26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 22:35

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Kleinmoedig heeft zich gemeld bij SDKK

- Advertentie -
Bij de SDKK wordt de notaris tijdelijk, conform het covidprotocol, in de vreemdelingenbarakken vastgehouden | Antilliaans Dagblad
Notaris Johnny Kleinmoedig heeft zich gisterochtend om 10.00 uur voor gevangenneming gemeld bij gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou, schrijft het Antilliaans Dagblad. Daar wordt hij tijdelijk, conform het covidprotocol, in de vreemdelingenbarakken vastgehouden.

Dat laat zijn raadsman Bertie Braam tegenover de krant weten. Na het vonnis van afgelopen vrijdag, waarmee Kleinmoedig schuldig werd bevonden aan verduistering van 1,4 miljoen gulden, gelaste het gerecht de onmiddellijke gevangenneming van de notaris.

Kleinmoedig werd veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 18 maanden en de ontzetting uit het ambt voor een periode van vijf jaar.

Bron: DolfijnFM

- Advertentie -

Artikel delen

11 reacties

 1. @LaStiws:
  Dank voor de uitleg.
  De betreffende notaris had/heeft een derdengeldrekening in Nederland (ING).
  Ikzelf en de koper (met wie ik vrijwel dagelijks contact had) verkeerden beide in de veronderstelling dat in april jl er nog positieve rente voor zakelijke rekeningen werd gerekend.
  Ik neem op grond van jouw ervaring in de onroerend goed wereld graag van je aan dat wij allebei abuis waren.
  Verder meen ik me te herinneren dat in die periode (Ik tekende de volmacht voor de notaris op 29 april 10 dagen nadat de koper had betaald) het kadaster nog niet gesloten was.
  Het is dus niet onmogelijk dat de koper en ik ten onrechte de betreffende notaris wantrouwden.
  Nogmaals dank voor je uitleg.

 2. @Meliuslegere zegt: “…Een andere notaris, die de verkoop van mijn huis afhandelde ( uiteraard uitgekozen door de koper) parkeerde het door de koper gestorte geld op ‘zijn’ derdenrekening en liet het daar 6 weken rente trekken…”

  Kunt u mij even doorgeven bij welke bank die andere notaris uw geld parkeerde om rente te trekken? Ik ken die banken niet die nu nog rente betalen.

  Ik zit nu ongeveer 10 jaar in het onroerend goed wereldje op Curacao en daarvoor ongeveer 30 jaar in het onroerend goed wereldje in Nederland. In Nederland wordt nu bij een OG transacte de akte digitaal aangeleverd bij het Kadaster. Dit scheelt een hoop tijd. De akte wordt ‘s nachts verwerkt en is de dag later vóór negen uur ingeschreven bij het kadaster (de eigenaar van het OG is die nacht veranderd). Hierna checked de notaris of alles goed is gegaan waarna hij overgaat om de gelden (die op de derdenrekening staan) uit te betalen.
  Waarom: in Nederland heeft nooit één der partijen EN het geld EN het onroerend goed.
  Waarom checked de notaris de tenaamstelling: stel u tekent om 12 uur de akte van levering bij de notaris. Om 12.05 uur wordt er beslag op de woning gelegd ten laste van de verkoper. De inschrijving die om 12.10 zou gebeuren kan nu niet doorgaan, er ligt immers beslag op de woning en u als koper heeft vrij van hypotheken en beslagen gekocht.
  Aangezien de woning nu niet geleverd kan worden is het wel zo prettig dat het geld niet al bij de verkoper ligt.

  Wat was tijdens corona het probleem op Curacao: het kadaster heeft meerdere weken geen aktes verwerkt. Simpel omdat het gesloten was wegens corona. Als er geen aktes verwerkt worden blijft de verkoper dus eigenaar. Aangezien het eigendom niet is overgedragen, het staat immers nog steeds op naam van de verkoper, heeft hij ook geen recht op het geld. Vandaar dat de notaris de gelden meerdere weken heeft vastgehouden.

  Jammer dat de notaris u dat niet heeft uitgelegd.

  Zonder corona zou de notaris hier uw geld ongeveer een weekje vastgehouden hebben. Simpel en alleen omdat het Kadaster hier net zo snel loopt als dikke stront.

 3. @Robert:
  Ik ben het eens met alle door jou aangevoerde argumenten.
  De heer Kleinmoedig heeft 10 maanden geleden een verklaring van erfrecht voor mij 100% correct afgehandeld. Naar Curacaose begrippen zelfs uitzonderlijk snel: binnen 3 weken! Geen sprake van derdengelden.
  Hij heeft zelfs geadviseerd om daar geen gebruik van te maken en het mij toekomende geld direct en in persoon bij de RBC op te nemen en geen gebruik te maken van de mogelijkheid die de bank zou bieden om de rekeningen van de erflater op mijn naam te zetten.
  Ik heb zijn raad ter harte genomen en zal hem daar eeuwig dankbaar voor zijn.
  Een andere notaris, die de verkoop van mijn huis afhandelde ( uiteraard uitgekozen door de koper) parkeerde het door de koper gestorte geld op ‘zijn’ derdenrekening en liet het daar 6 weken rente trekken. Die notaris deed m.i. waarvoor Kleinmoedig nu is veroordeeld.
  Ik wens dhr Kleinmoedig veel sterkte toe en gedenk hem in mijn gebeden.

 4. Hoe meer ik er over lees en hoor, hoe vreemder de uitspraak van de Europes/Scandinavische rechter is. Hem direct naar het gevang sturen vanwege ‘vluchtgevaar’? Hij weet toch ook dat daarvan hier geen sprake is? Of missen wij iets? En dan de gehele straf onvoorwaardelijk. Terwijl de officier anders had geeist. Rancune? Hekel aan pianomuziek? Persoonlijke banden of ervaringen? Wat hier speelt is mij nier duidelijk. Wat mij wel duidelijk is, is dat het goed is dit door 3 rechters onder de loep te laten nemen. En ja; de veroordeelde kan wat mij betreft thuis het hoger beroep afwachten, met of zonder paspoort. Levenslang heeft ie zowiezo gekregen daar hij nooit zijn beroep meer kan uitoefenen en maatschappelijk uitgebreid op het openbare schavot van vrouwe Justicia heeft gestaan.

 5. Abraham, Lamoenchi knuffelt niet met boeven en verdedigd ze niet zoals jij dat wel doet. Gerrit en Johnny zijn allebei veroordeelde criminelen, en de laatste is jou vriendje. Vertel wie jou vrienden zijn en men weet niet alleen wie jij bent, maar ook wat je bent.

 6. @Kaat, Dat klopt. Bij anderen doet men geen aangifte of weigert het OM ze aan te pakken of kunnen ze hun straf afkopen.

  Maar Cicely en Brian Mariano zijn veroordeeld en horen dus in de gevangenis thuis. En Jacinta ook (na haar hoge beroep dat jaren duurt).

 7. @Brian S, wat denk je van Tig meer. Alleen die hebben elkaar de hand boven het hoofd gehouden en geen aangifte gedaan, anders zouden we nu niet zo’n super regering gehad hebben.

 8. Waarom word er niet gemeld, 18 maanden min een derde bij goed gedrag zoals bij elke strafmaat gegeven op Curacrim en Nederland. Vind het toch raar dat Kleimoedig direct en de uitspraak het gevang in moet terwijl hij nog in hoger beroep kan en gaat, Gerrit de Raaf heeft nog 2 jaar op vrije voeten mogen lopen terwijl hij al zelfs in hoger beroep was veroordeeld tot 3 jaar met 1 jaar vermindering bij goed gedrag ?. vind het allemaal heel raar, heel raar die rechtspraak hier op de crim.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -