco heeft gestuurd. Deze brief volgt op een eerdere van 22 februari.

In haar eerdere brief had de MFK-fractie Franco verzocht om een vergadering van de Centrale Commissie te beleggen, waarbij mede-financieringsinstituut Usona zou worden uitgenodigd om uitleg te geven over de plannen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis op het voormalig Amstel-terrein.
In haar brief verwees de MFK naar de volgens haar ‘eenzijdige invalshoek bij de presentatie van de vertegenwoordigers van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos), inzake een nieuw ziekenhuis in Otrobanda’, maar ook naar de noodzaak om ‘de Staten in staat te stellen om op een zorgvuldige wijze te beraadslagen, op grond van alle feiten en visies’.

Na het verzoek van de MFKfractie is er contact geweest tussen de fractie en Franco.
In dit gesprek zou de Statenvoorzitter, volgens Pisas, de MFK-leden hebben gevraagd om de vergadering op een later tijdstip plaats te laten vinden, dan in het Reglement van Orde (RvO) van de Staten vermeld staat.
Deze gaat namelijk uit van een termijn van twee weken.
De MFK ging hiermee akkoord, maar wel met de voorwaarde dat de vergadering zo snel mogelijk zou worden opgeroepen.
Maar bij de oproepen die voor de huidige vergaderweek zijn uitgegaan, wordt er geen melding gemaakt van de door de MFK aangevraagde vergadering.
Reden voor Pisas om in de pen te klimmen.

In een brief van 11 maart geeft Pisas aan dat tegen de gemaakte afspraken in, de Centrale Commissievergadering, die zijn fractie had aangevraagd, niet is opgeroepen.

“De MFK-fractie hecht veel waarde aan een strikte naleving van het RvO en van de afspraken die naar aanleiding hiervan gemaakt worden. Wij mogen veronderstellen dat dit bij u niet anders is of kan zijn.”

De MFK verzoekt een schriftelijke uitleg van Franco, hoe er in deze zaak is gehandeld en wil ook van hem weten hoe hij het wil rechtzetten.

Dit artikel is geplaatst in
  1. Vreemde reactie MFK. Bent u vergeten dat vanaf 10-10-10 u stelselmatig toeliet dat er agenda punten gewoon niet werden geplaatst of behandeld.

    Even een kleine herinnering voor u MFK.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties