29 C
Willemstad
• zaterdag 27 mei 2023

Extra | Journaal 25 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Consumentenbond: ‘Kamerleden zien Caribische gemeenten nog steeds als buitenland’

Marit Severijnse Na de grote demonstratie tegen armoede en ongelijkheid. op Bonaire, liet staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties) weten dat ze het ‘indrukwekkend’ vond en ‘snel actie wilde’, maar...

DH | Council of Appeals says prison director was rightly dismissed

PHILIPSBURG--Former director of the Pointe Blanche prison Edward Rohan was lawfully fired by the governor of St. Maarten in 2021, it was stated in a judgment of...

AntilliaansDagblad | ‘Geef schildpadden de ruimte’

Kralendijk - Op 5 mei is het eerste schildpaddennest 2023 gevonden op Bonaire en daarmee is het nestseizoen officieel van start gegaan. Alle reden om nu even...

AntilliaansDagblad | Drugsboot onderschept

Oranjestad - De kustwacht en het Korps Politie Aruba (KPA) hebben een drugsboot onderschept. Aan boord zaten 9 personen. Het Maritiem Operatie Centrum (MOC) van de kustwacht signaleerde...

AntilliaansDagblad | Club17 werkt toe naar duurzaam Curaçao

Willemstad - Onder de naam Club17 zetten de partners van het Water Refill Program Curaçao hun reis voort naar duurzaamheid. Het 17e duurzame ontwikkelingsdoel van de VN...
- Advertisement -spot_img

MFK slaat terug in subsidie-zaak

HomeMediaMFK slaat terug in subsidie-zaak
De brievenbus van MFK-Statenlid Amerigo Thodé met de teruggestuurde subsidieverzoeken.
De brievenbus van MFK-Statenlid Amerigo Thodé met de teruggestuurde subsidieverzoeken.


WILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten heeft zeven subsidieverzoeken voor het jaar 2015 bij Financiën- minister José Jardim (namens onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) ingediend. De actie van de partij volgt nadat een eerdere poging om de verzoeken bij Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais) in te dienen, was mislukt.

Franco stelde dat de verzoeken bij het verkeerde adres waren binnengekomen en stuurde ze terug naar MFKStatenlid Amerigo Thodé, die ze namens zijn partij had opgestuurd.
Volgens Franco had Thodé zich niet gehouden aan het Reglement van Orde (RvO), door de subsidieverzoeken middels een vraag aan Jardim op te sturen.
De verzoeken hadden ook niet naar Jardim opgestuurd moeten worden, maar naar de betrokken ministeries, waar de stichtingen een relatie mee hebben.
Maar volgens de MFK klopt er niets van de redenering van de Statenvoorzitter.
De partij is niet te spreken over het feit dat Franco de verzoeken, die op 29 april verstuurd waren, niet heeft doorgestuurd naar Jardim, maar naar hun fractielid Thodé.
Subsidieverzoeken dienen voor 1 mei te zijn ingediend.
De MFK stelt Franco persoonlijk verantwoordelijk te zullen houden, mochten de verzoeken niet in behandeling worden genomen.
Ook voor Jardim heeft de MFK een waarschuwing, namelijk dat de stichtingen naar de rechter zullen stappen, als hun verzoeken niet in behandeling worden genomen.
De verzoeken zijn op 29 april ingediend, dus vóór het ultimatum van 1 mei, aldus de MFK.
De stichtingen, namens wie de MFK een verzoek heeft ingediend zijn:

  • Fundashon Nos Kunuku,
  • Stichting TNAG Curaçao,
  • Fundashon Pro Bario Sta. Cruz,
  • Fundashon MIRU,
  • Fundashon Yabi di Libertad en
  • Fundashon kas di kuido i pasadia Marviluz.
Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. En het ettergezwel op Curacrim blijft maar door zweren totdat het open barst. In plaats van samen werken probeert de ene psychopaat de andere psychopaat voor schut te zetten via de media. Het gaat er in dit gegeval niet om voor de MFK ( lees Gerrit de Raaf ) om de mensen te helpen met hun subsidie ” bewust laat en verkeerde adres inleveren van de documenten ” het gaat erbij de pathologisch en psychologische beroeps leugenaar om de democratie om zeep te helpen net zoals met zijn ideeën voor reforma.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties