29 C
Willemstad
• vrijdag 3 februari 2023

NTR | Spoedcursus tumba-muziek: Dit zijn de 4 lessen voor prinses Amalia

Eva Breukink Koning Willem-Alexander, koningin Máxima i prinses Amalia zijn op Curaçao. Vrijdagavond wordt er een speciale tumba-avond voor hen georganiseerd op het Brionplein.  Het bezoek van de koninklijke...

CC | Last day of royal visit to Curaçao

WILLEMSTAD - The royal visit will be given a tour of Bandabou on Friday. It is the last day of the visit of King Willem-Alexander, Queen Máxima...

DH | Royals in Willemstad

They were received by Governor Lucille George-Wout, Prime Minister Gilmar Pisas and President of Parliament Charetti America-Francisca, But there was also close contact with bystanders such as while...
- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, February 2, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

NTR | ‘Ik heb hard gerend om koningin Juliana en de koets te zien!’

Oscar van Dam In oktober 1955 brengen koningin Juliana en prins Bernhard een bezoek aan Curaçao. De nu 76-jarige Romuldo Specht kan zich het bezoek nog goed herinneren....

NTR | Tumba-festival 1987: ‘Een dansende prins Willem-Alexander, het was iets magisch’

Oscar van Dam Prinses Amalia brengt haar eerste bezoek uit aan Curaçao. Haar vader, koning Willem-Alexander, maakte in 1987 ‘diepe indruk’ bij de finale van het Tumba-festival. Voor...

CC | Royal visit to Brionplein and Otrobanda focused children, sports and music

WILLEMSTAD - His Majesty the King's visit to Brionplein today was all about children and sports. The king gave the starting shot for registration for the King's...
- Advertentie -

DolfijnFM | Regering kan niet instemmen met COHO

Volgens Silvania (MFK) heeft staatssecretaris Knops het wetsvoorstel onvoldoende aangepast.

De regering van Curaçao kan niet instemmen met het gewijzigde voorstel van de rijkswet voor de oprichting van het COHO. Minister van Financiën Javier Silvania is naar Den Haag gereisd om vrijdag in de Rijksministerraad de bezwaren van het kabinet Pisas naar voren te brengen.

Hij gaat dan het voorstel doen het aangepaste wetsontwerp voor advies voor te leggen aan de Raad van State van het Koninkrijk.

Volgens hem heeft staatssecretaris Knops het wetsvoorstel onvoldoende aangepast.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

25 reacties

 1. @Mano:
  Jij hebt je onderzoek naar deze interessante materie bijzonder grondig verricht.
  Wbt de grootvader van Ruggenaath: de naam klinkt idd onmiskenbaar Hindustani- Surinaams. Was oorspronkelijk Ragunath, maar de Nederlandse ambtenaren van het bevolkingsregister werden doorgaans niet gehinderd door enig taalgevoel, laat staan door zorgvuldigheid.

 2. @Meliuslegere schreef;
  “Ook de familienaam Sylvania komt bij mijn weten niet voor in Suriname.
  En zelfs al zou hij roots in Suriname hebben: er zijn wel meer Curaçaoënaars van wie 1 van de ouders of grootouders ooit, lang geleden naar vanuit Suriname naar Curaçao emigreerde.
  Bvb de vader van Lucille George-Wout, de grootvader van Eugene Ruggenaath.”

  Meliuslegere,
  Je hebt gelijk. Maar vanwege mijn interesse in de geschiedenis van Curaçao en later ook die van Suriname ben ik natuurlijk ook in familienamen gedoken. De achternaam Silvania is inderdaad zo Curaçaos als maar kan. Maar ook de familienaam Wout is echt Curaçaos. De naam is op Curacao zeker wijder verbreid dan in Suriname. Nou ja, wat je echt Curaçaos noemt, want de naam klinkt Nederlands, maar je snapt wel wat ik bedoel.

  Wout bijvoorbeeld komt al sedert 1847 voor op Curaçao, naar vooral in Bonaire nog eerder dan in Curaçao. Best wel lang voordat de slavernij werd afgeschaft, toen was er nog geen sprake van Surinaamse emigratie naar Curaçao. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat er in Suriname geen Wout’s voorkomen. Want er zijn genoeg familienamen die zowel op Curaçao als in Suriname voorkomen maar die geen familie van elkaar zijn.

  Bijvoorbeeld de familienaam Daal, op Curaçao best een grote familienaam, ook een Nederlandse achternaam die al sedert eind 18e eeuw op Curaçao voorkomt, de oorspronkelijke Daal’s waren Hollanders. Maar ook in Suriname komt de familienaam Daal voor. Tijdens de Slavernij waren er soms broers/neven waarvan de een op Curaçao bleef wonen en de ander naar Suriname toog.
  Vandaar soms bepaalde familienamen zowel op Curaçao c.q. de Nederlandse Antillen als in Suriname voorkomen.

