25 C
Willemstad
• zaterdag 27 november 2021 04:55

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | 275 foto’s toegevoegd aan Banko di Palabra

Banko di Palabra | Persbureau Curacao

Banko di Palabra, de Papiamentse woordenbank op Internet heeft er 275 foto’s bij. 200 foto’s van planten en dieren en 100 van muziekinstrumenten.

Alle foto’s zijn op Curaçao genomen, de natuurfoto’s door Michelle da Costa Gomez, de muziekinstrumenten kwamen beschikbaar met dank aan Lida Pandt van het Archeologisch en Antropologisch kennisinstituut NAAM.

Door de foto’s kunnen internetgebruikers nu via Papiamentstalige zoekopdrachten de bijbehorende foto’s zien. Het is de bedoeling dat iedereen in de toekomst foto’s kan toevoegen aan Banko di Palabra.

Bron: DolfijnFM

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

 1. De kenners zien gelijk een trupial op de foto maar verder is niet veel bekend van de trupial behalve dat het een mooie vogel is.

  Kan me herinneren dat als kind wisten wij niet anders dan dat de totolika, tortelduif en alablanka eetbaar zijn maar trupial en chuchubi niet.

  Wat mij bij is gebleven is dat wij toen als kinderen trampa’s zetten om totolikas te vangen. Die gingen we vervolgens in het bos met een stokje doorheen barbecueën en dat verdeelden wij met zijn vieren of vijven. Soms hadden we geluk dat een van de jongens wat rijst meenaam en dan aten we rijst met totolika.

  De rijst diende meer om de buik te vullen want er zat amper vlees aan de totolika laat staan als dat in vier en vijf stukjes verdeeld werd. Soms hadden we geluk dat iemand nog wat ketchup en sojasaus van huis meenam en dat maakte het doorslikken van de droge rijst iets makkelijker.

  Later toen we iets ouder werden is de kookgroep uit elkaar gevallen en de vriendschap werd ook iets minder, sommigen zijn verslaafd geraakt, anderen crimineel en weer anderen gingen door met hun school en weer enkelen gingen later naar Nederland om te studeren.

  Af en toe ontmoet ik nog iemand van onze oude kookgroep en ik besef hoe goed ik terecht ben gekomen en dan gaan we vaak samen iets eten maar nu niet in het bos door wat takjes in brand te steken maar in een luxe restaurant met een glas wijn en ik vind het niet erg om de rekening te betalen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, November 26, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 26 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PB | Kanselarij der Nederlandse Orden bezoekt Saba

SABA—Een delegatie van de Kanselarij der Nederlandse Orden bezocht Saba op donderdag 25 november om, onder meer, te spreken met gezaghebber Jonathan Johnson over de voordracht van...

Democracy now! | Thursday, November 25, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 november 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Curaçaose drugskoerier op Malta aangehouden

Op Malta is een 44-jarige Curaçaose vrouw aangehouden voor drugssmokkel. Zo schrijft de Amigoe. De vrouw was via Brussel naar Malta gevlogen waar ze de drugs aan...
- Advertentie -