26 C
Willemstad
• donderdag 8 december 2022

Extra | Journaal 6 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DKR | Nederlandse Kansspelautoriteit geeft Curaçaose gokmaffia te veel ruimte

Dossier Koninkrijksrelaties.nl Den Haag – De Nederlandse Kansspelautoriteit onderneemt te weinig tegen vanaf Curaçao opererende webcasino’s. Dat vinden partijen die hebben meegewerkt aan een evaluatie van de Ksa...

Democracy now! | Monday, December 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 5 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, December 2, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Volkskrant | Biden in toespraak: ‘Eerst alle Amerikanen evacueren, dan vergelding’

Maral Noshad Sharifi


De Amerikaanse president Joe Biden tijdens het moment stilte voor de slachtoffers van de aanslagen donderdag in Kabul | REUTERS

De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde donderdag de aanslagplegers die verantwoordelijk zijn voor alle doden bij het vliegveld in Kabul: ‘Wij vergeven niet, wij vergeten niet. We zullen je opjagen en je laten boeten.’

Als de evacuaties voorbij zijn, beloofde Biden in een toespraak in het Witte Huis, zullen de Amerikanen de zelfmoordaanslagen van terreurgroep IS vergelden, ‘op ons eigen moment’.

Maar eerst wil hij zo snel mogelijk de resterende Amerikanen en Afghanen het land uit zien te krijgen. De afgelopen 11 dagen zijn er honderdduizend mensen geëvacueerd, zei de president trots. Hoeveel mensen er nog zitten, is niet duidelijk. Al komt de deadline van 31 augustus steeds dichterbij.

Biden begon zijn toespraak met een lofrede voor de 13 militairen die donderdag sneuvelden. ‘Helden’, noemde hij hen, en ‘de ruggengraat van Amerika’. Hij toonde zich empathisch met hun families door zijn overleden zoon Beau aan te halen, een oud-militair die overleed aan kanker. Daarna hield hij een moment stilte voor álle doden, dus ook de tientallen Afghanen die donderdag zijn omgekomen.

Rommelig

In plaats van uit te leggen hoe de situatie zo uit de hand heeft kunnen lopen in Afghanistan, gebruikte de president de aanslagen als argument voor zijn keuzes. Dit is dus waarom hij zo snel weg wil uit Afghanistan, zei de president. Het vertrek verloopt zo haastig en rommelig omdat het daar dus zo onveilig is, zei Biden en mompelde: ‘We laten ons niet afschrikken door terroristen.’

Toen een journalist Biden na zijn toespraak vroeg wie verantwoordelijk is voor alle chaos, gaf Biden toe dat hij voor alles wat nu in Kabul gebeurt verantwoordelijk is. Logisch, als president is hij de opperbevelhebber van het land. Zoals hij vaker in het verleden heeft gedaan, benadrukte Biden dat hij een deal uitvoert die zijn voorganger, Donald Trump, met de Taliban had gesloten. Hij wil dus niet toegeven dat het vertrek misschien ook op een andere manier georganiseerd had kunnen worden. Dat hij misschien ergens steken heeft laten vallen.

Opvallend is dat de terreurdreiging nog steeds niet voorbij is, aldus Jen Psaki, de woordvoerder van het Witte Huis die na Bidens toespraak wat vragen van de pers beantwoordde. Het is dus nog maar de vraag wat de Amerikanen en Afghanen te wachten staat tot 31 augustus.

Bron: Volkskrant

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Tja na 4 rustige jaren onder de heer Trump, begint het gelazer al weer. Weer wordt een oorlog voorbereid. Maar ja dit is blijkbaar wat men wil. Liever maakt men zich druk om wc’s voor zowel vrouwen als mannen. Liever maakt men zich druk om verknipte figuren die een jurk aantrekken en schreeuwen dat ze vanaf nu een vrouw zijn. Liever maakt men zich druk om criminele zwarten die terecht door de politie uitgeschakeld worden. Liever maakt men zich druk om terroristische organisaties te omarmen zoals antifa en blm (ook wel Black Loots More genoemd). En daarna weer jankberichten over hoe soldaten opnieuw hun leven verliezen. In plaats van de heer Trump te herkiezen hebben ze gestemd voor een seniele bejaarde en kregen daar een sluwe wezel die via het bed zich heeft opgewerkt als vice president erbij. Zoek maar op waarom men spreekt over Joe and the Hoe!!!!

 2. De Taliban heeft met Al Qaida haar les geleerd en zal deze groep terroristen geen veilige thuishaven bieden. @Marlon, heeft gelijk, Amerikanen zijn oorlogsmoe en zullen op basis van de intelligentie van de Taliban deze nieuwe groep vanuit de lucht bombarderen.

  Er zullen daarbij ongetwijfeld onschuldige slachtoffers vallen want de intelligentie zal nooit 100% kloppen, met het gevolg dat de haat jegens de Amerikanen zal toenemen en meer Afghanen bij deze terreur groep zullen aansluiten.

  Saillant detail, is dat de laatste 3 Amerikanen met nog wat vechtlust, Mike Tyson, Evander Holyfield en Floyd “Money” Mayweather waren. De Amerikanen hebben het helemaal gehad met vechten zelfs boksen willen ze niet meer.

 3. Van conflict naar conflict. Van oorlog naar oorlog.
  Vlgs mij was de VS 90% van zijn bestaan van rond de 220 jaar in oorlog. Geen land zal dat kunnen volhouden, tenzij je maar door kan blijven printen. Geld dus blijven printen. Maar zelf daar zal er een eind aan komen. En zal de vazalen daar in Europa zien dat het een bubble was en dat al die tijd gevangen waren in door die egoïsten in het noorden.

  Oude mannen die jonge mannen in hun prime van hun hun dood injagen. Al die stoere taal. Wat moeten wij hiermee ?

 4. Was te vrrwachten
  Zogenaamd pro alles.
  Maar “vergeet” even zijn eigen mensen en de ondersteuners uit andere labden te evacueren.

  En de pro “diversity” jamaican-indian Kamala ? Dacht dat ze zo pro vrouwen met kleur was?
  Ze laat ze alkemaal verrekken in Afghanistan.

  In jamaica en india nemen ze het niet zo nauw met demensenrechten! Ze heeft het van geen vreemde!

  Kamala voor een beter en rechtvaardiger america en wereld?
  Ze past goed bij het kaliber fòrti en staten bezetters van een rots in de caribbean!

 5. zoals ik bij het aantreden al zij deze drop out houd het nog geen jaar vol op die plek , en dan is het vrouwtje aan de macht, was al een voorop gezet spelletje. Doei Bidden.

 6. Mijn vader lief zij altijd tegen mij, Abraham er zal altijd oorlog zijn, het is de grootste economie handel die er bestaat over de hele wereld. Werk daarom als je wat ouder bent alleen voor je zelf en laat het personeel voor jou werken als ze niet deugen voor hun werk er direct uit zonder uitbetaling ( kon vroeger, nu niet meer ?), betaal geen of weinig belasting, maar betaal je personeel goed uit en dat zal je dan geen wind eieren brengen. Heb mijn kinderen dit ook geleerd en ontslag op staande voet kan nu nog, je moet alleen effe weten hoe je zo iets aan pakt zonder dat je dat een vermogen gaat kosten , PiK Pisas ????????????????.

 7. 110:000 mensen uitgevlogen, knap werk dus.
  Klopt, Trump is behalve een racist, rapist, misogynist en narcist ook nog een liar pur sang. Hij noemde zichzelf ‘wattige president’. Hij duidde op COVID 19 dat ‘to this day nobody had ever seen like it,what they were able to do during WWII. Now
  It’s our time. We must sacrifice together because we are all in this together, and we will all come through this. It’s the invisible enemy, that’s always the toughest enemy the invisible enemy’ tot zover zijn kinderlijke citaat.
  Voor zover het de pandemic betreft us het de meest dodelijke
  In US history.
  Onder zijn catastrofale presidentschap duizenden burgers hun leven, with more brutality ever. Somalië, yemen, Syrië en Irak.
  Etc
  Etc

 8. Het is toch wat, een zieke oude man oorlogstaal horen bezigen. Deze nieuwe terreurgroep ontziet niemand, die hebben zelfs Kraamklinieken met vrouwen en pasgeboren baby’s opgeblazen.

  Wilt Amerika achter deze nieuwe terreurgroep gaan, hebben ze toch de hulp van de Taliban nodig dus ook voor de relatie tussen de Taliban en de Amerikanen zal gelden, “de vijand van mijn vijand is mijn vriend”.

 9. Binnenkort dus alweer oorlog. Net als destijds met zijn debiele voorganger van 2001. Die kwam ook niet verder dan oorlogje spelen. Maar goed dit is wat men wil. 4 jaar lang was er vrede en peis onder de heer Trump, een van de beste presidenten sinds JFK. Maar dat wilde men niet. Er mocht geen vredesoffensief zijn met Noord Korea en Rusland. Nee nee er moest oorlog zijn en haat. Oh ja en er moest aandacht zijn voor wc hokjes en voor vrouwen die eigenlijk als man geboren zijn maar zich vrouw voelen, behalve op de zondag want dan voelden ze zich een eenhoorn. En als je hun niet zo aansprak dan was je een hater. En hoe durfde hij tegen ILLIGALE bonenvreters te zijn en een muur te bouwen. Een muur is racisme. Nee tegen muren. En ook al werpt een vrouw zich gewillig met poes en al op je als je veel geld hebt, dat mag je niet zeggen want dan ben je een verkrachter. Ook als je dat ergens 500 jaar geleden in een melige bui hebt gezegd. Nee nee we willen een president die oorlogstaal bezigt. Ach voordeel is wel dat de huidige president in slaap sukkelt voordat hij de atoombom knop indrukt

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -