27 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Meer verkeersveiligheid door technologie

HomeMediaMeer verkeersveiligheid door technologie

Humphrey DavelaarDEN HAAG/WILLEMSTAD — De Statencommissie voor Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning verwacht dat de verkeersveiligheid op Curaçao verder verbeterd kan worden door de toepassing van nieuwe technologieën. Commissie-voorzitter Humphrey Davelaar zei dit gisteren naar aanleiding van het bezoek dat commissieleden deze week brachten aan de Intertraffic Expo in Amsterdam.

Advertentie

Tijdens de vierdaagse beurs toonden tientallen bedrijven de nieuwste producten op het gebied van infrastructuur, waaronder verlichting, wegmarkeringen, vangrails en asfaltering.
Het bezoek was belangrijk, omdat het voor een goede beoordeling van de begroting voor infrastructuur noodzakelijk is om op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen, zei het PNPStatenlid gisteren tijdens een bijeenkomst bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao.
Zoals de Amigoe gisteren meldde was het aantal verkeersslachtoffers in 2013 het laagst sinds jaren, maar nam de ernst van de verwondingen toe.
Voor 2014 wordt weer een toename verwacht van het aantal ongelukken, door onverantwoordelijk rijgedrag op wegen waar het onderhoud is afgerond.
Volgens Davelaar kan bijvoorbeeld van cameratoezicht een preventieve werking uitgaan en kan het mensen bewuster maken van hun rijgedrag.
Bijkomend voordeel is dat camera’s kunnen helpen bij de bestrijding van zware criminaliteit.
Camera’s registreren niet alleen nummerborden, maar zijn ook steeds beter in het vastleggen van gezichten.
De commissie was verder onder de indruk van nieuwe technieken in asfaltering, die tegenwoordig in veel dikkere lagen wordt aangebracht, en wegmarkeringen.

Vaak raken mensen bekneld in hun auto als ze tegen een vangrail zijn gebotst. Tijdens de beurs werden scharnierende vangrails getoond, die weggeduwd kunnen worden om iemand uit zijn auto te krijgen”, zei Davelaar.

Het gebruik van nieuwe producten is niet noodzakelijk duurder.
Wegmarkeringen als reflecterende kattenogen zijn verkrijgbaar voor een paar euro, waar de prijzen die Curaçao momenteel betaalt nog in de tientallen euro’s lopen.
Davelaar verwacht dat er via de suppletoire begrotingen wijzigingen kunnen worden aangebracht in het budget voor infrastructuur van zijn partijgenoot minister Earl Balborda. Behalve Davelaar bezochten ook de commissieleden Melvin Cijntje (MFK), Charles Cooper (MAN), Armin Konket (PAR) en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran de beurs.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties