30 C
Willemstad
• woensdag 12 juni 2024

DH | Multi-million-dollar St. Maarten Crime Fund lacks financial administration and policy plan

PHILIPSBURG--“There has been no indication of any activities on this measure.” This statement pertains to the restructuring of the Crime Fund St. Maarten as mentioned in the...

AntilliaansDagblad | Links wint op Bonaire

Van Huffelen krijgt veel voorkeursstemmen in CN; hogere opkomst dan in 2019 Kralendijk - GroenLinks-PvdA heeft op Bonaire overtuigend gewonnen. Van de 1.784 geldig uitgebrachte stemmen kreeg de...

AntilliaansDagblad | Afgifte watersportvergunningen stilgelegd

Oranjestad - Aanvragen voor een nieuwe watersportvergunning worden tot nader order niet in behandeling genomen. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle commerciële vaartuigen een ‘propeller guard’ aan...

AntilliaansDagblad | Line-up CNSJF 2024 compleet

Willemstad - De organisatie van het Curaçao North Sea Jazz Festival (CNSJF) heeft gisteravond ‘met groot genoegen en trots’ de laatste namen bekendgemaakt voor de aankomende 2024-editie. Op...

AntilliaansDagblad | PVV levert staatssecretaris

Eind juni beëdiging kabinet-Schoof door koning Willemstad - De kans lijkt groot dat de zes eilanden van het Caribisch deel van het Koninkrijk te maken krijgen met een...

AntilliaansDagblad | Apart Ipko democratisch deficit

Gehele revisie Statuut ‘niet opportuun’ Willemstad - In de afsprakenlijst van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) staat dat de mogelijkheden onderzocht moeten worden om een apart Ipko of andersoortige...
- Advertisement -spot_img

MFK wil alsnog vergaderen over nieuw ziekenhuis

HomeNieuwsMFK wil alsnog vergaderen over nieuw ziekenhuis

WILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten verzoekt Statenvoorzitter Mike Franco (Pais) nogmaals om de bouw van een nieuw ziekenhuis op de agenda van een Centrale Commissie-vergadering van het parlement te plaatsen. Dit staat vermeld in een brief die waarnemend fractievoorzitter van de MFK, Statenlid Gilmar ‘Pik’ Pisas naar Franco heeft gestuurd. Deze brief volgt op een eerdere van 22 februari.

In haar eerdere brief had de MFK-fractie Franco verzocht om een vergadering van de Centrale Commissie te beleggen, waarbij mede-financieringsinstituut Usona zou worden uitgenodigd om uitleg te geven over de plannen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis op het voormalig Amstel-terrein.
In haar brief verwees de MFK naar de volgens haar ‘eenzijdige invalshoek bij de presentatie van de vertegenwoordigers van het St. Elisabeth Hospitaal (Sehos), inzake een nieuw ziekenhuis in Otrobanda’, maar ook naar de noodzaak om ‘de Staten in staat te stellen om op een zorgvuldige wijze te beraadslagen, op grond van alle feiten en visies’.

Na het verzoek van de MFKfractie is er contact geweest tussen de fractie en Franco.
In dit gesprek zou de Statenvoorzitter, volgens Pisas, de MFK-leden hebben gevraagd om de vergadering op een later tijdstip plaats te laten vinden, dan in het Reglement van Orde (RvO) van de Staten vermeld staat.
Deze gaat namelijk uit van een termijn van twee weken.
De MFK ging hiermee akkoord, maar wel met de voorwaarde dat de vergadering zo snel mogelijk zou worden opgeroepen.
Maar bij de oproepen die voor de huidige vergaderweek zijn uitgegaan, wordt er geen melding gemaakt van de door de MFK aangevraagde vergadering.
Reden voor Pisas om in de pen te klimmen.

In een brief van 11 maart geeft Pisas aan dat tegen de gemaakte afspraken in, de Centrale Commissievergadering, die zijn fractie had aangevraagd, niet is opgeroepen.

“De MFK-fractie hecht veel waarde aan een strikte naleving van het RvO en van de afspraken die naar aanleiding hiervan gemaakt worden. Wij mogen veronderstellen dat dit bij u niet anders is of kan zijn.”

De MFK verzoekt een schriftelijke uitleg van Franco, hoe er in deze zaak is gehandeld en wil ook van hem weten hoe hij het wil rechtzetten.

Dit artikel is geplaatst in
  1. Vreemde reactie MFK. Bent u vergeten dat vanaf 10-10-10 u stelselmatig toeliet dat er agenda punten gewoon niet werden geplaatst of behandeld.

    Even een kleine herinnering voor u MFK.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties