28 C
Willemstad
• woensdag 18 mei 2022 10:37

Laatste reacties

- Advertentie -

Meer verkeersveiligheid door technologie

Humphrey DavelaarDEN HAAG/WILLEMSTAD — De Statencommissie voor Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning verwacht dat de verkeersveiligheid op Curaçao verder verbeterd kan worden door de toepassing van nieuwe technologieën. Commissie-voorzitter Humphrey Davelaar zei dit gisteren naar aanleiding van het bezoek dat commissieleden deze week brachten aan de Intertraffic Expo in Amsterdam.

Advertentie

- Advertentie -

Tijdens de vierdaagse beurs toonden tientallen bedrijven de nieuwste producten op het gebied van infrastructuur, waaronder verlichting, wegmarkeringen, vangrails en asfaltering.
Het bezoek was belangrijk, omdat het voor een goede beoordeling van de begroting voor infrastructuur noodzakelijk is om op de hoogte te zijn van nieuwe ontwikkelingen, zei het PNPStatenlid gisteren tijdens een bijeenkomst bij het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao.
Zoals de Amigoe gisteren meldde was het aantal verkeersslachtoffers in 2013 het laagst sinds jaren, maar nam de ernst van de verwondingen toe.
Voor 2014 wordt weer een toename verwacht van het aantal ongelukken, door onverantwoordelijk rijgedrag op wegen waar het onderhoud is afgerond.
Volgens Davelaar kan bijvoorbeeld van cameratoezicht een preventieve werking uitgaan en kan het mensen bewuster maken van hun rijgedrag.
Bijkomend voordeel is dat camera’s kunnen helpen bij de bestrijding van zware criminaliteit.
Camera’s registreren niet alleen nummerborden, maar zijn ook steeds beter in het vastleggen van gezichten.
De commissie was verder onder de indruk van nieuwe technieken in asfaltering, die tegenwoordig in veel dikkere lagen wordt aangebracht, en wegmarkeringen.

Vaak raken mensen bekneld in hun auto als ze tegen een vangrail zijn gebotst. Tijdens de beurs werden scharnierende vangrails getoond, die weggeduwd kunnen worden om iemand uit zijn auto te krijgen”, zei Davelaar.

Het gebruik van nieuwe producten is niet noodzakelijk duurder.
Wegmarkeringen als reflecterende kattenogen zijn verkrijgbaar voor een paar euro, waar de prijzen die Curaçao momenteel betaalt nog in de tientallen euro’s lopen.
Davelaar verwacht dat er via de suppletoire begrotingen wijzigingen kunnen worden aangebracht in het budget voor infrastructuur van zijn partijgenoot minister Earl Balborda. Behalve Davelaar bezochten ook de commissieleden Melvin Cijntje (MFK), Charles Cooper (MAN), Armin Konket (PAR) en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran de beurs.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NRC | Scheuring in Brusselse fractie van D66, klachten over Europarlementariër Samira Rafaela

Lamyae Aharouay, Philip de Witt Wijnen Onveilige werkomgeving Een interne D66-commissie verklaarde klachten over Europarlementariër Samira Rafaela gegrond. Zij vindt dat het onderzoek rammelt. Zondag praat de D66-top...

PBC | Zeespiegel stijgt bij Caribische eilanden net wat sneller

Persbureau Curacao Een nieuw KNMI-rapport geeft aan dat het water rondom de Caribische eilanden waarschijnlijk iets sneller zal stijgen dan de wereldgemiddelde zeespiegel. De wereldgemiddelde zeespiegel is de...

PBC | Aantal coronacases op Curaçao en Aruba blijven stijgen

Persbureau Curacao Afgelopen week zijn er 450 nieuwe coronacases bijgekomen, bijna 125 meer dan de week ervoor, toen 328 mensen positief werden getest. Het aantal actieve cases steeg...

PBC | Geen mondkapje meer om in vliegtuig en op Schiphol

Persbureau Curacao Volgend weekend, 21 mei, vervalt de mondkapjesplicht in het vliegtuig en op de luchthaven Schiphol na de security. Dat heeft het Nederlandse kabinet vrijdag officieel besloten,...

Column Youp | Drijgen

Dinsdagavond is mijn vaste dreigavond. Dan kies ik mijn slachtoffers. Zoals deze week de Amsterdamse burgemeester die niet genoeg personeel had om het slopen van het Museumplein...

CC | Sargassum becoming a major problem for sea turtles

WILLEMSTAD - The Sea Turtle Conservation Curaçao rescued three sea turtles that were trapped in the sargassum weed on Wednesday. The animals regularly get into trouble because...
- Advertentie -
- Advertentie -