  Op Curaçao zijn de meeste Wout’s en Daal’s gemanumitteerde afstammelingen van slaven, zo ook de Daal’s in Suriname. Dit zijn maar een paar voorbeelden hoor, anders wordt het een beetje té lange reactie, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. (wink)

  Ik heb trouwens gehoord dat Ruggenaath’s grootvader van Hindoestaans-Surinaamse komaf is.

 3. Ik begin het spoor weer bijster te worden.
  Wat heeft Suriname nu in godsnaam te maken met wat er hier speelt.
  Bizar dat infantiele gekrakeel van @EClapas.

 4. Waardeloos kabinet!
  Waardeloos!

  De grillen van een minfin die steeds meer weg hebben van een recalcitrant kind.

  In het begin leek hij nog coherent over te komen.

  Maar een minfin die op facebook vetes uitvecht kan je niet echt professioneel noemen.

  Zo ga je geen conflicten oplissen.

  Meneer heeft een grote “chip” op zijn schouder en is gauw op zijn slurf getrapt

  Zullen we het gezegde eens omdraaien?
  If you vote for monkeys you get peanuts, pisas, lamoney, crooker ,en asfaltrestjes!

 5. … “Als meneer Silvania denkt dat hij hetzelfde kan uithalen in de RMR als hij hier op FB doet kan hij het vergeten. Politiek is geen spelletje Javier. Het is menens”….

  Hij komt van een koude kermis thuis!
  Daar kan hij die fratsen niet uithalen.

 6. Surinamer of geen Surinamer?
  Wat maakt het uit.
  Iedereen op deze rots komt “ergens” vandaan.!

  In Suriname maken ze er overigens net zo een potje van, en hadden ze een moordenaar als president, en was er geen vrije meningsuiting zonder repercussies!

  Zo laag zijn we (nóg) niet gezakt.
  Dat gebeurt waarschijnlijk als we onafhankelijk worden.!

 7. @Kaat: ik probeer hier alleen aan te geven dat de reactie van Albert Comenencia wel erg kort door de bocht is. Ikzelf vindt deze regering ook helemaal niets, maar de vorige regering was maar een beetje minder erg. Het is alsof je kan kiezen om in somalie of afganisthan te leven: de een is beter dan de ander maar het blijft 3 keer niets

 8. @revisited, kom niet steeds met de vorige regering op het laatst nog ‘n parlementariër aanstellen, kom nou eens met pisas heeft honderden onnodige banen uitgedeeld aan f&f en die parlementariër is een van de weinige fatsoenlijke die daar zit. Heeft de vorige regering niet al het voorwerk gedaan.

 9. @Ericlapas:
  Heeft Javier Sylvania ‘een accent dat doet vermoeden dat hij een ‘import-Surinamer zou zijn’ ????
  Ik ben zelf van Surinaamse afkomst en heb nooit iets herkenbaars in de man zijn accent kunnen waarnemen.
  Ook de familienaam Sylvania komt bij mijn weten niet voor in Suriname.
  En zelfs al zou hij roots in Suriname hebben: er zijn wel meer Curaçaoënaars van wie 1 van de ouders of grootouders ooit, lang geleden naar vanuit Suriname naar Curaçao emigreerde.
  Bvb de vader van Lucille George-Wout, de grootvader van Eugene Ruggenaath, beide ouders van George Lichtveld etc.
  Dat maakt bovenvermelde personen toch niet tot ‘Surinamers’ en zeker niet tot ‘import’?

 10. “De vraag is waarom moeten deze figuren gelijk het vliegtuig pakken? Moeten ze persé elkaars adem ruiken? Wij zijn potverdomme in de virtuele tijdperk. Ik werk zelf al anderhalf jaar vanuit thuis, ik krijg op een dag nu meer gedaan en heb nog zat tijd over om de knipselkrant te lezen.”

  heel terechte opmerking, je spaart zowel kosten als tijd uit.

 11. De vraag is waarom moeten deze figuren gelijk het vliegtuig pakken? Moeten ze persé elkaars adem ruiken? Wij zijn potverdomme in de virtuele tijdperk. Ik werk zelf al anderhalf jaar vanuit thuis, ik krijg op een dag nu meer gedaan en heb nog zat tijd over om de knipselkrant te lezen.

 12. Nu het duidelijk is dat je geen afspraken na hoeft te komen om geld te krijgen is de volgende stap dat er geen afspraken gemaakt gaan worden.
  Op een gegeven moment is dat voor knops, of zijn vervanger, niet meer verdedigbaar in de 2de kamer. En is het in een keer afgelopen met de steun.
  En dan? Een economie dat tourisme als enigste inkomsten bron heeft.
  Dienstverlening en Nuts bedrijven die veel te duur zijn voor de locale economie. Een groot, log ambtelijk apparaat dat niet door de bevolking gedragen kan worden.
  Resultaat is dat zonder de steun alles weg valt.
  Dat is de inzet van het spel

 13. “Albert Comenencia donderdag 2 september 2021 op 18:51
  Als meneer Silvania denkt dat hij hetzelfde kan uithalen in de RMR als hij hier op FB doet kan hij het vergeten. Politiek is geen spelletje Javier. Het is menens. Jammer dat je zo een egotripper bent. Wellicht had je beter gescoord op de toneel vakschool. Schandalig gewoon..”
  dit is wel heel erg op de man spelen. Waarom was de vorige regering niet daadkrachtiger geweest en had Coho afgerond? Ipv coho was er wel tijd om nog net even een parlementarier aan te stellen.

  Zoals eerder gezegd zijn deze en de vorige regering lood om oud ijzer: niemand van deze mensen heeft ook buiten Curacao iets neergezet, wereldberoemd op Curacao

 14. Instemmen, geld vangen, protesteren, niet uitvoeren, onderhandelen en op nieuw.
  Dit is precies hetzelfde als bij de vorige regering. Niets veranderd.
  Maar het wordt steeds botter omdat duidelijk is dat Nederland toch met geld over de brug komt.
  Zelf werken aan een economische hervorming en het begrotingstekort wegwerken zit er niet in.
  Bedelen hoeft niet meer. Nu is het simpel weg de bevolking gijzelen; als jij niet betaald stort het systeem in dat jouw burger “beschermd”.
  De 95 miljoen is al verdeeld voor het aankwam geeft helemaal niets volgende maand komt er weer een stuk.

 15. Volgens Silvania (MFK) heeft staatssecretaris Knops het wetsvoorstel onvoldoende aangepast.
  Hou op David MAFKEES!.als je wat te bieden hebt,mag je de stoere Goliath uithangen!

 16. Als meneer Silvania denkt dat hij hetzelfde kan uithalen in de RMR als hij hier op FB doet kan hij het vergeten. Politiek is geen spelletje Javier. Het is menens. Jammer dat je zo een egotripper bent. Wellicht had je beter gescoord op de toneel vakschool. Schandalig gewoon..

 17. You don’t bite the hand that feeds you(r ass)! Sylvania kan naar het Haagse trekken met een houding van “ik ga ze het even klip en klaar vertellen”, maar ik meen dat die meeting geleid wordt door ene Rutte, van de VVD. Een gejaagd man deze dagen, en gewend slecht nieuws met een eigenzinnige flair kenbaar te maken.
  “ voordat wij overgaan naar het volgende agendapunt… meneer Sylvania, wij hebben u gehoord, maar het standpunt blijft hetzelfde. Wij nemen de adviezen niet over en de afspraken blijven ongewijzigd”

 18. Maar ik hoor nooit wat staat er tegenover .
  Ze willen geen gezichtsverlies lijden .
  Maar het is al bepaald .
  Je kan stoer doen , als je wat te bieden hebt .

 19. Aan het accent van deze man te horen, bestaat vrij sterk het vermoeden dat het hier om een import Surinamer gaat.

  Wat zijn we diep gezonken zeg, een Surinamer om onze belangen in Nederland te behartigen. Laten we hopen dat wij geen financiële deal met Suriname moeten sluiten want we weten al waar de belangen van deze man liggen.

 20. Dit kan het einde van het COHO avontuur wel eens worden. We willen we het gewoon niet en gebruiken autonomie als argument. Het was een vrijblijvende aanbieding van Nederland om ons behulpzaam te zijn en honderden miljoenen te investeren om ons over een aantal jaren daadwerkelijk autonoom te maken. Uiteraard wel onder voorwaarden. MFK had al voor de verkiezingen de leuze dat ze geen COHO wilden dus blaas het maar af. Hou de eer aan jezelf of wil je Nederland de stekker eruit laten trekken zodat je weer lekker kunt schelden.
  Een Koninkrijkspartner waardig heeft Nederland ons door de COVID crisis heen geholpen en ervoor gezorgd dat hier niemand verhongerde. Onze toeristen economie begint alweer te draaien dus we kunnen gewoon op de oude voet doorgaan.
  Het is een gemiste kans voor het land en zijn bevolking om een beter bestaan op te bouwen maar alles is ondergeschikt aan autonomie. Je begint je wel af te vragen wat er allemaal te verbergen is bij de overheids NV’s dat we zo met vuur spelen en de toekomst van ons land op het spel zetten.

 21. De Poenne van 95.5 miljoen Euro is nog geen dag op de rekening binnen van Curacrim en ze gaan het al met de COHO niet eens. Knops word eens een kerel en stop met die geld uit delenrij aan deze Losers STOP ERMEE. Wilders waar ben je ! hoor niks meer van je, heb je de moed op gegeven of ben je bezig met een plan B ?.

 22. Wellicht een idee voor Curaçao om in de toekomst geen structurele begrotingstekorten te hebben? Dan kan je ook niet onder druk gezet worden

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -