Meer personeel voor meteo

Etienne van der HorstWillemstad – Minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening bekijkt de mogelijkheid om meer mensen bij de Meteorologische Dienst (meteo) aan te stellen.

Dat heeft Gregory Wilson van ambtenarenvakbond Abvo gisteren tegenover deze krant verklaard. Zo’n 15 mensen van de dienst staakten gisteren uit onvrede over het uitblijven van de betaling van onder andere hun overwerkuren en de gratificaties waar zij recht op hebben.

,,Bij de dienst is er een structureel tekort aan personeel”, zo lichtte Wilson toe.

De medewerkers draaien continu extra diensten en hebben moeite om de vakantie-, en compensatiedagen op te nemen.
Ze lopen ook het risico dat ze niet alle vrije dagen waar ze recht op hebben naar het nieuwe kalenderjaar mee kunnen nemen.”

De werknemers voerden ook actie omdat ze de gratificatie uitbetaald willen hebben voor werk dat ze voor de BES-eilanden hebben verricht.

,,Van der Horst heeft toegezegd dat hij zijn best doet om ervoor te zorgen dat de gratificatie tegelijkertijd met het loon deze maand wordt uitbetaald.
Wij hebben goede hoop dat de minister woord zal houden.”

Volgens de vakbondsman moeten de werknemers nog geld ontvangen voor het extra werk van de afgelopen jaren.
Directeur Martis van de Meteorologische Dienst verklaarde bij TeleCuraçao begrip te hebben voor de situatie van de werknemers.
Als gevolg van de staking is de luchtverkeersleiding gisteren verstoken gebleven van de data die de dienst normaal gesproken verstrekt.
Bron: Antiliaans Dagblad

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *