26 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 00:00

Laatste reacties

- Advertentie -

Nu.cw | Betrokken agenten Marnix College ‘ontwapend’

Conform het onderzoeksproces waren de agenten eerder al de toegang tot de KPC-gebouwen ontzegd. Inmiddels is het onderzoek een stap verder en is besloten om de wapens van de betrokken agenten af te nemen.

De zes agenten die betrokken waren bij het voorval op het Marnix College Cas Cora, hebben nu ook hun wapen moeten inleveren. De agenten werden eerder tijdens het onderzoek al op non-actief gesteld.

Het gaat hier om de controle die plaatsvond op zeven september bij het Marnix College. Op die dag voerde een groep van zes agenten (vijf mannelijke en één vrouwelijke) samen met de douane een controle op wapens en drugs uit. De school zelf had hierom gevraagd.

Tijdens de controle hebben de agenten minderjarigen gevraagd zich volledig uit te kleden. Sommige leerlingen zijn ook verbaal verkeerd behandeld.

De Landsrecherche is gestart met een onderzoek. Conform het onderzoeksproces waren de agenten eerder al de toegang tot de KPC-gebouwen ontzegd. Inmiddels is het onderzoek een stap verder en is besloten om de wapens van de betrokken agenten af te nemen.

- Advertentie -

Bron: Nu.cw

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. Hoe langer het “onderzoek” hoe lager de consequenties.
  Maar hoe zit het dan met de andere aanwezige:
  – het schoolbestuur dat het onderzoek planden.
  – de aanwezige leerkrachten
  – de aanwezige douane
  – de politie leiding de gegeven instructie en beperking.
  En de hoofden, school, politie, douane
  Die het mogelijk hebben gemaakt dat niemand van de aanwezige de zaak stopten.
  Eigenlijk is het net als de staten, ze staan er bij en kijken er naar en hebben niet de notie dat het hun taak is om wat te doen.
  Wie zwijgt is net zo schuldig als de plegers.

 2. “minderjarigen gevraagd zich volledig uit te kleden. Sommige leerlingen zijn ook verbaal verkeerd behandeld”. Dit is het (LOL !) crack elite UST, dit zijn de alpha silverbacks Bokito specials van het rapalje dat voor “korps” door het leven gaat. Wie gelooft nou echt dat zij die kinderen iets “gevraagd” hebben. Autoritair, hufterige bejegening is standaard modus operandi.
  Het zal mij verbazen als de sepot-papieren niet reeds getekend in de la klaarliggen. Kleine sanctie: hoogste aanwezige rang krijgt demotie, mag niet meer hovj spelen.

 3. Beetje vreemde gang van zaken, politieagenten volgen meestal slaafs instructies en doen meestal niets uit eigen beweging. De zes agenten hebben toch niet zomaar van de ene op de andere dag besloten, ze gaan wat schoolkinderen in de hol kijken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -