29 C
Willemstad
• zondag 16 januari 2022 17:17

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Oud KLM-topman Eurlings duikt op als bestuurder Bonaire Airport

Yteke de Jong

Camiel Eurlings in 2017 Ⓒ MARTIJN BEEKMAN

Amsterdam – Voormalig KLM-directeur en minister Camiel Eurlings is benoemd tot commissaris van Bonaire International Airport, zo meldt de rvc. Het is zijn tweede luchtvaart-gerelateerde functie na zijn gedwongen vertrek bij KLM. Eurlings zegt in een reactie tegen De Telegraaf dat hij zijn benoeming ’zeer eervol’ vindt.

„Ik hoop zo bij te mogen dragen aan de verdere ontwikkeling van de luchthaven en daarmee van Bonaire als geheel”, aldus Eurlings dinsdagmiddag. Volgens BIA brengt Eurlings ’expertise op het gebied van luchtvaart, governance en bestuur in en heeft een uitgebreide staat van dienst’. Eurlings (47) werd eerder als president-directeur bij KLM vanwege zijn functioneren de laan uitgestuurd.

De charmante Limburger kent Bonaire goed: de familie heeft er een huis. Een paar weken geleden werd hij nog gezien op het eiland, dat onderdeel is van Caribisch Nederland. Volgens voorzitter Marco van de Kreeke van de rvc van BIA is Eurlings gekozen uit zestig kandidaten.

- Advertentie -

Eurlings werkt al een aantal jaren bij investeringsfonds Knighthood Capital, nadat hij ruim de tijd nam voor een herbezinning na zijn gedwongen vertrek bij KLM in 2014 en het Internationaal Olympisch Comité begin 2018. Bij het IOC was hij koning Willem-Alexander opgevolgd. Eurlings werd bij het IOC tot aftreden gedwongen in verband met een mishandelingszaak in de privésfeer, waardoor hij ook zijn niet-uitvoerende bestuursfunctie bij American Express Business Travel verloor.

Etihad

Het op Malta en in Genève gevestigde Knighthood Capital is een investeringsvehikel van James Hogan, de gevallen topman van de Arabische luchtvaartmaatschappij Etihad. Die moest daar vertrekken na een reeks mislukte investeringen.

Vorig jaar investeerde Knighthood in Tairs, een luchtvaartdienstverlener, waar Eurlings ook een functie heeft vanuit zijn rol vanuit Knighthood Capital. „Naast mijn commissariaat bij BIA blijf ik gewoon werkzaam bij Knighthood, zoals wel gebruikelijk is bij een toezichthoudende functie”, aldus de Limburger.

Camiel Eurlings in 2003 in het café in Valkenburg | ANP-HH

Het voormalige CDA-wonderkind zinde op een carrière in het internationale bedrijfsleven na zijn val bij KLM. Een terugkeer naar de politiek sloot hij opvallend genoeg uit, hoewel hij daar zijn beste jaren in zijn loopbaan beleefde.

- Advertisement -

Voor zijn carriere bij KLM was Eurlings jarenlang minister van Verkeer en Waterstaat. Hij groeide op en startte zijn politieke carrière in Valkenburg, dat zeer ernstig getroffen is door overstroming van vorige week.

„Als Limburger met vrienden en familie in het getroffen gebied breekt je hart als je de ravage ziet. Tegelijkertijd is er veel kracht en saamhorigheid, dat sterkt”, laat Eurlings weten.

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. Camieleke was niks, is niks en wordt niks. Dit soort lieden hebben alleen verstand van kruiwagens en iedere keer hebben ze weer een nieuwe kruiwagen, het zogenaamde “ Old Boys Network “. Ze hoeven meestal niet te solliciteren, maar worden “ gevraagd “.

 2. Eerlijk gezegd schrok ik een beetje toen ik hoorde dat Eurlings zijn vriendin mishandelde, ik dacht dat Eurlings meer het type die een vriend heeft is.

 3. Ik hoop dat Camiel niemand gaat slaan of mishandelen. Ik had hem liever in de Staten gezien om daar klappen uit te delen

 4. hij is geboren om de rol van directeur of commissaris te vervullen..

  Op basis van wat?

  West is gewoon een afvalpuntje geworden van mislukte makambas.

 5. Maakt niet uit wat Camiel uitspookt, zakelijk of persoonlijk,
  hij is geboren om de rol van directeur of commissaris te vervullen..

 6. Erg dit figuur. Tot op heden heeft hij nergens iets van terecht gebracht. Fiasco KLM, vriendin afgerost op Bonaire, tja.,,
  Onbegrijpelijk dit.

 7. In Nederland mislukt als luchthaven bestuurder dus dumpen ze hem maar op Bonaire. Tja, als oud politicus blijf je bij die bevoorrechte kaste behoren en worden de baantjes wel voor je gecreëerd.

 8. Dit spant de kroon, Eurlings is toch ooit beschuldigd van mishandeling van zijn vriendin? Blijkbaar moet je op de eilanden iets op je blazoen hebben anders wordt je niet gewaardeerd.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -