28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

DolfijnFM | Dirk Buitelaar nieuwe manager KLM op Curaçao

Dirk Buitelaar volgt Cees Ursem op als manager Air France/KLM op Curaçao voor het Caribisch gebied. Buitelaar was hiervoor gestationeerd in Dubai als country manager KLM voor de Verenigde Arabische Emiraten.

Ursem gaat met pensioen na een lange carrière bij KLM. Hij was eerder onder andere general manager van Suriname/Frans en Brits Guyana, West-Afrika, Oost-Europa, Iran en Egypte.

De nieuwe KLM-manager heeft dinsdag kennisgemaakt met gouverneur Lucille George-Wout.

Bron: DolfijnFM

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

19 reacties

 1. “De KLM doet dus niet aan horizontaal instromen, waarom niet ? Omdat je area manager van de KLM bent, niet van Curacao. Je zit daar om de belangen van de KLM te vertegenwoordigen, niet die van Curacao.”

  @Joep Meloen: Dit is op zich wel opmerkelijk. Dus het is niet mogelijk om horizontaal in te stromen van area manager Lufthansa naar area manager KLM? KLM lijkt dan wel heel erg op een maffia organisatie waar het niet mogelijk is om van familie te switchen

 2. @Tico Martina schreef;
  “@ Mano, je zit er zover naast in je analyse, dat je bijna gelijk hebt. Precies wat jij opschrijft is een verzameling van analyses van enkelen.”

  Analyses van enkelen? Wel Tico M., ik weet niet beter dan dat die verzameling van reacties en meningen uit je eigen koker komt. En nu zijn jouw eigen vertelsels opeens een verzameling ‘van analyses van enkelen’?!? Wie (of wat) zijn dan die ‘enkelen’ vraag ik me dan flabbergasted af.. (lol)

  @Tico M. schreef;
  “Men kwam er maar niet uit. Hoe kan je zwart zijn maar ook wit?”

  Nou, dat kan hoor. Het is geen onmogelijkheid. Lees maar eens Frantz Fanon, hij doet precies uit de doeken hoe jij zowel zwart als wit kunt zijn. (wink)

  @Tico M. schreef;
  “Hoe kan je man zijn maar tegelijk onzijdig? Hoe kan je lang zijn maar tegelijk klein? Er zijn psychiaters uit wanhoop wat anders gaan studeren omdat ze het niet meer aankonden. Dus Mano, met alle respect probeer het niet.”

  Tico M., beiden is mogelijk. Zelf geen psychiater snap ik bij toutatis niet waarom jouw psychiaters zo wanhopig werden dat ze jou maar opgaven en een andere studie zijn gaan volgen.

  @Tico Martina schreef;
  ” @ Mano, en de reden waarom ik eerst met de groten der aarde een vorkje mee mocht prikken en nu verguisd ben en wordt weggestuurd bij de restaurants is omdat in het hedendaags narratief geen weerwoord past”.

  No joke Tico, uit eten met de ‘groten der aarde’!? Tja, normaliter worden tot ‘de groten der aarde’ gasten gerekend als bijvoorbeeld bepaalde Amerikaanse, Europese e.a. presidenten/politici, nobelprijs winnaars, Nelson Mandela en Mahatma Ghandi types, ceo’s van de grootste multinationals, bijv. Mark Zuckerberg, bepaalde filmsterren e.a. artiesten zoals de voetballers, hoewel overleden, Pele en Maradonna, Mick Jagger, vermaarde schrijvers, beroemde filosofen, kunstschilders enz enz..
  En met dat soort gasten heb jij in allerlei hoog aangeschreven 5 sterren toprestaurants gedineerd Tico? (huh?!?)

