MFK tegen hoorzitting Apollo Group in Staten

mfkWILLEMSTAD — Vertegenwoordigers van de Indiase Apollo Group, die geïnteresseerd zijn in de bouw van een nieuw ziekenhuis op Curaçao, zijn als het aan de MFK-fractie ligt niet welkom in de Staten.
De MFK heeft zwaarwegende bezwaren tegen het houden van een presentatie door de groep.

Volgens de fractie zou het getuigen van ‘weinig zorgvuldigheid en behoorlijkheid’ van een opdrachtgever jegens alle participanten aan de aanbesteding voor de bouw van een nieuw ziekenhuis, als er opnieuw een aanbestedingsprocedure wordt opgestart.

Volgens de MFK is door het kabinet-Schotte in samenwerking met Sona een weloverwogen en zorgvuldige aanbestedingsprocedure gevolgd, om te geraken tot een zo onpartijdig en objectief mogelijke selectie van de kandidaat die belast zou worden met de bouw van een nieuw ziekenhuis. Aan de mogelijkheid tot inschrijving voor de aanbesteding is ook internationaal ruime publiciteit gegeven en enige tientallen bedrijven, ook buitenlandse, hebben toentertijd interesse getoond.

Het parlement zou zich evenzeer onzorgvuldig opstellen door voor de betrokkenen een hoorzitting open te stellen, aangezien er aldus als onredelijk te omschrijven verwachtingen worden gewekt inzake het opnieuw opstarten van de aanbestedingsprocedure.

De Apollo Group is bereid om 470 miljoen gulden in dit project te stoppen.
Volgens de investeringsgroep zal in acht jaar tijd hun investering in de medische zorg op Curaçao om en nabij de 1 miljard gulden bedragen.
De groep heeft meer dan 56 ziekenhuizen in zijn portfolio.

De commerciële exploitatie op basis van winstdoelstellingen sluit volgens de MFK niet aan bij het overheidsvoornemen om besparingen in de zorg te realiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *