27 C
Willemstad
• donderdag 1 juni 2023

Extra | Journaal 30 mei 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Verongelukte automobilist was 36-jarige Chinees Jianwei MO

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De automobilist die vorig week verongelukte op de Helmin Wiels Boulevard is de 36-jarige Jianwei MO, geboren in China. Het ongeluk vond plaats om drie...

PBC | ‘Iedere Curaçaose minister een creditcard van 25.000 dollar voor reizen, bespaart geld’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Elke minister van Curaçao krijgt voortaan een creditcard van 25.000 dollar om zijn dienstreizen te bekostigen. Dat meldt minister Javier Silvania van Financiën. De...

ParadiseFM | Terugkeer Hof naar Punda stap dichterbij

‘Nieuwe mensen, nieuwe zienswijzen’ is het thema van het jaarverslag over 2022 van het Hof van Justitie. Vorig jaar was in veel opzichten een jaar van herstel....

ParadiseFM | Betaalpas dienstreizen bespaart 1,2 miljoen

Het kabinet-Pisas introduceert betaalpassen voor dienstreizen. De limiet op deze credit cards bedraagt 25 duizend dollar. Deze maatregel moet de overheid 1,2 miljoen besparen. Dat meldt minister...

ParadiseFM | LHBTI-organisaties uiten kritiek op wetsvoorstel Calmes

Statenlid Rennox Calmes wil de rechten van duizenden Curaçaoënaars beperken in plaats van veiligstellen. Dat zeggen LHBTI-organisaties Foko en Igualdat Korsou. Ze noemen het wetsvoorstel dat de...
- Advertisement -spot_img

Melklevering toch door Lovers

HomeMediaMelklevering toch door Lovers

Nieuwe openbare aanbesteding voor komend schooljaar

van dijsWillemstad – Omdat de vorige openbare aanbesteding voor de levering van melk aan scholen niet correct is verlopen, wordt er een nieuwe openbare aanbesteding uitgeschreven. Lovers is gevraagd om het lopende schooljaar alsnog de melk te leveren.

Advertentie

Dat liet premier Ivar Asjes (PS) gistermiddag weten tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers.
Asjes voerde over dit onderwerp het woord omdat de kwestie speelde toen hij tijdelijk ook minister van Onderwijs was.
De nieuwe minister van Onderwijs, Irene Dick, was daarom gisteren niet aanwezig bij de persconferentie.
Lovers-directeur Oswald van der Dijs, die al 15 jaar melk aan scholen levert, dreigde een rechtzaak te beginnen omdat hij een brief had ontvangen van secretaris- generaal Emily Francisca van het ministerie van Onderwijs waarin werd meegedeeld dat Lovers niet langer de schoolmelk zou leveren. A
sjes liet gisteren weten dat alleen de minister van Onderwijs dergelijke beslissingen kan nemen.
Er zal onderzocht worden hoe deze brief verstuurd heeft kunnen worden en dat zal geëvalueerd worden, aldus de premier.
In juli ontving Lovers echter nog een brief waarin zou zijn meegedeeld dat er een akkoord was met Lovers.
Er zou zelfs een conceptcontract zijn verstuurd.
Omdat er na die brief niets meer kwam, kregen de schoolkinderen sinds het begin van dit schooljaar geen schoolmelk.
Asjes liet gisteren weten dat het nooit de intentie is geweest van deze regering om de levering van schoolmelk stop te zetten.
Omdat er nog tijdens de openbare aanbesteding met een van de partijen is onderhandeld en zelfs een contract is gestuurd, heeft de Raad van Ministers gisteren besloten dat de openbare aanbesteding niet naar behoren is verlopen.
Daarom is het besluit genomen om een nieuwe openbare aanbesteding uit te schrijven. Minister Dick heeft na de vergadering van de Raad van Ministers gisteren een brief naar Lovers gestuurd waarin deze beslissing wordt uitgelegd en waarin Lovers wordt uitgenodigd opnieuw mee te doen.
Ook wordt Lovers in de brief verzocht de rest van dit schooljaar alsnog te gaan leveren voor dezelfde prijs als afgelopen jaar is geleverd.

,,Lovers is 11 cent duurder per pakje melk, maar we gaan nu voor de kwaliteit en ervaring van levering. Voor volgend jaar komt een nieuwe openbare aanbesteding waaraan ook de andere partij mee kan doen”, aldus Asjes gisteren.

Die partij is Figros, die dit jaar naast Lovers als meedeed aan de openbare aanbesteding.
De melk die Firgos zou kunnen leveren is afkomstig uit Duitsland.
Volgens Errol Manuel is het gelet op de hoeveelheid melk die er nodig is, goedkoper om de melk uit Duitsland te halen.
In totaal wordt er aan 3.500 schoolkinderen melk geleverd, dat zijn 69.000 pakjes melk per maand, zo liet Asjes gisteren weten.

Lovers: Zaak gaat door
Directeur Oswald van der Dijs heeft in een reactie op het regeringsbesluit verklaard dat Lovers de schoolmelk zal leveren, ‘maar dat daarmee niet gezegd is dat de rechtszaak niet doorgaat’.

,,Wij willen dat de openbare aanbesteding (die nu door de regering als ongeldig is verklaard) gerespecteerd wordt. Er was een aanbesteding, wij hebben een contract aangeboden gekregen, dat moet nu gerespecteerd worden.”

Volgens Van der Dijs kan Lovers op grond van dat contract voor het schooljaar 2013/2014, 2014/2015 en 2015/2016 schoolmelk blijven leveren.

,,De nieuwe openbare aanbesteding zou voor de periode vanaf 2017/2017 moeten gelden.”

De directeur stelt dat de regering met het besluit de wet met voeten treedt.
Lovers zal daarom het besluit bij de rechter aanvechten.
Directeur Gommert-Jan Krijger van Firgos, die ook inschreef op de openbare aanbesteding, zei in een eerste reactie het besluit van de regering te betreuren.

,,Nu de aanbesteding niet doorgaat, weet concurrent Lovers welke prijs ik berekend heb, dat betreur ik ten zeerste. De concurrent kan nu onder mijn prijs gaan zitten.”

Krijger gaf ook aan dat Firgos een investering van 61.000 gulden heeft gedaan voor koelwagens en dat men ook bezig was met de werving van personeel.

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties