30 C
Willemstad
• donderdag 20 juni 2024

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NRC | Staakt Aruba het verzet tegen het homohuwelijk?

Podcast Mogen binnenkort ook op Aruba mensen van het gelijke geslacht trouwen? Vandaag stemt het Arubaanse parlement daar opnieuw over. En dat wordt spannend, want gelijke rechten voor...

CN | Gokbedrijf Dama reageert op faillissement: ‘We zijn financieel gezond’

Jeffrey Noeken - CasinoNieuws.nl Een week na het uitgesproken faillissement op Curaçao laat Dama weten dat het bedrijf financieel gezond is. Volgens het gokbedrijf kwam de uitspraak onverwacht...

Democracy now! | Monday, June 17, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Memoriam | Hans Vaders

HomeNieuwsMemoriam | Hans Vaders
Hedenochtend is de zeer geliefde en getalenteerde auteur, columnist, journalist, Neerlandicus Hans Vaders overleden | Foto Dick Drayer
Hedenochtend is de geliefde en getalenteerde hoofdredacteur, columnist, journalist, auteur, docent en Neerlandicus Hans Vaders overleden | Foto Dick Drayer

Hans Vaders is vanochtend overleden. De geliefde en getalenteerde auteur, Neerlandicus, journalist en columnist. Ook de redactie van Knipselkrant Curacao vindt dat heel erg jammer.

Hans schreef het afgelopen jaar hele leuke stukjes voor de Knipselkrant. Dat deed hij onbezoldigd en met veel plezier.

Wij – en vele andere lezers en collega’s – genoten van zijn erudiete Nederlands taalgebruik, levendige inventiviteit, markante persoonlijkheid en verrassende nieuwe invalshoeken op actualiteiten en gebeurtenissen zoals in de serie Slangenkuil. Alsook van de mooie lafenisreizen in de serie Landen der Lafenis .

Bij uitgeverij in de Knipscheer was Hans auteur van de romans ‘Tropische winters’ en ‘Terug tot Tovar’, de verhalenbundel ‘Otrobanda. Berichten van de overkant’ en de poëziebundel ‘Kate Moss in Mahaai’.

Op Curaçao doceerde Hans Nederlands o.a. op het voormalige Peter Stuyvesant College en een aantal privéscholen.

Verder bekleedde Hans o.a. de functies van hoofd- en eindredacteur bij verschillende kranten, waaronder Beurs- en Nieuwsberichten, Amigoe, Antilliaans Dagblad en Curaçaosche Courant.

In zijn laatste jaren was Hans eindredacteur van de Ñapa, de weekendbijlage van ochtendkrant Amigoe, en geliefd columnist bij de Knipselkrant met een grote schare vaste lezers.

De Knipselkrant Curacao wenst de familie van Hans, en in het bijzonder zijn beide dochters Marije Vaders en Manya King-Vaders en kleindochter Chantal heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Jouw columns en schrijfsels blijven voortbestaan. Met een lach blijven we terugdenken aan jouw heerlijke persoonlijkheid. Rust zacht beste Hans.

Je collega’s tevens fans van de Knipselkrant Curacao redactie

PS: aanstaande zondagochtend 19 juli in het programma van Paradise FM ‘Analyse’ wordt een speciale uitzending aan het leven van Hans Vaders gewijd. Hierin herdenkt presentatrice Ana van Leeuwen samen met voormalig hoofdredacteur van de krant Amigoe Elodie Voorbraak, beste vriend Herman van Bergen en dochter Marije Vaders het bewogen leven van Hans Vaders.

Met mooie herinneringen, columns en favoriete liedjes. Zondag 19 juli van 9.00 tot 11.00 uur bij Paradise FM op 103.1 FM.

 

 

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Hans is plotseling van ons heen gegaan. Hij laat een lege plek bij ons en velen achter.
    Wij genoten van zijn altijd mooie Columns.
    Hans zal altijd in onze gedachten blijven.

    Hans we zullen je missen.
    Rust in vrede.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties