28 C
Willemstad
• donderdag 11 augustus 2022

Laatste reacties

DolfijnFM | Jaanchie’s op Westpunt dreigt failliet te gaan

De 72-jarige eigenaar Jan Christiaan runt de zaak alleen en zegt geen recht te hebben op regelingen van de overheid | Persbureau Curacao

Een Curaçaoënaar uit Rotterdam is een Gofundme-crowdfunding begonnen om het oudste restaurant van Curaçao van de ondergang te redden. 50.000 euro is het streefbedrag.

Restaurant Jaanchie’s op Westpunt bungelt op de rand van faillissement door de covidcrisis.

De 72-jarige eigenaar Jan Christiaan runt de zaak alleen en zegt geen recht te hebben op regelingen van de overheid. Het befaamde restaurant op Westpunt bestaat al 85 jaar en werd opgericht in 1936.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

10 reacties

 1. @Bram Mossel:
  Jij MOET een nazaat van die “Prins Marits” zijn.
  Ook toen had je al van die “lekkere Jongens” in Makambia.
  Whuahauahahaaaa

 2. @ Abraham Mossel, ik vraag me af waar u dan die Curacrim maaltijden heeft genoten die niet te vreten waren. Op Curacao is het mij niet echt gelukt zo een toko te vinden. Of het gezond was is een tweede. Leguaan is goed te eten mits men weet hoe het te bereiden. Ik ben geen sterkok maar van jongs af aan joeg ik al op leguanen en ik weet hoe ze te bereiden. Als het naar kip smaakt dan is het gewoon kip.

 3. In 1975 was ik voor het eerst met mijn vrouw op haar geboorte eiland curacrim, we zijn toen ook bij Jaanchie Leguaan wezen eten eerlijk gezegd vond ik het gewoon naar kip smaken maar het was zeker niet om niet te vreten. Heb wel mee gemaakt niet te vreten curacrim maaltijden voor geschoteld te hebben gehad, wat een bagger zeg!

 4. @ ericlapas. Haha ik weet precies wat je bedoeld. Ik heb zelf vaak leguaan gegeten (vroeger vong ik ze zelf met de chincha) en mevrouw Martina moedigde dit zeker aan. Ja ik denk dat het afhankelijk is van wanneer je bij Jaanchie gaat eten. Ik ben niet ziek geworden, maar vond het eten niet echt bijzonder

 5. Beste @Tico Martina, het is jammer dat je reactie verwijderd is maar “no need to cry over spilled milk”. Het is jaren geleden dat ik bij Jaanchies was, in die tijd nam de oude Jaanchie zelf de bestellingen.

  Kan me nog herinneren dat een vriendin uit Oekraïne toen graag leguaan wilde eten maar de “Marsche bieuw” in Punda was te vies voor worden, er liepen ‘s ochtends vroeg zelfs ratten rond.

  Wij hebben toen de extra uur gereden en naar Jaanchies gegaan om leguaan te eten, nou het eten was lekker en achteraf begreep ik waarom zij zo graag leguaan wilde proberen. Blijkbaar zijn die verhalen over de leguaan als bloeddoorstroming middel haar tot in Oekraïne bereikt.

 6. @ KKC Commentpolis, wat heb ik gezegd dat tegen de regels is? Indien nodig kan ik het staven met de recensies die op elke review site staan. Ik wil Jaanchies zeker niet zwart maken, met als men zulke reviews krijgt die door velen worden gelezen en beaambt, dan is het toch logisch dat op een gegeven moment de zaken minder gaan? Maar goed.

 7. Het kan zijn dat de administratie van Jaanchie niet in orde is. Weet niet hoe het in de horeca gaat maar er zijn genoeg winkeliers in Punda die op feestdagen en weekenden alleen in de winkel staan om zo werknemers te kunnen betalen. Het is dan logisch dat de kassa niet gebruikt wordt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...