31 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

Metro | Voor een prikkie vliegen dankzij concurrentiestrijd

HomeNieuwsMetro | Voor een prikkie vliegen dankzij concurrentiestrijd

‘Vooral te merken in de prijzen voor reizen naar Bali, Dubai en Curaçao’| Door Bianca Brasser

Op vakantie voor een prikkie? Sla je slag.
Op vakantie voor een prikkie? Sla je slag.

Touroperator Corendon breidt zijn bestemmingenaanbod flink uit, Arke slaat terug met prijsverlagingen, Qatar Airways en Wow Air vliegen sinds afgelopen zomer vanaf Schiphol en Ryanair installeert zich daar volgende maand.

De concurrentiestrijd tussen touroperators en vliegtuigmaatschappijen woedt hevig en daar profiteert de vakantieganger van.

Volgens Ruud Raaijmakers van reissite Weflycheap.nl is een prijzenslag zoals deze nu gaande is ongekend. En het einde is volgens hem nog niet in zicht.

Bali

„Corendon concurreert momenteel keihard met Arke en durft dit ook op van oudsher monopoliebestemmingen van Arke te doen”, zegt Raaijmakers. Dat is vooral te merken in de prijzen voor reizen naar bijvoorbeeld Bali, Dubai en Curaçao. „Vorig jaar had je een prima deal als je voor een tiendaagse all-invakantie naar Bali 800 euro betaalde. Een paar weken geleden betaalde je hiervoor 650 euro. En op dit moment is dat 550 euro. Het gaat echt heel hard nu.”

Ryanair

Ook Ryanair heeft onrust gezaaid bij gevestigde namen, nu de budgetmaatschappij vanaf 1 oktober vanaf Schiphol vliegt. „Nu nog alleen naar Dublin, maar wel heel goedkoop”, zegt Raaijmakers. „Ik heb enkeltjes naar Dublin voor een tientje voorbij zien komen.”

En dan zijn daar nog nieuwkomers Qatar Airways en Wow Air. Beide maatschappijen vliegen sinds afgelopen zomer vanaf Schiphol.

Qatar Airways

„Met de komst van Qatar Airways krijgt vooral KLM het zwaar”, zegt Raaijmakers. „Door Etihad, Emirates en nu ook Qatar Airways dalen de prijzen naar Azië en Oceanië. Had je twee jaar geleden een retourtje Sydney voor 1000 euro, dan was dat een prima prijs. Nu is die prijs al gezakt onder de 850 euro.” Eenzelfde voorbeeld is volgens Raaijmakers een retourtje Bangkok. „Voor 450 euro kan je nu retourtjes Bangkok vinden. Voorheen zat dat rond de 700 euro. Natuurlijk spelen brandstofprijzen en zuinigere vliegtuigen ook een rol in deze prijsverlagingen, maar de voornaamste reden is concurrentie.”

Wow Air

Wow Air zorgt er volgens Raaijmakers voor dat onder andere de tickets naar de Verenigde Staten in prijs dalen. De budgetmaatschappij verbindt Amsterdam en Amerika via IJsland met elkaar. „Een retourtje naar New York voor 300 euro is nog wel echt een uitzondering, maar ze komen voorbij. En als deze prijzenoorlog zo doorgaat, is het over een jaar of twee echt heel normaal om voor 300 euro retour naar New York te vliegen.”

Bron: Metro

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Amsterdam New York Euro 300.00 ???
    Voor een vliegreis van Curacao naar Aruba ( vliegtijd 20 minuten ) moet men vaak meer dan US$200.00 betalen .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties