28 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 17:28

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Patiënten op Curaçao met een acute neurologische aandoening kunnen terecht in het CMC

Er is speciale apparatuur aanwezig en de verpleegkundigen zijn getraind in het snel signaleren van lichamelijke veranderingen en het voorkomen van complicaties, zoals verstikking en trombose | Solange Hendrikse

Patiënten op Curaçao met een acute neurologische aandoening kunnen vanaf nu terecht in het CMC. Het nieuwe ziekenhuis heeft zijn eerste Neuro Care Unit met vier bedden geopend op de verpleegafdeling Neurologie.

Er is speciale apparatuur aanwezig en de verpleegkundigen zijn getraind in het snel signaleren van lichamelijke veranderingen en het voorkomen van complicaties, zoals verstikking en trombose.

De unit is bedoeld voor patiënten met bijvoorbeeld een hersenbloeding, epilepsie, trauma en spierziekten. Neurologiepatiënten, die speciale aandacht nodig hebben lagen eerst op de hartbewakingsafdeling.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Nee Dames… Ze zeiden “neurologisch” niet “psychiatrisch”. Jullie moeten iets verderop zijn. Niet dringen. Gewoon aansluiten achter Kaat en Bram.

 2. Business in een business..
  4 neuro ic bedjes. Ja er waren nog een hele lading ic bedden over niet waar van de nl donatie.
  Is gewoon een afsplitsing die neurologen zagen hun inkomsten dalen door zogenaamde ic bed “te korten” De IC is specialist neutraal. De patiënt die er ligt de behandelend arts factureert.
  De hartbewakingen afdeling heeft 8 /11 bedden. Maar daar is de hart kant de specialist / baas en die krijgt dan de vergoeding. Hun afdeling.
  Dus die neurologen gingen piepen en die hebben 4 bedjes apart opgetuigd.
  Kassa. in hun eigen afdeling.
  Dat is waar het om draait bij Curaçao specialisten. Kassa.
  Want als ze goed zijn dan werkten ze voor heel veel meer geld in het eigen land. Maar daar kunnen ze niet de dingen doen die hier wel mogelijk zijn.
  Door het volsagen oontbreken van controle.
  De hart afdeling wordt grotendeels gerund door Spaans taligen. Die in Colombia en ook Venezuela veel minder zouden verdienen. Opportunisten.
  De rest zijn arts assistenten die dingen op Curaçao kunnen doen wat in NL nooit mogelijk zou zijn.
  En wij zijn bang voor corona op een eilandje met de meeste botica.s medicijngebruik en huisartsen per hoofd van de bevolking ter wereld.
  Nou… Is het zoveel beter daardoor hier. Ik dacht t niet.
  Maar ik moet wel zeggen het CMC heeft een party spullen pfff niet te geloven. Beter dan heel veel ziekenhuizen in NL. Maar ja. Het overzicht en de uitvoering lees leiding is gewoon prut. Het blijft een ongeorganizeerd zooitje. zolas het Shehos ook altyd was. De leiding regeerd vanuit hun stoel en weigert elke dag door hun ziekehuis te lopen. En nu in een CMC veel te groot en idoot ruim waar je zo.n beetje verdwaalt en het volslagen ontbreekt aan duidelijke bewegwijzering.
  En ook controle is nul, hoofd inspectie S.K. is een flapdrol. Statistiek is z.n “hobby” nou daar merken we niks van.
  Ja er is een nieuw ziekenhuis maar het is een totaal onfunctioneel gedrocht. Totale verpilling. Gemaakt door idioten met grootheids waanzin.

 3. In eerste instantie dacht ik, spierziekte? Dat hoort toch niet in deze rij? Maar toen dacht ik gelijk aan ALS ook wel bekend als de Lou Gehrig’s disease. ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw/spierziekte waarbij je spieren één voor één uitvallen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NTR | Toneel tegen huiselijk geweld: ‘Het kwam hard binnen’

Marit Severijnse KRALENDIJK – Met de theatervoorstelling ‘Stop the beating’ trapt advies- en meldpunt Guiami een grote campagne tegen huiselijk geweld en kindermishandeling af. “Het komt hard binnen....

DH | Child abuser opposes his extradition from Scotland

PHILIPSBURG--Almost three years after he was sentenced by the Court of First Instance in St. Maarten to seven years in prison for a large number of...

Ingezonden | Allemaal ‘Nette Mensen’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Coalitie boycot raadsvergadering Bonaire

Kralendijk - Wie gisteravond rekende op vuurwerk in de Eilandsraad kwam bedrogen uit. Vijf minuten nadat waarnemend gezaghebber Reynolds Oleana de vergadering had geopend konden de aanwezigen...

AntilliaansDagblad | Slechts enkele organisaties hebben echt 12,5% gekort

Willemstad - Ongeveer de helft van rechtspersonen die door de overheid gefinancierd worden, zoals stichtingen, verenigingen en overheids-nv’s voldoet ‘min of meer’ aan de eis van 12,5...

AntilliaansDagblad | Klimaatrisico’s financiële sector

CBCS voorzitter regionale werkgroep gecoördineerde aanpak Willemstad/Philipsburg - ,,De juiste mix vinden om klimaatrisico’s en groene financiering in onze regio aan te pakken en te bevorderen, zal een...
- Advertentie -