MFK speelt FDRS-info door aan ARC en Soab

logo-mfkWILLEMSTAD — De MFKStatenfractie heeft een serie documenten over het Fondo pa Deporte i Responsabilidat Sosial (Fonds voor sport en sociale verantwoordelijkheid, FDRS) naar de Algemene Rekenkamer Curaçao (ARC) en overheidsaccountant Soab gestuurd.

Advertentie

Volgens de MFK-fractie gaat het hierbij om relevante informatie die zij in handen heeft gekregen, waarvan de fractieleden menen dat die informatie naar de ARC, maar ook naar de Soab verzonden dient te worden.

Op grond van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid voelen wij ons dan ook verplicht u die informatie alsnog rechtstreeks toe te zenden.”

De MFK-fractieleden stellen dat op basis van de inhoud de fractie tot de opvatting is gekomen dat deze informatie deel moet uitmaken van het onderzoek dat de overheidsaccountant op dit moment doet naar FDRS.

In het kader van de taak van de Algemene Rekenkamer Curaçao om te controleren of de inkomsten en uitgaven van het land Curaçao kloppen en of deze uitgaven ook op een goede manier worden besteed, menen wij dat deze informatie eveneens bij de Rekenkamer behoort te zijn.”

De bewuste informatie heeft de MFK-fractie echter niet aan de lokale pers doen toekomen.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *