28 C
Willemstad
• vrijdag 24 september 2021 08:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | Jonnie en Thérèse Boer gaan nieuwe zaak bouwen op Cariben

Pieter Klein Beernink

Jonnie en Thérèse Boer Ⓒ Foto De Telegraaf

Het bekendste culinaire driesterrenpaar van Nederland breidt uit in het zonnigste deel van het koninkrijk. Jonnie en Thérèse Boer gaan een brasserie bouwen op Curaçao, aan de kust boven Willemstad. Vanavond maken zij op het eiland bekend dat zij er eind maart hun nieuwe zaak Brass Boer hopen te openen.

Een impressie van Brass Boer op Curaçao, naar eigen ontwerp van het horecapaar, Sepp Koster en Studio Senses.

- Advertentie -

Ⓒ Foto Stefanie Aarninkhof

Op Bonaire heeft het gastronomische koppel al een zaak met dezelfde naam. Deze brasserie opende vier jaar geleden in Delfins Beach Resort Bonaire. Sinds twee jaar is er bovendien een Brass Boer Thuis in Zwolle.

,,Het loopt zo goed op Bonaire, dacht we dachten: ’Zo gaan we door!’, verklaart Thérèse. Zij ziet het helemaal voor zich: ,,Ons beach-restaurant op Curaçao komt in het Blue Bay Golf & Beach Resort op een pier een prachtige baai.”

De nieuwe zaak wordt opgezet door het team uit Bonaire. ,,Daar werkt personeel dat oorspronkelijk uit Curaçao en dat graag terug wil”, weet Thérèse. ,,Zo kan het personeel rouleren van Zwolle, via Bonaire naar Curaçao, of net hoe het hen uitkomt.” Nu horeca-personeel schaars is geworden, zou het ideaal zijn, om mensen uit de Cariben te laten beginnen in Zwolle. ,,Zo krijgen we intern opgeleid personeel dat ook op een van onze andere plekken kan beginnen.”

- Advertisement -

Een van de stranden op Blue Bay. Ⓒ Eigen foto

Blue Bay heette eeuwen geleden Blaauwbaai toen het de plantage was waar Anno Blaauw limoenen, citroenen en de blauwe kleurstof indigo verbouwde. Het groene gebied met twee stranden, een 18-holes golfbaan en ruim 600 woningen is nu een veilige haven voor vaste bewoners en vakantiegangers. ,,Het toerisme draait nu weer goed”, weet eigenaar Sepp Koster te vertellen op zijn resort, waar hij plannen heeft om appartementencomplexen bij te bouwen.

Het is een geliefde plek voor meerdere bekenden, onder wie Golden Earring-zanger Barry Hay, atleet Churandy Martina en honkballer Didi Gregorius. Zij kunnen volgend jaar terecht in de oorspronkelijk Nederlandse brasserie, nadat die is opgezet door Jan Willem Berendsen. ,,Onze Brass Boer-beheerder die ook verantwoordelijk was voor de vorige twee zaken,” zegt Thérèse.

Zijaanzicht van het ontwerp voor de nieuwe zaak op Curaçao Ⓒ FOTO STEFANIE AARNINKHOF

 

Thuisbasis van het horecapaar blijft De Librije in Zwolle, de toonaangevende tempel van de vaderlandse gastronomie, waarmee het allemaal begon. Sinds zes jaar is het restaurant gevestigd in het voormalige Spinhuis, waarin hotelkamers en -suites worden verhuurd.
Restaurant De Librije in Zwolle is een voormalige vrouwengevangenis. De overdekte binnenplaats dient als restaurantzaal. De keukens liggen op de foto rechtsboven.

Restaurant De Librije in Zwolle is een voormalige vrouwengevangenis. De overdekte binnenplaats dient als restaurantzaal. De keukens liggen op de foto rechtsboven.

Ⓒ FOTO AEROVISTA

Aanstichter van dit nieuwe Caribische avontuur van Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse is naar eigen zeggen horeca-dealmaker Carsten Klint: ,,Ik lag met met partner op Bonaire in het zwembad te praten met Jonnie en Thérèse. Zij vertelden me dat ze wel een tweede zaak op de Cariben wilden.”

Klint kon beide partijen samenbrengen op de luxe-beurs Masters Expo van 2019 in Amsterdam. ,,Jonnie en Thérèse kookten in het pop-up restaurent en Blue Bay-eigenaar Sepp Koster zat tijdens de beurs als exposant aan tafel met zijn financiële man Walter Hofstede.” Dan is een deal snel gesloten.

Carsten Klint Ⓒ Foto IVO GESKUS

Ieder jaar weet Klint weer een nieuw record aan Michelinsterren-chefs bij elkaar te brengen in het restaurant in de Amsterdamse Rai. ,,Van 17 tot 23 november is het weer zover”, zegt hij zonder spoor van twijfel.

De ’horeca-fluisteraar’ is ondermeer adviseur van culinaire tv-programma’s en organisator van de evenementen in de populaire Amsterdamse zaak Pasta e Basta van zijn levenspartner Jolijn Middelhoff.

Bron: Telegraaf

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Mijn ouders werden geregeld uitgenodigd naar “partijtjes” in dure (Michelin-)tenten. Papai haatte dat soort stuck up etentjes, maar mijn moeder was altijd nieuwsgierig naar wat men weer had bedacht. Mijn Vader’s motto: don’t give me no creation, give me food. Hij ging dan ook altijd eerder weg en reed langs een snackjoint.
    Niettemin: J & T, veel succes toegewenst.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | RMR vergadert weer over liquiditeitssteun

De Rijksministerraad (RMR) vergadert vandaag weer over de liquiditeitssteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. De ontmoeting gaat over de 7de tranche...

ParadiseFM | Nieuwe minister Economische Ontwikkeling wil bureaucratie aanpakken

De nieuwe minister van Economische Ontwikkeling Ruisandro Cijntje wil de economie van Curaçao weer gaan stimuleren. Zo maakte hij bij zijn aantreden bekend. Cijntje noemde daarbij de bureaucratie...

ParadiseFM | Èxtra en VPCO distantiëren zich van verdachte video op Facebook

De Èxtra en de VPCO distantiëren zich van een verdachte video op Facebook. Op Facebook circuleert een petitie om een donatie te doen voor de slachtoffers van...

ParadiseFM | Curaçao Tourism Authority gaat onder huidige regering niet door

Er komt geen Curaçao Tourism Authority (CTA) tijdens de huidige regeringsperiode. Dat zei voormalig minister van Economische Ontwikkeling Ruthmilda Larmonie-Cecilia tegen de Amigoe. De nieuwe regering ziet...

AntilliaansDagblad | Extra vluchten naar Bonaire vanuit de Verenigde Staten

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Delta Air Lines en United Airlines breiden hun vluchten naar Bonaire voor de komende maanden uit. Dat maakt Tourism Corporation Bonaire (TCB)...

NTR | Caribsch Netwerk Churandy Martina over professionele sport Curaçao: ‘Je ziet vooruitgang’

Kim Hendriksen WILLEMSTAD – Het is voor het eerst dat zoveel Curaçaose sporters hebben meegedaan aan de Olympische Spelen in Tokyo: negen kwalificeerden zich tegenover vier in 2016....
- Advertentie -