MFK eist gerechtigheid voor Schotte

MFK eist gerechtigheid voor Schotte. Aanhangers van de gedetineerde MFK-leider Gerrit Schotte voor De Tempel in Punda, waar het Openbaar Ministerie is gevestigd.

MFK eist gerechtigheid voor Schotte. Aanhangers van de gedetineerde MFK-leider Gerrit Schotte voor De Tempel in
Punda, waar het Openbaar Ministerie is gevestigd.

WILLEMSTAD — Op het Wilhelminaplein werd vanaf half negen vanochtend een protestmanifestatie gehouden tegen de aanhouding van MFKleider en Statenlid Gerrit Schotte.

In de ochtenduren was de opkomst iets meer dan vijftig man. Het personeel van de pompstations van Vanddis en sapjesfabriek Lovers kreeg van hun werkgevers vrij om de manifestatie bij te wonen.

De manifestatie was door de partijleiding van de MFK opgeroepen. De partij riep haar aanhangers op om vanochtend naar het Wilhelminaplein te komen. Dit omdat zij ervan uitgingen dat Schotte en zijn partner Cicely van der Dijs vanochtend voor de rechter-commissaris zouden moeten verschijnen. Maar later bleek dat dit pas in de middaguren zou gebeuren.

Op het Wilhelminaplein verschenen vanochtend Statenleden van de MFK, partijprominenten en prominente figuren uit de oppositie- en Reformahoek.

Het personeel van Vanddis kreeg vrij om de manifestatie in Punda bij te wonen.

Het personeel van Vanddis kreeg vrij om de manifestatie in Punda bij te wonen.

Een van de aanwezigen was Jorge Sulbarán, bestuurslid van de politieke beweging Hustisia Sosial Kòrsou (HSK). Hij sprak vanochtend schande van de handelwijze van de autoriteiten op het eiland. De actie moet volgens hem niet worden gezien als een actie voor Schotte, benadrukte Sulbarán, maar als een teken dat het Curaçaose volk voor zijn eigen autonomie moet opkomen.

“Dit is een aanslag op ons volk”, gaf hij vanochtend aan.

De manifestanten liepen vanochtend naar De Tempel, het gebouw waar het Openbaar Ministerie gevestigd is, en vroegen om een onderhoud met hoofdofficier van Justitie Heiko de Jongh. Deze was echter alleen bereid om met een delegatie van drie personen te praten. Dit werd door de aanwezigen afgewezen.

Zij eisten dat De Jongh naar buiten zou komen om de manifestanten te woord te staan. Hij ging daar niet op in. De aanwezigen accepteerden dit niet en begonnen luid te protesteren. Dit was voor de politie aanleiding om de toegang van auto’s tot de binnenstad af te sluiten.

Na overleg met de autoriteiten trokken de manifestanten naar het Wilhelminaplein in afwachting van de voorgeleiding van Schotte en Van der Dijs in de middaguren. Sulbarán stelde ervan uit te gaan dat meer mensen zich in de loop van de middag bij de manifestatie zouden aansluiten.

Bron: Amigoe

Een Reactie op “MFK eist gerechtigheid voor Schotte

 1. tjee, 50 man aan het protesteren….
  45 man die vrij kregen van hun baas Osvals van der Dijs.
  dus die moesten wel komen.
  dan nog 2: Peppie en Kokkie van het komedianten advokaten kantoor.
  die straks weer de schuld gaan geven aan Nederland en racisme zullen roepen….!!!
  de overige 3 toevallige voorbijgangers, die dachten: wat is hier te halen?

  Ja, Gerrit heeft veel vrienden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *