31 C
Willemstad
• vrijdag 14 juni 2024

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | Akkoord rijkswet COHO

HomeLandenArubaDolfijnFM | Akkoord rijkswet COHO
Pisas wil een zo goed mogelijk contact hebben binnen het koninkrijk en verwacht dat dit wordt voortgezet met het bezoek van Van Huffelen deze maand.

Curaçao en Nederland hebben een akkoord bereikt met betrekking tot Rijkswet COHO. Dat meldde premier Gilmar Pisas vandaag. De wijziging die Curaçao heeft aangevraagd in artikel 25, de Rijkswet Financieel Toezicht, is goedgekeurd door de nieuwe staatssecretaris Van Huffelen.

In het eerste voorstel was het lastig voor onze ministeries om te functioneren. We kunnen nu gebruik gaan maken van het nieuwe voorstel.

Pisas wil een zo goed mogelijk contact hebben binnen het koninkrijk en verwacht dat dit wordt voortgezet met het bezoek van Van Huffelen deze maand.

Bron: DolfijnFM

19 reacties

 1. @Meliuslegere:
  Een frisse (voor onze begrippen dan) ochtend (10:30AM), en ook terluiks een Bon Siman toegewenst.
  Je zult wel doorhebben dat ik het druk heb met bepaalde mensen hier hardhandig van repliek te dienen. En ik probeer dat in zo min mogelijk “foute bewoordingen” te doen, zodat ik geen opmerkingen naar mijn hoofd geslingerd krijg, “Of ik het was die mezelf laatst van de afkorting BDKBM had bediend”
  Dat was inderdaad “Moi” waarvoor ik overigens verschoning vraag, maar de context waarin ik hem had gebezigd was heel anders dan een regelrechte verwijzing naar het geslachtsdeel van een dame. Degene waartegen ik hem had gezegd had hem n.l. ECHT verdiend. Het was ook meer een verwensing dan een verwijzing naar een vrouwelijk lichaamsdeel, snap je?
  Trouwens: Menki Rojer had hem ook een keertje tegen zijn “Chef” gezegd, en het is een tijdje heel spannend op kantoor geweest, maar het akkefietje is uiteindelijk op niets uitgelopen. Wat ik stilletjes ook hier hoop.
  Maar enfin Kerel: het ga je goed daar in Makambia. Blijf ver van zaaddonors uit de buurt, en goed uitkijken bij het oversteken. Ik doe het hier ook!

 2. @Goedemorgen Drechi (hier is het al middag).
  Blij dat ik jouw bijdrage nog kan lezen voordat je mogelijk ‘de regels blijkt te hebben overtreden’.
  Ik vind jouw parafrasering van een bekend spreekwoord en vooral je ‘dynamische’ vertaling briljant.
  Je moet er maar op komen:’port’i patras’ te parafraseren naar ‘atras’ en vervolgens vertalen als niet te herhalen woord, voordat ook mijn bijdrage in strijd met de regels blijkt te zijn.
  Als ik de normen van CP juist interpreteer, zou je ‘achterbips’ moeten schrijven.
  Je blijft lachen op deze site. Helaas is CP de enige die emoticons mag gebruiken, anders zou ik je een dozijn grijnzende smoeltjes toesturen.

 3. Ger, Welke kabinetten en welk functioneren heb je het over.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Alexandra_van_Huffelen

  Op 11 juni 2019 werd ze geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer.
  Sinds 29 januari 2020 was Van Huffelen staatssecretaris van Financiën voor toeslagen en douane. De beroemde beruchte toeslagen affaire.

  Aan het eind van de kabinetsformatie na de verkiezingen van maart 2021 werd zij in januari 2022 voorgedragen voor het staatssecretariaat voor Koninkrijksrelaties en Digitalisering.

  Zij erkende het dossier koninkrijksrelaties niet te kennen en eerst even wat huiswerk te moeten doen.[6] Op 10 januari werd zij beëdigd als onderdeel van het kabinet-Rutte IV.

  Als ze op het grootste politieke hoofdpijn dossier wordt gezet van de laatste 10 jaren in Nederland dan moet een verse kijk op het andere hoofdpijn dossier niet zo.n probleem zijn waarbij ze is niet gehinderd door persoonlijke contacten. En ze zal echt wel een paar keer met Knoops gaan praten en de ambtenaren.

  Deze dame heeft meer opleiding en bestuurservaring dan de hele circus groep Pisas bij elkaar.
  Aangezien vrouwen het in het bestuur en in de politiek altijd zwaarder hebben zal dat handenwrijven, voorhoofd vrijven worden voor Circus artiest Pisas en z.n clowns.
  Delor de kabesa.

 4. @die vrouw van charlie moet in Colombia of Venezuela zijn voor behandeling, charlie gaat haar in Nederland geen bezoek brengen is tegen zijn principes , hij stuurt hier toch Nederlanders de laan uit.

 5. @Velen hier:
  Weten jullie… Ik vind dat jullie vaak genoeg eender denken, handelen, haat zaaien, azijn pissen, elkaar naar de mond praten, in de (overigens verkeerde) bres voor mekaar springen, kwaad spreken van de YDK, enfin, jullie zullen wel weten wat ik bedoel.

  Ik las van de week dat er “onderzoek” wordt gedaan in Nederland over een bepaald onderwerp.
  Nou meen ik dat ze dat ook hier op KKC best ook zouden moeten komen doen.
  Wat ik bedoel?
  Jullie zijn in bepaalde opzichten zo aan elkaar gelieerd en als zodanig gelijkgestemd, dat ik denk dat jullie allemaal van dezelfde spermadonor afkomstig MOETEN zijn.
  Komt U maar meneer of mevrouw onderzoeker. U zult hier veeeeeeel onderzoek kunnen doen.
  Bent U al gepromoveerd? Dan is DIT uw grote kans… Ik heb zelfs al een titel voor uw proefschrift: “De vuilbekkerij van menigeen op allerhande fora op Curacao” Als ondertitel zou u bijvoorbeeld “de frustraties van een gefrustreerde groep profiteurs” kunnen gebruiken.
  Als ik U ergens mee kan helpen, schroom dan niet om Drechi pa bosnan Tur hier openlijk aan te spreken: Ik zal u haarfijn uitleggen wie wie is op KKC.
  Whuahauahauahahahaaaaaaaaaa….

 6. Mooi gezegd @Drechi, idd wijd open zodat jij het poepie des te beter kan ruiken, waar je duidelijk door van je apropos bent gebracht! LOL

 7. @Catootje…
  Weet je Kaat…..
  Ik begin een donkerbruin vermoeden te krijgen dat jij stiekem Charles Cooper als je man wilt hebben, maar dat je voor je kompanen hier op KKC de schijn moet ophouden dat je hem verafschuwt…. Dat doen veel vrouwen n.l.. Het tegenovergestelde projecteren, terwijl ze heimelijk die persoon die ze dagelijks wegzetten verafgoden, en niets anders zouden willen dan voor altijd met hem samen te zijn. Temeer als je weet dat zijn vrouw voor medische behandeling al een tijdje in Nederland zit, en hij misschien “op een droog houtje moet bijten” if you know what I mean….
  Hmmmmmm… Ga je gang maar hoor Muskaat. Mijn zegen heb je.

 8. @KK:
  Weet jij of er ook in jouw bordje wordt gegeten KK?? Wij hebben hier op dit eiland een breed scala van gezegdes en uitdrukkingen.
  Een daarvan luidt als volgt: “Ora bo jongota pa bo loer den kas di bo bisinja, mes bo atras ta HANCHU habri”……
  Heel dynamisch vertaald voor de Nederlands- sprekenden onder u:
  “Als je bukt om beter in het huis van je buur te kunnen loeren, vergeet je dat je eigen anus wijd openstaat”…….
  Ponder on that Knoek Koe…….

 9. Is dit een foto voor dat hij een “optater van een dreun” kreeg op zijn oogbolkas van de gozer van wiens “bord’ hij had gegeten?

 10. @ Drekkie we zullen zien of je over 6 maanden nog zo HHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA doet het zal wel PISSSSSSSS in je broekje worden !.

 11. Met staatssecretaris Van Huffelen als nieuwe rijksminister hoeft Curacao geen angst te hebbenn dat er een capabele bewindspersoon is aangesteld.
  Deze dame heeft in de vorige kabinetten in Nederland bewezen niet naar behoren te kunnen functioneren.
  Pisas, en vele mede-(clown)regeerders op Curacao wrijven zich nu al in de handen met zo’n persoon.
  Curacao (en dan bedoel ik natuurlijk de graaiers) , het feest kan beginnen!!

 12. Zou mooi zijn. Is dit een akkoord waar ook de Staten mee instemmen of een kabinetsakkoord om geld binnen te harken waarna de Staten e.e.a. naar de prullenbak verwijzen ??.
  Met een D 66 er als staatssecretaris is zeer wel denkbaar dat er nauwelijks financieel toezicht zal zijn en anders vindt die het ook prima als we de kluit weer belazeren.
  Maakt niet uit. Laat het kabinet nu ook aan het land en onze bevolking gaan denken. F &F zijn al voldoende bediend.

Reacties zijn gesloten.

Zoeken

Recente reacties