  Of bedoel je dat je aan tafel hebt gezeten met ‘de groten der Eiland Curaçao’? En dat al smullend en smakkend genietend van je komchi giambo met funchi? (lol)

  Wauw Tico, ‘omdat in het hedendaags narratief geen weerwoord past?’ Waarom jij zo’n moeilijke uitdrukking als ‘hedendaags narratief’ bezigt snap ik niet. Ik moest potverdorie het woord ‘narratief’ googelen, ook al is het woord mij niet onbekend. Ik ben niet academisch geschoold man, houd er toch rekening mee!(wink)

  Bedoel je te zeggen dat je niet meer welkom bent in die restaurants omdat je de gasten en de obers lastig viel? (lol)

  @Tico M. schreef;
  “Niet dat het erg is want ik kan zelf koken. Maar het doet af en toe wel pijn hoe snel men van “naar graag geziene gast” veranderd in een paria. Maar goed, ook Columbus hield moedig stand ten tijde van hoon en spot en kritiek”.

  Zoals ik eerder schreef Tico, ik vermoed dat je iedereen zat lastig te vallen in die toprestaurants. Je had moeten weten dat dinerend elitevolk niet gediend is van opdringere praatgrage altijd beter wetende ‘lager gesitueerde volkse mensen’.

  @Tico, je zegt; “ook Columbus hield moedig stand ten tijde van hoon en spot en kritiek”.

  Nou, dat je Columbus aanhaalt zegt toch wel iets van jouw eigendunk, niet dat het erg is hoor. (lol)

  Ik kan me nog heugen dat je een paar maanden geleden vertelde dat jij iemand bent die zowel van sarcasme, spot, de knuppel in het hoenderhok gooien en het shockeffect gebruik maakt. Dus ik neem aan dat ook jij bestand bent tegen sarcasme, hoon en spot. Ik mag je wel Tico M., niet dat het zoveel uitmaakt. (wink)

 3. @Tico: gezien
  – de grote onzin die je hier op dit forum rondstrooit,
  – geven van non-informatie,
  – geven van des-informatie,
  – meerdere klachten van andere lezers,
  – etcetera
  krijg je een weekje strafbank.

  Er vertrekken hier mensen van dit forum door jouw gedrag en dat laat ik niet toe.

 4. @ Mano, en de reden waarom ik eerst met de groten der aarde een vorkje mee mocht prikken en nu verguisd ben en wordt weggestuurd bij de restaurants is omdat in het hedendaags narratief geen weerwoord past. Niet dat het erg is want ik kan zelf koken. Maar het doet af en toe wel pijn hoe snel men van “naar graag geziene gast” veranderd in een paria. Maar goed, ook Columbus hield moedig stand ten tijde van hoon en spot en kritiek.

 5. @ Mano, je zit er zover naast in je analyse, dat je bijna gelijk hebt. Precies wat jij opschrijft is een verzameling van analyses van enkelen. Men kwam er maar niet uit. Hoe kan je zwart zijn maar ook wit? Hoe kan je man zijn maar tegelijk onzijdig? Hoe kan je lang zijn maar tegelijk klein? Er zijn psychiaters uit wanhoop wat anders gaan studeren omdat ze het niet meer aankonden. Dus Mano, met alle respect probeer het niet.

  @ Joep, hartelijk dank voor de uitleg. Daar was ik niet van op de hoogte en het verduidelijkt zeer. Eigenlijk best een goed systeem dit. Het laat iemand alle facetten van het bedrijf kennen.

  @ John Bash. Een YDK is een ieder die het eiland Curacao een warm hart toedraagt en ook een ieder die het eiland verguist. Een YDK is een ieder die kennis en kunde heeft van Papiamentu, maar ook een ieder die nog geen eens “bon dia” kan zeggen. Een YDK is een ieder die een kleurtje heeft maar ook een ieder die een blanke pallet is. Een YDK is een ieder die op het eiland woont maar ook een ieder die in den vreemde vertoeft. Een YDK is een ieder die een sedula heeft maar ook een ieder die geen papieren heeft. Een YDK is een ieder die het volkslied zingt en dia di bandera viert maar ook een ieder die vlaggen verbrand en weigert te zingen. Een YDK is een ieder die het katholieke geloof aanhangt maar ook een ieder die atheist is. Kortom een YDK is iedereen maar bestaat in feite niet. Een YDK dat ben ik maar ook jij.

 6. @ Tico Martina,

  Om ergens area manager te kunnen worden voor de KLM zul je eerst in hun management traject terecht moeten komen. Oftewel, dat begint met solliciteren bij de KLM en dan werk je je op naar boven.
  De KLM hanteert een beetje hetzelfde principe als Buitenlandse Zaken oftewel je krijgt iedere keer 2 a 3 jaar plaatsingen en begint dan in een gemakkelijke area, dan naar een minder gewilde area, dan naar een iets grotere area en zo beklim je de ladder.
  De KLM doet dus niet aan horizontaal instromen, waarom niet ? Omdat je area manager van de KLM bent, niet van Curacao. Je zit daar om de belangen van de KLM te vertegenwoordigen, niet die van Curacao.

  Dus wanneer een YdK hier area manager wil worden dan zijn hij of zij eerst bij de KLM moeten gaan werken en dan gewoon het normale traject moeten doorlopen. Pas dan is er een kans dat hij of zij hier area manager kan worden.

 7. Beste Tico M.,
  wat jammer toch dat je op vrijwel elk denkbaar gebied tot nu toe van mening verschilt met menig forumlid. Dat terwijl je in feite een goede gesprekspartner (bent) zou kunnen zijn. Het is niet onlogisch dat je irritatie opwekt bij sommige van je forumgenoten. Ik wil toch even een soort van inventarisatie van jouw reacties/meningen maken.

  Hier een lijst van Tico’s Martina meningen over van alles en nog wat.

  1.)Hij is zwart en homo, hoewel hij het woord homo niet bezigt maar wel beweert dat hij op zowel vrouwen als mannen valt. Is een homoseksueel anders dan een biseksuele man? Ja want de homoseksuele man doet het enkel met mannen, de biseksuele man doet het met vrouwen en mannen. Maar feit is en blijft dat hij ook op mannen valt, dus is Tico zowel homo als hetero. Daar heb ik niets op tegen want ik ben geen homofoob. Sterker, ik ben voor sociale acceptatie van de LHBTI’s, dat zijn homoseksuelen, transgenders, interseksuele personen, binaire genders, niet binaire genders en noem maar op. Omdat het allemaal bij de mens hoort.

  2.) Tico M. kraamt ondanks zijn zwart zijn en zijn homofiele gevoelens de meest rechtsextremistische taal uit. Misschien niet beseffend dat juist rechtsextremisten niet zo gecharmeerd zijn van zwarten, laat staan van zwarte homo’s.

  3.)Wat betreft de covid-19 pandemie praat hij figuren na die vinden dat gepensioneerden en andere bejaarden, dikke mensen, rokers etc & etc. maar lekker dood moeten want het is hun eigen schuld. Hij is bovendien een corona- virus ontkenner.

  4.) Hij komt over als een doorgewinterde islamofoob, gezien de niet te tellen hoeveelheid beledigende termen die hij over de Afghanen e.a. moslimbevolkingsgroepen meent te moeten uitbraken. (Niet dat ik wél gecharmeerd ben van de Islam religie, maar ik ben geen islamofoob. Ik ben sowieso tegen alle religies en de meeste bestaande ideologieën)

  5.) Maar Tico is ook niet geweldig te spreken over autochtone Nederlandse werknemers die volgens hem in de praktijk stuk voor stuk arrogante corrupte, domme en luie werknemers zijn.

  6.)”Tico M. wordt naar (zijn)eigen schrijven door velen online verguisd en uitgescholden”.

  Ik krijg de indruk dat Tico het best leuk vindt om online verguist en uitgekotst te worden. Vol onverholen trots schrijft hij erover. Hij heeft het over de ongetwijfeld vele fora waarop die hij in de loop der jaren zijn onwaarschijnlijk tegenstrijdige bullshit heeft neergekwakt. Hij bedoelt niet het KKC-forum, want hier is hij niet uitgekotst, en dat hoop ik ook niet.

  7.)@Tico M. schreef eens ook;
  “Ik heb met ministers en hoogwaardigheidsbekleders gedineerd en word nu geweerd bij de restaurants”.

  @Tico, het lijkt wel of je er trots op bent dat je nu zelfs bij restaurants waar je voorheen wel mocht dineren wordt geweerd. Dat zelfs restauranthouders je de toegang tot hun restaurants ontzeggen zegt toch wel heel veel over de persoon die jij bent?

  Beste Tico M., het geschrevene is maar een gedeeltelijk lijst van je eigen reacties, de lijst is n.l. nog veel langer. (wink)

  Is het daarom dat je beweerde in geen enkel hokje te passen Tico? Wel, gezien al je ‘eigen opgeschreven reacties en meningen’ heb je jezelf in je eigen hokje geplaatst, jouw persoonlijke hok, die ik nu ook heb geadopteerd. Jij past dus wel degelijk in een hokje.(lol)

  Tico, beschouw mijn reactie niet als vijandig, maar als een poging om je te laten inzien dat je niet altijd gelijk hebt. Ik denk niet dat je hier op het forum voor een domkop wordt aangezien. Doordrammen vanwege jouw zogenaamde intelligente waardigheid helpt niet. Je bent echt niet exceptioneel intelligenter dan jouw forumgenoten. Want dat wil je volgens mij bewijzen. Forget it, je kan beter Tico M!

  Tico, ik ben ook niet de makkelijkste, ben in 20 jaar tijd ook lid geweest van verschillende fora Maar ben ‘maar’ één keer van een forum verbannen, niet omdat ik zoals jij zoveel tegenstrijdige shit schreef, maar omdat ik de waarheid schreef.

 8. Blijkbaar heeft men geen goede ervaringen met “hijos de Curaçao” managers.

  Kijk UTS “kaboom”
  Kijk Giro “kaboom”
  Kijk Ennia bijna “kaboom”
  Kijk ALM “kaboom kaboom”
  Kijk Inselair “kaboom” met 30 miljoen infuus
  Kijk Aqualectra “blackboom”
  Elk ministerie : totale chaos!

  Ra ra ra, waarom?

  bij kooyman NV is het zelfs beleid!
  Géén lokale managers in de top en middenkader!

  Ga maar na!

  Alle hoofden, onderhoofden en opperhoofden zijn “van buiten”.
  Best kras eigenlijk, er zijn heus wel goede local managers, helaas is de spoeling dun.

 9. @Tico Martina. Je hebt nog steeds geen antwoord gegeven op de vraag: Wat versta jij onder een YdK? En draai er nu voor de verandering niet omheen. Gewoon een klip en klaar antwoord.

 10. “Zit tussen die inmiddels duizenden echt geen geschikte menedzjer die de KLM toko op Curacao kan bestieren?”
  klm is een particulier bedrijf dat winst wil maken dus die nemen gewoon de persoon aan die het meest geschikt is, in dit geval kennelijk geen YDK, volgende keer misschien wel, wie weet
  80-20 of andere vormen om “eigen talent” te promoten leiden vaak juist tot het tegenovergestelde effect. Kijk naar de overheid waar je eerder een 90+ – 10- verhouding hebt en de slechte dienst verlening tot gevolg. Zodra je mensen gaat aannemen niet op basis van hun prestaties maar op basis van factoren waar zij totaal geen invloed op hebben (geboorteplaats, geslacht, leeftijd, godsdienst) is het einde zoek qua dienstverlening en prestaties

 11. @ ericlapas, juistem. Buitendien sturen we elk jaar honderden studenten naar Nederland toe om daar de universiteit of HBO te volgen. Zit tussen die inmiddels duizenden echt geen geschikte menedzjer die de KLM toko op Curacao kan bestieren? Helmin Wiels had een vooruitziend blik destijds met de 80/20 regeling. helaas is het plan tezamen met hem vermoord door zijn tegenstanders.

 12. @Tico Martina, “wat is de reden dat een niet Yui di Korsou de manager wordt”. Een terechte vraag lijkt mij. Als die niet in het bestand van de KLM te vinden is dan moet toch een ex manager van ALM, InselAir of DCA zijn die de klus kan klaren? Het lijkt alsof onze gouverneur graag met blanke Nederlanders op de foto wilt pronken.

  Heb begrepen van een douane ambtenaar dat de meeste douaniers dolgraag op HATO gestationeerd willen worden want het eten dat aan boord overblijft, mogen ze gratis hebben.

  Het zou een mooi gebaar zijn om dit aan de werknemers die op HATO van fooi of een laag inkomen moeten leven te geven kunnen ze mooi meenemen voor vrouw en kinderen, maar nee douaniers willen alles opvreten.

 13. @John Bash, dat ben ik ook. En ik heb in verschillende bedrijven met Nederlanders gewerkt ook in het buitenland. Dus ik weet ook waar ik het over heb.

 14. @Andreo, waar heb je het over gast. Ik stel een paar vragen. Als je het antwoord niet hebt dan zal ik het je niet kwalijk nemen.

 15. @John Bash, het probleem met arrogante Nederlanders zoals jou is dat ze met de bek altijd staan te roepen hoe geweldig ze zijn, maar in de praktijk stuk voor stuk corrupte, domme en luie werknemers zijn. Als ze zich een keer inspannen dan zitten ze maanden “overspannen” of “met een burnout” thuis. Verder maken ze overal een puinhoop van vooral in de top van bedrijven. Bedrijf na bedrijf valt om, gaat failliet, houd op te bestaan, omdat er allemaal kortzichtige kaaskoppen rondwandelen die niks kunnen en niks weten. Tig voorbeelden van corrupte Nederlanders in bedrijven die nog hun eigen moeder oplichten. Verder zijn het notoire vreemdgangers in de top. Door het ons kent ons principe houden ze het handje boven het hoofd van elkaar als ze weer eens ergens mislukken.

 16. @ Tico Martina. Het is werkelijk op het totale bittere pathetisch af om geregeld op van alles en nog wat ongefundeerd aftegeven,en er ook nog zelfgenoegzaam te blijven.
  Om John Bash nogmaals te herhalen,…Mr.Tico,.. wat versta jij onder een YdK?!

 17. @Tico Martina. Een internationaal bedrijf als KLM put uit eigen managers, die rouleren.
  Een YdK heeft de kwaliteiten niet om op minimaal managers niveau te werken bij een internationaal bedrijf. In de regel maken ze er een zooitje van. Zelfs bij een lokaal bedrijf. Indien er wel een, zoals jij ze noemt, YdK bij, in dit geval, KLM werkt, zal hij/zij misschien hier geboren zijn. Hij/zij zal zeker niet zijn/haar leven lang hier gewoond hebben en zeer zeker niet de lagere school en voortgezet onderwijs hier hebben doorlopen. Kortom Tico, bij een zgn YdK ontbreekt het denkvermogen. Maar wat versta jij onder een YdK?

 18. Heel fijn en leuk en welkom. Oprechte vraag. Hoeveel yui di Korsou werken er voor KLM Curacao. Hoeveel hebben een beetje baan van niveau en hoeveel zitten er in de top? Indien het antwoord nul of zeer laag is, wat is de reden dat een niet Yui di Korsou de manager wordt. Wat is zijn connectie met Curacao, hoe zijn zijn kwalificaties beter dan die van een Yui di Korsou? Indien iemand het antwoord heeft, alvast bedankt

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...