27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:46

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Bearingpoint is niet bang voor externe audit van hun belastingsoftware

Bearingpoint zegt dat de werking grotendeels afhankelijk is van de juiste afstelling door de Belastingdienst.

BearingPoint is niet bang voor een onderzoek naar de aanbesteding en implementatie van het ICT-systeem van de Belastingdienst op Curaçao. Een dergelijk onderzoek draagt alleen maar bij aan de transparantie, zegt het IC-bedrijf.

Javier Silvania kondigde het onderzoek door de Stichting Overheidsaccountantsbureau SOAB aan. De minister van Financiën vindt de kosten van 20 miljoen gulden veels te hoog. Vooral omdat het systeem volgens hem niet werkt.

Bearingpoint zegt dat de werking grotendeels afhankelijk is van de juiste afstelling door de Belastingdienst. Dertien belastingdiensten over de hele wereld gebruiken de software inmiddels. Zeven belastingdiensten stappen binnenkort over, zegt Bearingpoint.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. ” het begint al met de aanbesteding”
  Het is niet ongebruikelijk dat er gehandeld wordt, zoals R.van Kwartel;
  De betrokken onderhandelaar vraagt aan de leverancier geld voor het doorgaan naar de volgende ronde. Of de leverancier bied geld voor doorgang dit is niet ongebruikelijk.
  Of het product geschikt is of niet is zelfs van ondergeschikt belang.
  Vandaar de “verrassing” bij van Kwartel in eerste aanleg.
  Maar zolang deze “onderhandelingen” binnenskamers blijft is het business as usual.
  Persoonlijk vind ik dat bestuurders bezittingen, bedrijven, rekeningen en trusts openbaar moeten maken waardoor deze vorm van onderhandelingen moeilijker worden.
  Het “smeergeld” komt gewoon in de kosten verwerkt namelijk weer terug in product.
  En de afnemer (vaak de burger) is degene die uiteindelijk betaald.

 2. Een grote incestpool, BP en vrienjes van de overheid. Daarnaast idd een anbtenarij, met name belastingdienst vol nutteloze familieleden (lees broers, zussen primoes en aanhang

 3. Het begint al bij de aanbesteding. Dit zou transparant moeten zijn maar is al vaak een handjeklap met de politieke figuren in de overheid en BearingPoint. Andere bedrijven krijgen geen kans.
  Daarnaast zijn er daadwerkelijk al rekeningen die betaald worden. o.a. consultancy facturen (waarbij men ook kan afvragen waarom de overheid vrijwel alles aan BP over laat en vrijwel niets zelf doet).
  De relatie overheid en BP is een gevaarlijk en lijkt wel incest. Feit is dat BP al tientallen jaren bij de overheid zit en dit kost miljoenen en vrijwel niets werkt bij de overheid.

 4. @laplas heel goed opgemerkt. Zo`n software wordt niet zomaar in gebruik genomen door de klant. Er moet eerst een acceptatie test genomen worden.
  Het ios zoals John B het zegt; Ze zijn te dom om ermee te werken!!!

 5. @lapas. Tuurlijk is er getest, maar de ambtenarij bij belastingdienst is of te dom om er mee te werken. Het kan ook zijn dat ze de boel saboteren ivm mogelijk ontslag door de automatisering. Ik denk zelf het laatste.

 6. Die controle door SOAB kan ik niet helemaal plaatsen moeten ze niet testers aan het werk zetten om de software te testen? Neem aan dat een UAT (User Acceptatie Test) tijdens de ontwikkeling heeft plaats gehad.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...

ParadiseFM | Cuco Martina tekent contract bij Go Ahead Eagles

De Curaçaose aanvoerder Cuco Martina heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij de Go Ahead Eagles. De afgelopen week was de 32-jarige Martina...

NTR | Meer maatregelen op Bonaire: ‘de besmettingen stijgen nog steeds’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “De covid-19 besmettingen stijgen nog steeds op ons eiland’’, aldus gezaghebber Edison Rijna tijdens een persconferentie donderdag. Daar werd aangekondigd dat er vanaf 27...
- Advertentie -