27 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

MFK met open brief aan Bosman

Archief foto
Archief foto

WILLEMSTAD — MFK-Statenlid Amerigo Thodé reageert in een open brief op de kritiek van het Nederlandse Tweede Kamerlid Andre Bosman (VVD), die hij heeft op de reacties die vanuit Curaçao en met name van de MFK zijn gekomen op zijn voorstel voor de invoering van vestigingsregels voor Curaçaoënaars, Arubanen en Sintmaartenaren in Nederland.

Thodé waarschuwt Bosman dat door akkoord te gaan met zijn initiatiefwet de Nederlandse regering tegen gemaakte afspraken zal ingaan.
Bosman haalde van de week uit naar Thodé en stelde dat hij niets zou begrijpen van de parlementaire democratie.
Het MFK-lid reageert daar nu op door te stellen dat hij als politicus weet, dat als een politieke tegenstander op jouw kritiek reageert met een stoot onder de gordel, je als politicus je doel hebt bereikt en dat je tegenstander geen enkel weerwoord meer heeft.
Thodé geeft aan dat de overhandiging van zijn brief aan de Nederlandse premier en partijgenoot Mark Rutte tot de reactie van Bosman heeft geleid.
Het MFK-lid wijst erop dat het ontwerp van Bosman in strijd is met onder meer het Statuut, internationale verdragen en de Nederlandse Grondwet.

“Wij hebben Rutte vier verzoeken gedaan: Wij verwachten van hem als minister- president van Nederland dat hij toezeggingen zal nakomen en dat hij zich aan afspraken zal houden.
Dit voorstel niet te steunen en te trachten als VVD-leider het VVD-lid de heer Bosman te bewegen tot intrekking van het ontwerp.
In het geval dat het initiatiefontwerp mocht worden aangenomen door het Nederlandse Parlement, verwachten wij dat hij met een bekrachtiging niet zal instemmen.”

- Advertentie -

Verder stelt Thodé erop te rekenen dat Rutte als voorzitter van de Rijksministerraad zijn verantwoordelijkheid draagt en het ongedeelde Nederlanderschap, zoals vastgelegd in het Statuut, de Rijkswet op het Nederlanderschap en de geldende grondwettelijke en internationale verdragsverplichtingen onverkort zal handhaven en waarborgen.
Het MFK-Statenlid hekelt in zijn open brief de ‘kortzichtigheid van politici die de weg van de minste weerstand kiezen en aan allochtonen- bashing gaan meedoen om snel te scoren en de aan de PVV verloren kiezers terug te winnen’.

“Rita Verdonk, Hero Brinkman, Eric Lucassen, een VVD-er en twee PVV-ers, die net zoals de heer Bosman hemel en aarde bewogen hebben om de toelating van inwoners van Curaçao tot Nederland te beperken.
Rita Verdonk, daar hoor je niets meer van.
Hero Brinkman zit achter het raam in zijn boerderij naar de weilanden te staren.
En Eric Lucassen, wat had die ook alweer?
Leert de heer Bosman niet van de geschiedenis?
Wij van de MFK zullen ons blijven inzetten voor de gelijkwaardigheid van de landen van het Koninkrijk en gelijkheid tussen de burgers van die landen.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Over the Pond minimarket robbed by two armed men

PHILIPSBURG--The cashier of a minimarket on Arch Road, a side road of Sucker Garden Road, was robbed at gunpoint late Friday afternoon, when two armed men entered...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juni 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...

ParadiseFM | Schotte nog steeds in onderhandeling met OM

Ex-premier Gerrit Schotte onderhandelt nog steeds met het Openbaar Ministerie over het geld dat hij terug moet betalen. In mei kreeg hij twee weken de tijd om...
- Advertentie -
- Advertentie -