27 C
Willemstad
• vrijdag 9 juni 2023

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten. Met deze woorden reageert de voormalige...

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

RTL | 1325 kilo drugs onderschept bij Curaçao, 12 aanhoudingen

HomeLandenCuraçaoRTL | 1325 kilo drugs onderschept bij Curaçao, 12 aanhoudingen

De Kustwacht op Curaçao heeft eergisteren een speedboot onderschept met aan boord twaalf smokkelaars, 1050 kilo cocaïne en 275 kilo marihuana. Er moest geschoten worden om de boot tot stilstand te dwingen.

Door het schieten is een van de mensen op de boot gewond geraakt. Hij moest met spoed worden behandeld in het ziekenhuis.

De Kustwacht vermoedde dat er smokkelwaar aan boord was. De verdachten reageerden niet op stopsignalen. Er werden daarom vanuit een helikopter diverse waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk zijn de motoren volgens het ministerie van Defensie ‘met enkele gerichte schoten’ uitgeschakeld.

Pakketten opgevist

De boot begon te zinken en de opvarenden werden gered. Uit het water werden ook 45 pakketten opgevist met daarin de 1325 kilo drugs. Het gaat om 1050 kilo cocaïne, met een straatwaarde van 52 miljoen euro, en 275 kilo marihuana.

De verdachten zijn overgedragen aan de lokale politie. Minister-president Pisas van Curaçao bracht een bezoek aan de Kustwacht. Hij spreekt van een mooie, geslaagde actie in samenwerking met de politie en immigratiedienst van het eiland.

Bron: RTL Nieuws

7 reacties

 1. …..”Heeft Pik niks anders te doen dan met de veren van een ander te lopen pronken. Word het niet eens tijd dat Pik samen met Knops de CoHo regeling laten slagen zodat het volk straks nog wel te vreten heeft”….

  @Abraham
  Leef je in in Pik
  Pik probeert gestalte te geven aan zijn premierschap.
  Met zijn achtergrond en inzicht is dit de manier hoe hij de werkweek invult.
  Evenementen aflopen, lintjesknippen, cohopatienten aflopen, en overal gefotografeerd worden.
  Liefst met een opzichtige gouden bril, duur pak, zijden das en patserhorloge!

  Op Curaçao hebben we hier een naam voor!
  Zal het maar niet noemen

 2. Een Premier die niets beters te doen (bv: missie, visie, strategie) zal elke prestatie en event aflopen en elke gelegenheid aangrijpen om de aandacht op zich te vestigen.

  Opsoleto! Met of zonder Pisas draait de kustwacht prima!
  Pik pronkt graag met andermans veren die hij zelf niet kan genereren!

 3. Dat het marineschip de smokkelaars overhandigt aan Curaçao lijkt me logisch maar ook verdovende middelen lijkt me niet zo handig. Een monster van de smokkelwaar zou voldoende zijn voor een veroordeling en we weten allemaal nog wat er met de vorige grote partij is gebeurt. Wie zal er nu met 1350 kg aan de haal gaan ??

 4. De vroeger afgekeurde politie agent Pik Pisas die nu MP van curacrim spreekt van een mooie geslaagde actie van de kustwacht en immigratiedienst. Heeft Pik niks anders te doen dan met de veren van een ander te lopen pronken. Word het niet eens tijd dat Pik samen met Knops de CoHo regeling laten slagen zodat het volk straks nog wel te vreten heeft door de gegeven geld giften van Nederlandse belasting betalers, het word met de dag gekker met de regering beslissingen met aan het hoofd OOG KLAP Pik. Ik vind het wel vreemd heel vreemd dat Pik zo snel bij deze cocaine vangst ter waarde van 52 miljoen Euro 104 miljoen naf aanwezig was het eiland ligt al op zijn rug en de staatskas is leeg, dus het kan best goed uitkomen voor de regering boys en ambtenaren om met de verkoop van deze drug vangst om voor de boven genoemde staatsrovers hun eigen salaris voor 1 maand veilig te stellen, kijk er niet van op dat Pik Pisas en leerling pastor Gerrit de Raaf een hoop oude kranten incl wat auto banden in de fik steken en zeggen dat de drugs verbrand zijn ! Het is algemeen bekend dat Leerling Pastor Gerrit de Raaf met dit soort gevalletjes wel raad weet. Zal mij benieuwen of Pik eerdaags zich ook gaat suf reizen naar buurlanden en Europa ?. Aan gezien die handel wat een vermogen waard is toch in de zakken van …….. terecht moeten komen, wat een mazzel voor PIK deze drug vangst.

 5. “Minister-president Pisas van Curaçao bracht een bezoek aan de Kustwacht”. Het gaat allemaal vrij snel naar het hoofd van Pisas hij waant zich de Koning die rampen gebieden bezoekt blijkbaar.

  Het zou hem sieren als hij juist het OM zou vragen om onderzoek te doen naar de financiering van zijn coalitie partner, daar gaan steeds meer geruchten dat het met drugsgeld is gebeurd en dat de financier in Sto. Domingo door de DEA wordt vastgehouden.

  Het viel op dat tv Direct prat op ging dat zij de eerste waren met dit bericht, dat zou best kunnen maar tv Direct verzuimd om te zeggen dat ze twee medewerkers hebben die ooit in de drugshandel zaten.

  De presentator van “Bonochi ku Hendrik”, ooit betrapt met een ferrari vol cocaine in de kofferbak en onze vriend trapa trapa Umpy Welvaart wiens hoger beroep eeuwig op zich laat wachten en waarschijnlijk stilletjes geseponeerd zal worden nu tv Direct de achterste van dit kabinet likt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties