26 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 09:37

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaMFK verbolgen over drugsrapport VS

MFK verbolgen over drugsrapport VS

thode14112013WILLEMSTAD — Oppositiepartij MFK is verbolgen over het International Narcotics Control Strategy Report (INCSR) 2013 en in het bijzonder het feit dat daarin prominent namen genoemd worden van onder anderen ex-premier Gerrit Schotte.

 

Advertentie

Statenlid Amerigo Thodé heeft daarom negentien vragen gesteld aan premier Ivar Asjes (PS). Thodé wil onder meer weten wat de mogelijkheid is om instanties die deze namen hebben genoemd, verantwoordelijk te stellen voor hun daden. In het rapport wordt ook de naam van partijfinancier en nummerbaas Robbie Dos Santos genoemd.

“Het gaat om iemand die alleen nog onder verdenking staat. Geldt het principe onschuldig tot het tegendeel bewezen is niet meer?”

Verder stelt het Statenlid aan de kaak dat in het rapport de twijfel rondom directeur Emsley Tromp van de Centrale Bank en de relatie met John Deuss niet wordt genoemd. Deuss is veroordeeld tot een boete van 47 miljoen euro wegens zogenaamde carrouselfraude.

Het rapport heeft inmiddels al schade aangericht, zowel aan de personen die erin genoemd worden, als aan het land zelf, meent Thodé. Hij wil dan ook verder weten in hoeverre informatie verstrekt mag worden aan de opstellers van het rapport, zeker als het gaat over zaken die nog in onderzoek zijn.

“Gebeurt dit ook in de rapportages over andere landen?”

Het INCSR is een jaarlijks rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aan het Congres. Het wordt opgesteld in samenwerking met de Foreign Assistance Act. Het beschrijft de inspanningen van diverse landen om alle aspecten van de internationale drugshandel te bestrijden. Over Curaçao, St. Maarten, Aruba en de BES-eilanden werd onder andere geschreven dat de bestrijding van corruptie nog in de kinderschoenen staat.

“Corruptie onder overheidsfunctionarissen, in het bijzonder leden van de kustwacht (Caribisch gebied, red.), blijft zorgelijk en inspanningen om het probleem aan te pakken ontbreken vaak. Zo worden antecedentenonderzoeken naar ambtenaren die gevoelige functies bekleden nog steeds niet regelmatig uitgevoerd. Verder hebben veel overheidsinstanties de integriteitnormen nog niet aangenomen.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Ha die meneer Thode, U heeft moeite met de drugs beschuldiging en er vragen over gestel aan Asjes ? Waarom niet aan Schotte of uw zoon ? Nou hier komt het woord weer een paar keer:

    Drugs, drugs, drugs, drugs, drugs, drugs, drugs, drugs etc. etc.
    I.p.v. Mvg. heer Thode kies ik te besluiten met: ” Ta hode…”

  2. Het is jammer dat de coca=smokkelreisjes die gemaakt zijn op een diplomatenpaspoort niet meer te achterhalen zijn. In dat geval had Thodé weinig vragen meer te stellen.Onbegrijpelijk dat een figuur als Thodé nog over zo’n onderdeel durft te praten, terwijl zijn eigen zoon voor coca=smokkel is veroordeeld in Nederland. Trouwens het is publiek bekend dat veel MFK’ers een betonplaat voor hun hoofd hebben die nog dikker is als de betonbescherming voor de kanonnen van navarone.

  3. Had Thode niet ook een zoon die iets met drugs te maken had. De VS is niet achterlijk namelijk het is al jaren bekend dat er zaken gebeuren hier op het eiland die het daglicht ter nauwernood kunnen verdragen.
    Opgepimpte opmerkingen van Thode. Best tijd voor een ander baantje, in de kippenindustrie bijv. Wat een niveau.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties