31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:11

Laatste reacties

- Advertentie -

Telegraaf | BnnVara blijft bij stelling over salaris bankdirecteur Curaçao

Met filmpje

BnnVara houdt vast aan de stelling dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) 460.000 euro per jaar verdient, ook al claimt de CBCS dat het bedrag lager ligt. Dat laat de eindredacteur van het tv-programma Wat Verdien Je, waarin het bedrag werd onthuld, weten in een reactie aan het Anp.

„Wij blijven bij onze stelling over het salaris van directeur Richard Doornbosch”, zegt Maarten van den Heuvel namens het BnnVara-programma.

„Het bedrag dat wij noemen in het programma is opgebouwd uit allerlei vergoedingen, van huisvesting tot bonussen en andere onkostenvergoedingen. In die zin heeft de CBCS dus gelijk dat het feitelijke salaris lager is dan het bedrag dat wij noemen, maar in totaal klopt het wel.”

- Advertentie -

De omroep zegt tot het bedrag te zijn gekomen door onder meer een beloningsstructuur die de bank zelf naar buiten heeft gebracht en eerdere berichtgeving over het salaris van Doornbosch in lokale media.

Eerder deze week ontstond er na de uitzending van Wat verdien je commotie op Curaçao. Volgens het programma, waarin in quizvorm vragen worden gesteld over salarissen, verdient de Nederlandse monetair econoom Doornbosch met 460.000 euro namelijk meer dan de directeur van De Nederlandse Bank, Klaas Knot.

In lokale nieuwsprogramma’s werd schande gesproken over het vermeende hoge salaris en de vraag gesteld hoe het kan dat ambtenaren geen vakantiegeld krijgen, maar een bankdirecteur wel zo’n hoog salaris.

De bank reageerde daarop door in een persbericht te laten weten ’dat het salaris van haar Raad van Bestuur ruim ligt onder dat van de directie van De Nederlandsche Bank’. Ook zegt de bank dat het programma ’incorrecte informatie heeft verschaft, die onnodig heeft geleid tot consternatie binnen de Curaçaose gemeenschap’.

- Advertisement -

Wat de directeur van CBCS wel verdient, wordt vanwege privacyregels niet bekendgemaakt. Van den Heuvel van BnnVara daagt de bank uit dat wel te doen.

„We hopen dat als zij vinden dat het niet klopt, ze het salaris alsnog openbaar maken. De regels over privacy vervallen als meneer Doornbosch toestemming geeft het naar buiten te brengen.”

Bron: Telegraaf

Naschrift KKC

- Advertisement -

Artikel delen

15 reacties

 1. @Brian en daarom hebben ze silvania ingehuurd om onder andere Doornbosch weg te werken via slinkse praktijken (zie de centjes affaire) en media aandacht door tv direct en consorten.

 2. Wie kan BNN VARA vragen , waar zij hun info vandaan hebben? Het kan toch niet zo zijn , dat zij wel recht hebben om dit te weten en hier niet.

 3. “En welke zijn tot nu toe zijn prestaties en successen? Hierover heeft dhr.Knops niks te zeggen?”

  eens: wat heeft Doornbosch nu concreet gerealiseerd? Girobank en ENNIA zijn nu reddingsacties die sowieso door CBCS hadden moeten worden opgepakt, maar waar blijft het beleid om dit in de toekomst te voorkomen?

 4. @Ericlapas zegt..”Hoorde Jachmin Pinedo echt verontwaardig doen dat iemand, een blanke zoveel geld hier verdiend. Blijkbaar had tv Direct en Jachmin Pinedo geen moeite mee dat zwarten als Chebu Sluis, Betrian, Paul de Geus e.a. bakken met geld verdienen in een land waar een groot deel onder de armoede grens leeft”…..

  LOL, klabu riba kabes!
  Vergeet Tromp, Jonis, Omaira, L. Wout, H. George en S Martina niet!

 5. Heb begrepen dat tv Direct inmiddels ook hun tanden hier in hebben gezet. De hypocrisie druipt ervan af. Hoorde Jachmin Pinedo echt verontwaardig doen dat iemand, een blanke zoveel geld hier verdiend. Blijkbaar had tv Direct en Jachmin Pinedo geen moeite mee dat zwarten als Chebu Sluis, Betrian, Paul de Geus e.a. bakken met geld verdienen in een land waar een groot deel onder de armoede grens leeft.

 6. @Brian zegt:
  …”CBCS is een overheidsinstelling en krijgt dus zijn geld o.a. van het volk.
  Dus dan mag je nooit het woordje privacy gebruiken! Alle salarissen en vergoedingen dienen openbaar te zijn! Wil je dat niet dan ga je lekker in de private sector werken!”…

  Idd, helemaal mee eens!
  het “privacy” argument is een grote farce. Het is slechts bedoeld om de miljoenensalarissen niet wereldkundig te maken, juist vanwege reacties van verontwaardiging zoals in de comments telezen.

 7. CBCS is een overheidsinstelling en krijgt dus zijn geld o.a. van het volk.

  Dus dan mag je nooit het woordje privacy gebruiken! Alle salarissen en vergoedingen dienen openbaar te zijn! Wil je dat niet dan ga je lekker in de private sector werken!

 8. Lees net in de Telegraaf dat Charles van Engeland verder in het nauw komt ivm het omkoopschandaal van zijn Stichting.
  In Engeland is ook zoveel armoede, duizenden bejaarden in care homes aan Covid overleden enz enz. de royals bulken van het geld en toch maar blijven graaien. Wat een zieke zooi overal.

 9. ….Heel goed om bij je standpunt te blijven. It is as is. De geheimzinnigheid en gesloten cultuur van de veelgraaiers blootgelegd.
  Pure afgang dus”….

  Helemaal [email protected]
  Nóg proberen ze (doornbosch , rvc c.s. je met een kluitjein het riet te sturen met een broodje “lolo” verhaal dat het “salaris” niet klopt.

  Ja, gechoogel met cijfertjes en het recategoriseren van vergoedingen daar is men goed in de wereld van “vies”nanciën!

  Laat de bnn vara maar lekker in de poep roeren, de “poep” die graaidirecteuren en hun rediculeuze salarissen + emolumenten.

  Ben benieuwd wat doornbosch, de ministers, de statenleden teruggevenaan de communitie, behalve over de kop gegane giro’s, gehackte security systemen, selfies en de vele airporttax via dienstreizen!

 10. ….”Ik denk dat alle salarissen van directeuren,raad van commissarissen, van overheid instanties en N.V. openbaar moeten gemaakt worden. En dhr.Servania, die heeft ook niks te melden?”….

  Inderdaad @Sonia!
  Silvaniakon alleen maar eikelen over een dom centje!

  Het eiland wordt schandalig leeggeroofd!
  Vraagt een school hulp: No tin sèn
  Vraagt men om betere wegen: No tin sèn
  Vraagt men om hulp voor ouderen: No tin sèn.

  Maar alle directeuren, rvc (Saleh, 3 miljoen) ministers,oerluie en nutteloze inpotente statenleden verdienen een “salario di oro”.

  Een promé minister die in gouvernementsauto’s rond rijdt en verjaardagsfeestjes, openingen, zieken en recepties afloopt met 7 security guards!

  En de personen mét kennis: advocaten, ex presidenten van hof , curators, medici etc roven lekker mee!

  Als het niet de SVB is, is het inselair, Ctex, giro , ennia…

  Wat een wereld van egoïsten, menneer doornbosch wist zeker ook niet wat hij zou gaan verdienen net als Sluis?
  Of gaan deklokkenluiders vervolgd worden, zoals gijsbertha wilde!!!!

  Nu weten we waarom, al die “salario mionario” verdieners zijn vriendjes van hem!! lasten I,Il,lll , de geus ( met kleine letter g)

  Wat een hoogmoed en arrogantie.
  En doorbosch zijn salaris is ook een doorn in het oog voor de weldenkende beschaafde curaçaosche burger!

 11. Meneer Knops mag ik een ding in Uw oor fluisteren 460.000,00 Euro = 920.000.00 Naf per jaar voor 240 werk dagen ? is dat niet een beetje overdreven veel salaris ?. Vind het U gek dat het eiland leeg word gestolen van het geld dat door de Nederlandse belasting betaler in dit zinkende eiland gestopt word. Waar zijn me mee bezig NL.

 12. Heel goed om bij je standpunt te blijven. It is as is. De geheimzinnigheid en gesloten cultuur van de veelgraaiers blootgelegd.
  Pure afgang dus.

 13. Schandalig!! En welke zijn tot nu toe zijn prestaties en successen? Hierover heeft dhr.Knops niks te zeggen? Ik denk dat alle salarissen van directeuren,raad van commissarissen, van overheid instanties en N.V. openbaar moeten gemaakt worden. En dhr.Servania, die heeft ook niks te melden? Het wordt tijd dat deze regering dit aanpakt. Dat zo eindelijk een begin maken aan de zo nodige bezuinigingen en sparen als eerste bij de overheid zelf!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -