29 C
Willemstad
• dinsdag 30 november 2021 17:38

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Mondkapje blijft nodig volgens onderzoek

Vaccinaties beschermen tegen ziekenhuisopname en eventueel dodelijke afloop bij besmetting van de het coronavirus.

Het blijkt dat als iemand eenmaal besmet is met de Delta-variant, de viruslevels bij gevaccineerden en niet-gevaccineerden vergelijkbaar zijn. Dat betekent dat gevaccineerden het virus wel overdragen.

Dat blijkt uit een grootschalig Brits onderzoek van de Universiteit van Oxford. In Engeland adviseert men daarom dat mensen in drukke binnenruimten een mondkap blijven dragen.

Ook vermindert de effectiviteit van de Pfizer- en AstraZeneca-vaccins na een bepaalde periode. Negentig dagen na de tweede prik bleek AstraZeneca voor 61 procent effectief. En bij Pfizer was dit 75 procent.

Ook speelt de Delta-variant een dominante rol bij de besmettingen. Vaccinaties beschermen tegen ziekenhuisopname en eventueel dodelijke afloop bij besmetting van de het coronavirus.

- Advertentie -

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. @Loes. Je zoekt steeds andere posts om je gevaarlijke verzinsels uit tr kramen. Gelukkig hebben de meeste lezers een beter besef van wat er gaande is. Het zijn de anti vaxxers als jij die de maatschappij op gigantische kosten jagen. Gelukkig komen steeds meer landen daarachter en worden eindelijk de juiste maatregelen genomen om de maatschappij tegen deze lieden te beschermen. Het zal hierdoor voor wappies steeds moeilijker worden om hun hypocriete en egocentrische leventje te blijven leiden. Ik hoop voor jou dat het niet met je afloopt als in dit artikel:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/852411451/verpleegkundige-ziet-haar-antivaxx-moeder-sterven-in-eigen-ziekenhuis

 2. @ Loes,

  Je blijft maar doorgaan over allerlei nietszeggende cijfertjes, maar het enige wat wel van belang is……………….daar geef je geen antwoord op.

  Het allerbelangrijjkste in de hele discussie is:

  1. Het ziekenhuis en de IC liggen vol met niet gevaccineerden.
  2. Iedere dag sterven er mensen op de IC, die niet dood hadden hoeven gaan.
  3. Omdat het ziekenhuis overbelast is heeft men de reguliere zorg stop gezet.
  4. Duizenden patienten krijgen nu dus niet de zorg die ze nodig hebben.

  Dat, Loes, is de kern van de hele discussie, maar dat schijnt jou te ontgaan of je praat er gewoon overheen omdat je heel goed begrijpt dat je totaal geen antwoord hebt.

 3. En voor Meloen. Gevacineerde oudjes zijn de gevaarlijkste.
  Die maken dat de locura instant blijft.
  Die blijven statistiek spiken.
  Niet de jongeren.
  En wie gaan de kosten betalen.
  Niet die oudjes.
  Laten we de kosten van corona zorg evenredig verdelen.
  jouw ziektekosten verzekering plus 500%
  Want jij loppt risico.
  Niet de jongeren.

 4. Meloen.
  Nee gewoon mensen die de realiteit zien van de locura corona onzin.
  Als iets minder dan 1% gevaarlijk is.
  Moet je daar de wereld voor aflsuiten.
  Nee.
  Je gaat niet dood aan corona.
  Je gaat dood aan dementie.
  En angst.

 5. @ hystericalcovidpeople

  Alterego van Tico Martina of Loes ?

  Leuk dat je die info hier neerplempt, maar is het toevallig tot jou doorgedrongen dat de IC vol is en dat de gewone zorg in het ziekenhuis is opgeschort ?
  Alle patienten, die wel aandoeningen hebben die aandacht vereisen, worden nu niet meer geholpen. De wappies hebben het ziekenhuis bezet en het kost ons bakken met geld………………dat de overheid ook niet heeft.

  Ik mag dan ook hopen dat alle wappies op de IC zo snel mogelijk hun laatste adem uitblazen, drukken ze in ieder geval niet meer op de begroting van het ziekenhuis en de SVB.
  Corona stelde toch niets voor ? Je werd er toch niet ziek van ? WTF doen zij dan nu in het ziekenhuis op de IC ? Hun immuunsysteem werkte toch niet as advertised ? Corona bleek toch wat gevaarlijker te zijn dan dat ze hadden gedacht en waar ze de afgelopen 1,5 jaar uitgebreid voor zijn gewaarschuwd ?
  Maaar nee, luisteren was er niet bij, zee wisten het allemaal beter, totdat ze corona kregen en nu naar adem liggen te happen. Nu gaat het lichtje pas branden en nu pas begrijpen ze wat corona inhoudt.

  Dit egoistisch gedrag moet ophouden en daarom gewoon het besluit nemen dat opzettelijk niet gevaccineerde personen niet meer in het CMC mogen worden behandeld, maar gewoon in een leegstaande loods (bv Zeelandia). Verplegers en artsen zullen niet worden verplicht het te verzorgen, dat is geheel op vrijwillige basis. Komt er iemand opdraven dan is het prima, komt er niemand dan is het jammer.

  Basta met deze onzin van de wappies, als we zo doorgaan zullen er veel mensen sterven met andere aandoeningen, alleen omdat de wappies de medische zorg plat blijven leggen.

 6. wat een hysterie om corona. overgrote deel van de gezonde mensen hebben niet eens een kuchje. ziekte van niets. volgens website who een mortaliteit van 0.23%

 7. @ Gerrit,

  Ik kom met grote regelmaat in het ziekenhuis en zie nog altijd veel personeel zonder mondkapje. Met name op de afdelingen, bij de balies, heeft vrijwel niemand een mondkapje op, het hangt er een beetje los bij. Afstand houden kennen ze niet, vinden ze ook maar vreemd en reageren ook apart wanneer je hen er op attendeert.

  Het lijkt net alsof ze denken dat corona alleen voor de patienten is en niet voor hen. Dat zij het door kunnen geven aan patienten komt niet bij hen op. Spijt me zeer, maar het is zeer triest gesteld met het bewustzijn t.a.v. corona. Het interesseert hen niet en het management vindt het ook allemaal wel best.

  Heb al van verscheidene artsen gehoord dat het vechten tegen de bierkaai is. Wanneer je meerdere malen per dag hetzelfde personeel attent moet maken op de coronaregels dan is er iets goed mis met de mentaliteit van dat personeel.

 8. Eric en Joep in ons ziekenhuis zag ik, natuurlijk maar een momentopname, vanaf het begin het personeel met mondkapjes. Het probleem was dat de besmettelijkheid werd onderschat en in de kantine tijdens de lunch niet werd gerealiseerd dat Covid geen lunchpauze houdt. Daar is het fout gegaan maar waarschijnlijk begrijpen ze het daar nu wel. Jammer dat we niets hebben geleerd en het onderschatten maar doorgaat gezien het aantal dagelijkse besmettingen waardoor de reguliere zorg vrijwel tot 0 is teruggebracht door veelal niet geënte personen met gezondheidsongemakken.

 9. @Ericlapas

  Dat was juist het probleem, het personeel in het ziekenhuis nam corona totaal niet serieus en slechts weinigen droegen een mondkapje.
  Ook nu zijn er nog velen die daar geen mondkapje dragen, die geen afstand houden, handen niet desinfecteren etc. Ze gaan nog altijd in hun werkkleding naar de supermarkt.
  En het management laat het gebeuren.

 10. Coronacrisis: meer dan 3.000 gezondheidswerkers overleden

  13 juli 2020

  Tekorten aan beschermende materialen

  Gezondheidswerkers meldden een ernstig tekort aan persoonlijke beschermingsmiddelen in bijna alle landen en gebieden die Amnesty onderzocht.

  Hierbij zijn landen die mogelijk de ergste fase van de coronacrisis nog gaan meemaken, zoals India en Brazilië en verschillende landen in Afrika. Een arts uit Mexico-Stad vertelde dat artsen ongeveer 12 procent van hun maandsalaris uitgeven om hun eigen beschermingsmiddelen te kopen.

  Link: https://www.amnesty.nl/actueel/coronacrisis-gezondheidswerkers-wereldwijd-monddood-gemaakt-en-aangevallen

 11. @Reminder, volgens mij droegen ze in het ziekenhuis vanaf het begin medische mondkapjes en toch hield dat het virus niet tegen dus laat staan niet medische mondkapjes en face shields. Help toch geen fuck?

 12. Aan het begin van de pandemie waren er nauwelijks voldoende beschermingsmiddelen zoals mondkapjes etc. beschikbaar omdat de productie in o.a. China zit en zat en de wereld niet voorbereid was op een pandemie…

  The rest is history….

  Ter herinnering:

  ‘Dom en grenzeloos naïef’

  Reconstructie: zo verloor het kabinet kostbare tijd in strijd tegen coronavirus

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5116111/coronacrisis-reconstructie-kabinet-rivm

 13. “in drukke binnenruimten een mondkap blijven dragen”. Laten we elkaar geen Mietje noemen, mondkapjes helpen gewoon niet, wij zagen toch aan begin van de pandemie hoeveel hulpverleners wereld wijd in ziekenhuizen geïnfecteerd zijn geraakt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Extra | Journaal 30 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Inspectie Volksgezondheid verbijsterd door opiniestuk Jan Huurman

De Inspectie voor de Volksgezondheid Curaçao heeft met verbijstering kennisgenomen van de publicaties van oud Inspecteur Generaal en oud Inspecteur van Volksgezondheid Jan Huurman. De Inspectie noemt...

Nu.cw | CIBC FirstCaribbean’s doneert 28.000 gulden aan stichting Prinses Wilhelmina

De opbrengsten van de Walk for the Cure is door CIBC FirstCaribbean’s gedoneerd aan Stichting Prinses Wilhelmina Fonds. Het fonds zet zich in voor de strijd tegen...

PBC | Minder kerstverlichting door financiële moeilijkheden Aqualectra

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Omdat Aqualectra het financieel moeilijk heeft, zal het nutsbedrijf minder kerstverlichting verzorgen in de binnenstad, zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Maar de jaarlijkse kerstboom...

PBC | Help, Julies zorgcentrum moet verhuizen

Persbureau Curacao Julie’s zorgcentrum moet verhuizen. De staat van het huidige gebouw is zo slecht dat vijf oudjes die er verblijven eigenlijk geen menswaardig bestaan meer kunnen hebben....

PBC | Algemeen Pensioenfonds Curaçao organiseert kennissessie over pensioenhervorming

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Het Algemeen Pensioenfonds van Curaçao (APC) heeft onlangs in de aula van de University of Curaçao (UoC) een kennissessie gehouden over hervorming van het pensioenstelsel. Hoogleraar...
- Advertentie -