26 C
Willemstad
• vrijdag 30 september 2022

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Nu.cw | Vluchten gecanceld wegens orkaan Ian

Luchthavens en vliegtuigmaatschappijen annuleren vluchten vanwege orkaan Ian. Onder andere luchthaven van Aruba en American Airlines annuleren vluchten naar Florida en de westelijke Caribische luchthavens. American Airlines...

RO | Ruim 33 miljoen euro voor duurzame elektriciteit Caribisch Nederland

Het kabinet stelt 33,6 miljoen euro beschikbaar voor een versnelde overstap op duurzame elektriciteit in Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Daarmee wordt binnen 3 jaar gemiddeld zo’n...

Telegraaf | Jonnie en Thérèse Boer gaan nieuwe zaak bouwen op Cariben

Pieter Klein Beernink

Jonnie en Thérèse Boer Ⓒ Foto De Telegraaf

Het bekendste culinaire driesterrenpaar van Nederland breidt uit in het zonnigste deel van het koninkrijk. Jonnie en Thérèse Boer gaan een brasserie bouwen op Curaçao, aan de kust boven Willemstad. Vanavond maken zij op het eiland bekend dat zij er eind maart hun nieuwe zaak Brass Boer hopen te openen.

Een impressie van Brass Boer op Curaçao, naar eigen ontwerp van het horecapaar, Sepp Koster en Studio Senses.

Ⓒ Foto Stefanie Aarninkhof

Op Bonaire heeft het gastronomische koppel al een zaak met dezelfde naam. Deze brasserie opende vier jaar geleden in Delfins Beach Resort Bonaire. Sinds twee jaar is er bovendien een Brass Boer Thuis in Zwolle.

,,Het loopt zo goed op Bonaire, dacht we dachten: ’Zo gaan we door!’, verklaart Thérèse. Zij ziet het helemaal voor zich: ,,Ons beach-restaurant op Curaçao komt in het Blue Bay Golf & Beach Resort op een pier een prachtige baai.”

De nieuwe zaak wordt opgezet door het team uit Bonaire. ,,Daar werkt personeel dat oorspronkelijk uit Curaçao en dat graag terug wil”, weet Thérèse. ,,Zo kan het personeel rouleren van Zwolle, via Bonaire naar Curaçao, of net hoe het hen uitkomt.” Nu horeca-personeel schaars is geworden, zou het ideaal zijn, om mensen uit de Cariben te laten beginnen in Zwolle. ,,Zo krijgen we intern opgeleid personeel dat ook op een van onze andere plekken kan beginnen.”

Een van de stranden op Blue Bay. Ⓒ Eigen foto

Blue Bay heette eeuwen geleden Blaauwbaai toen het de plantage was waar Anno Blaauw limoenen, citroenen en de blauwe kleurstof indigo verbouwde. Het groene gebied met twee stranden, een 18-holes golfbaan en ruim 600 woningen is nu een veilige haven voor vaste bewoners en vakantiegangers. ,,Het toerisme draait nu weer goed”, weet eigenaar Sepp Koster te vertellen op zijn resort, waar hij plannen heeft om appartementencomplexen bij te bouwen.

Het is een geliefde plek voor meerdere bekenden, onder wie Golden Earring-zanger Barry Hay, atleet Churandy Martina en honkballer Didi Gregorius. Zij kunnen volgend jaar terecht in de oorspronkelijk Nederlandse brasserie, nadat die is opgezet door Jan Willem Berendsen. ,,Onze Brass Boer-beheerder die ook verantwoordelijk was voor de vorige twee zaken,” zegt Thérèse.

Zijaanzicht van het ontwerp voor de nieuwe zaak op Curaçao Ⓒ FOTO STEFANIE AARNINKHOF

 

Thuisbasis van het horecapaar blijft De Librije in Zwolle, de toonaangevende tempel van de vaderlandse gastronomie, waarmee het allemaal begon. Sinds zes jaar is het restaurant gevestigd in het voormalige Spinhuis, waarin hotelkamers en -suites worden verhuurd.
Restaurant De Librije in Zwolle is een voormalige vrouwengevangenis. De overdekte binnenplaats dient als restaurantzaal. De keukens liggen op de foto rechtsboven.

Restaurant De Librije in Zwolle is een voormalige vrouwengevangenis. De overdekte binnenplaats dient als restaurantzaal. De keukens liggen op de foto rechtsboven.

Ⓒ FOTO AEROVISTA

Aanstichter van dit nieuwe Caribische avontuur van Jonnie Boer en zijn vrouw Thérèse is naar eigen zeggen horeca-dealmaker Carsten Klint: ,,Ik lag met met partner op Bonaire in het zwembad te praten met Jonnie en Thérèse. Zij vertelden me dat ze wel een tweede zaak op de Cariben wilden.”

Klint kon beide partijen samenbrengen op de luxe-beurs Masters Expo van 2019 in Amsterdam. ,,Jonnie en Thérèse kookten in het pop-up restaurent en Blue Bay-eigenaar Sepp Koster zat tijdens de beurs als exposant aan tafel met zijn financiële man Walter Hofstede.” Dan is een deal snel gesloten.

Carsten Klint Ⓒ Foto IVO GESKUS

Ieder jaar weet Klint weer een nieuw record aan Michelinsterren-chefs bij elkaar te brengen in het restaurant in de Amsterdamse Rai. ,,Van 17 tot 23 november is het weer zover”, zegt hij zonder spoor van twijfel.

De ’horeca-fluisteraar’ is ondermeer adviseur van culinaire tv-programma’s en organisator van de evenementen in de populaire Amsterdamse zaak Pasta e Basta van zijn levenspartner Jolijn Middelhoff.

Bron: Telegraaf

Artikel delen

3 reacties

  1. Heel leuk man, kan niet wachten. Jonnie, garant voor heerlijk lekkers. Was ook wel nodig op bluebay.
    Gefeliciteerd met de 3 sterren in Zwolle. Keep going!! Binnen kort weer vaste gast op bluebay!!!

  2. Mijn ouders werden geregeld uitgenodigd naar “partijtjes” in dure (Michelin-)tenten. Papai haatte dat soort stuck up etentjes, maar mijn moeder was altijd nieuwsgierig naar wat men weer had bedacht. Mijn Vader’s motto: don’t give me no creation, give me food. Hij ging dan ook altijd eerder weg en reed langs een snackjoint.
    Niettemin: J & T, veel succes toegewenst.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -