BearingPoint is niet bang voor een onderzoek naar de aanbesteding en implementatie van het ICT-systeem van de Belastingdienst op Curaçao. Een dergelijk onderzoek draagt alleen maar bij aan de transparantie, zegt het IC-bedrijf.
Javier Silvania kondigde het onderzoek door de Stichting Overheidsaccountantsbureau SOAB aan. De minister van Financiën vindt de kosten van 20 miljoen gulden veels te hoog. Vooral omdat het systeem volgens hem niet werkt.
Bearingpoint zegt dat de werking grotendeels afhankelijk is van de juiste afstelling door de Belastingdienst. Dertien belastingdiensten over de hele wereld gebruiken de software inmiddels. Zeven belastingdiensten stappen binnenkort over, zegt Bearingpoint.
Bron: DolfijnFM
” het begint al met de aanbesteding”
Het is niet ongebruikelijk dat er gehandeld wordt, zoals R.van Kwartel;
De betrokken onderhandelaar vraagt aan de leverancier geld voor het doorgaan naar de volgende ronde. Of de leverancier bied geld voor doorgang dit is niet ongebruikelijk.
Of het product geschikt is of niet is zelfs van ondergeschikt belang.
Vandaar de “verrassing” bij van Kwartel in eerste aanleg.
Maar zolang deze “onderhandelingen” binnenskamers blijft is het business as usual.
Persoonlijk vind ik dat bestuurders bezittingen, bedrijven, rekeningen en trusts openbaar moeten maken waardoor deze vorm van onderhandelingen moeilijker worden.
Het “smeergeld” komt gewoon in de kosten verwerkt namelijk weer terug in product.
En de afnemer (vaak de burger) is degene die uiteindelijk betaald.
Een grote incestpool, BP en vrienjes van de overheid. Daarnaast idd een anbtenarij, met name belastingdienst vol nutteloze familieleden (lees broers, zussen primoes en aanhang
Het begint al bij de aanbesteding. Dit zou transparant moeten zijn maar is al vaak een handjeklap met de politieke figuren in de overheid en BearingPoint. Andere bedrijven krijgen geen kans.
Daarnaast zijn er daadwerkelijk al rekeningen die betaald worden. o.a. consultancy facturen (waarbij men ook kan afvragen waarom de overheid vrijwel alles aan BP over laat en vrijwel niets zelf doet).
De relatie overheid en BP is een gevaarlijk en lijkt wel incest. Feit is dat BP al tientallen jaren bij de overheid zit en dit kost miljoenen en vrijwel niets werkt bij de overheid.
Het is wel interessant om te weten wat de rol van Paul de Geus in deze ontwikkeling is:
http://knipselkrant-curacao.com/ad-paul-de-geus-vrijwilliger-bij-belastingdienst/
Paul de Geus lijkt met alles weg te komen. Ook is hij niet in de moord van Wiels gehoord terwijl de Geus bezig was met een illegale SMS en online gok netwerk.
@laplas heel goed opgemerkt. Zo`n software wordt niet zomaar in gebruik genomen door de klant. Er moet eerst een acceptatie test genomen worden.
Het ios zoals John B het zegt; Ze zijn te dom om ermee te werken!!!
@lapas. Tuurlijk is er getest, maar de ambtenarij bij belastingdienst is of te dom om er mee te werken. Het kan ook zijn dat ze de boel saboteren ivm mogelijk ontslag door de automatisering. Ik denk zelf het laatste.
@ericlaplas betaling vindt plaats na een succesvolle UAT. Dus dat beantwoord je vraag hopelijk…
Die controle door SOAB kan ik niet helemaal plaatsen moeten ze niet testers aan het werk zetten om de software te testen? Neem aan dat een UAT (User Acceptatie Test) tijdens de ontwikkeling heeft plaats gehad.