27.4 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 03:49

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Ziekenhuis Curaçao krijgt nog geen rust

Persbureau Curacao

Het dodental naar aanleiding van een coronabesmetting komt daar mee op 144. Er zijn vandaag 38 personen positief getest. | Foto: CMC

WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao blijft nog in de ban van het coronavirus. Het aantal ziekenhuisopnames staat op 31, 17 personen daarvan liggen op de intensive care.

Er zijn 47 personen genezen. Het totaal aantal actieve cases op Curaçao staat op 402.

Er is opnieuw een coronaslachtoffer gevallen op Curaçao. De persoon overleed thuis. Het dodental naar aanleiding van een coronabesmetting komt daar mee op 144. Er zijn vandaag 38 personen positief getest.

- Advertentie -

In totaal werden er 1676 testen afgenomen. Een testratio van 2,2 procent.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

16 reacties

 1. @LaStiwz schreef;

  “Die kun je er gewoon vanaf wassen hoor.”

  Tja, maar zo simpel is dat ook weer niet. Ik ben natuurlijk niet meteen holderdebolder in paniek naar de dokter gehold. Er gingen zeker zo’n 3 weken overheen voordat ik een afspraak maakte. Ik heb eerst naar info op het internet gezocht waar ik o.a. ook las dat het afwasbaar ‘kan’ zijn. Maar dat geldt niet voor (of lukt niet bij) elk vlekje of sproetje. Ik bedoel maar, je gaat je huid toch niet kapot schrobben. Maar goed, het bleek uiteindelijk toch niets ernstigs te zijn.

 2. @Joep Meloen schreef;
  “@ Mano

  Duidelijke video, maar vraag me toch af hoe het dan komt dat al deze sterfgvallen jou er niet van kunnen overtuigen dat een vaccin je echt kan helpen ?

  Is geen kritiek, ik ben gewoon heel benieuwd, want jij hebt deze video hier gepost.”

  @joep M.,
  Ik had het eens al uitgebreid uitgelegd. Maar daar ga ik straks wel op in. Eerst het volgende; ik ben nogal bijgelovig als het om mijn gezondheid gaat. Ik durf bijvoorbeeld nooit een grote mond op te zetten over mijn tot nu toe uitstekende gezondheid. Je weet het immers maar nooit, maar nu doe ik het toch maar even, omdat jij het zo graag wilt weten. (wink)

  Ik heb geen last van onderliggende medische problemen, ik ben niet dik, juist slank en pezig. Ik drink ook niet, ja, maar alleen sappen, melk, thee, koffie etc. Het enige wat ik wel doe is roken, niet per se kettingroken, maar toch..

  De laatste keer dat ik naar m’n huisarts toog was ongeveer 5 jaar geleden vanwege een klein bruin sproetje op mijn penisschacht. Dus een hypochonder ben ik ook niet. Ik denk dat ik de afgelopen 25 jaar niet meer dan 3, hoogstens 4 keer mijn huisarts heb gesproken.

  Enige toelichting.
  Wellicht kunnen mensen met een bierbuik hun penis niet of nauwelijks zien. Maar ik zie de mijne, of ik het nou wil of niet, gemiddeld 6 keer per dag. Omdat ik iedere dag moet urineren en douchen. Dus als er iets vreemds, bijvoorbeeld een mij onbekend sproetje, op mijn penisschacht verschijnt, dan merk ik het natuurlijk meteen.

  En gezien de info in Nederland gegeven over sproeten en/of kleine moedervlekken op de penisschacht, is het toch raadzaam even de huisarts te raadplegen. Het bleek niks ergs te zijn en ik werd (op mijn verzoek) voor de zekerheid toch naar een dermatoloog verwezen. Hij moest lachen want na onderzoek bleek het sproetje ongevaarlijk. Maar hij zei er wel bij dat ik er goed aan heb gedaan om het te laten onderzoeken.

  Ik ben erg zuinig op mijn gezondheid omdat het mijn bedoeling is om heel oud te worden, ook al is het geen garantie. Ik zou het echt heel erg vinden om voor mijn 50ste de pijp uit te gaan, of door een vreselijke ziekte overvallen te worden, overigens, wie niet?

  Okay, en nu hier een kopietje van een gedeelte van een reactie die ik op 22 juli om 16:56 heb gepost onder het ingezonden artikel
  ‘Zo persoonlijk is dat niet.’

  “Maar ik heb in m’n eentje besloten om me niet te laten vaccineren, dat na grondige afweging van zowel de voordelen, nadelen en zeker de risico’s. En dat autonoom genomen besluit stond al vast toen het vaccin (of de vaccins) nog in ontwikkeling was. Ik ben door niemand beïnvloed, enkel door m’n eigen gevoelens, mijn instinct en mijn eigen gedachtegangen.

  Hij/Zij die zo’n persoonlijk besluit neemt moet zich zeer bewust zijn van hetgeen hij/zij doet. Hij/zij moet zich bewust zijn van ‘het mogelijk’ gevaar dat hij/zij loopt indien het virus inderdaad zo levensgevaarlijk is als de wetenschap voorschotelt. Het mogelijke gevaar zelf besmet te raken, doodziek worden en in het ergste geval zelfs sterven. Ik neem het voor lief.(oei, vind ik zelf nogal erg dramatisch aangezet, maar het moet goed uitgelegd worden)( lol)

  Ik ben het bijvoorbeeld ‘volstrekt eens’ met gevaccineerden die dezer dagen opperen dat ongevaccineerden en gevaccineerden eigenlijk niet samen in dezelfde kroegen of andere horecagelegenheden feest zouden mogen vieren. Als de pandemie nog langer voortduurt zie ik het gebeuren ook nog. Een soort van hopelijk tijdelijke apartheid die dreigt ingevoerd te gaan worden.

  Ik denk zelfs dat Covid-19 en de ontwikkelde vaccins op den duur tot een wereldwijde dilemma zullen leiden. Misschien is er al sprake van een dilemma want zo de internationale nieuwsmedia volgend kampt bijna ieder land met het probleem “gevaccineerden vs ongevaccineerden”.

  Wat ik eigenlijk wil benadrukken is het bestaan van zoveel verschillende mensen, van zoveel verschillende gevoelens en van zoveel verschillende complexe gedachtengangen. Het type waartoe ik mezelf reken gaat niet en wil ook niet de straat op om tegen coronamaatregelen te protesteren, stomme nergens opslaande Q-anonachtige kreten te slaken, om met de politie te vechten of om politici met de dood te bedreigen.

  Hoe typeert men dan de groep waartoe ik mezelf reken? Ik weet het niet. Over genoemde specifieke groep wordt gewoon niet gesproken noch geschreven. En toch bestaan zij, de verantwoordelijke ongevaccineerden. Zij zijn niet de wappies! Wat dan wel? Ik noem mezelf ook geen anti-vaxxer, omdat het woordje ‘anti’ eigenlijk aangeeft dat een anti-vaxxer antivaccinatie is. Ben niet tegen het vaccineren. