30 C
Willemstad
• dinsdag 5 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

MFK bezorgd over beveiliging

mfkWILLEMSTAD — De MFK-fractie in de Staten maakt zich zorgen over de beveiliging die zij krijgt sinds de moord op PS-leider Helmin Wiels. Dit laat de MFK-fractie weten in een brief aan Statenvoorzitter Marcolino ‘Mike’ Franco (Pais). De fractie wil een betere beveiliging krijgen.

In de brief verwijst Schotte naar het College van Senioren-overleg met alle fractievoorzitters, Statenvoorzitter Franco, demissionair premier Daniel Hodge (PS), zijn demissionaire collega van Justitie Nelson Navarro (Pais) en vertegenwoordigers van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC), dat op maandag 6 mei werd gehouden.
Deze bijeenkomst vond plaats daags na de moord op Wiels.
In dit gesprek zou volgens Schotte zijn aangegeven dat er een behoefte bestond aan een verscherpte beveiliging voor alle Statenleden.
Ook werd afgesproken dat Navarro zou gaan onderzoeken hoe deze verscherpte beveiliging vorm moest krijgen.

- Advertentie -

Een week na het College van Senioren – de brief van Schotte werd op 13 mei verzonden,maar is pas op de 16e bij de Staten binnengekomen – constateert Schotte dat de onzekerheid en onduidelijkheid niet zijn verdwenen, maar dat juist het tegenovergestelde is gebeurd.
Zo heeft de fractie nog steeds geen informatie van Navarro gekregen.

“Het schijnt dat de minister van Justitie in de media heeft laten weten dat alle statenleden inmiddels beveiliging krijgen.
Voor wat betreft onze fractie is dit zeker niet het geval.
Twee leden hebben vastgesteld dat er kennelijk bij hun woning sprake is van (enig) rijdend toezicht, terwijl bij de andere leden daarvan geen sprake is.
Dit roept de vraag op, wat onder beveiliging dient te worden verstaan.”

Schotte vraagt zich af of onder ‘beveiliging’ slechts rijdend toezicht wordt verstaan, of dat de Statenleden een meer omvattende en effectievere beveiliging zullen krijgen.
Hij dringt er daarom bij Statenvoorzitter Franco op aan om zo snel mogelijk contact hierover met de competente autoriteiten op te nemen en de Statenleden de nodige duidelijkheid te verschaffen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -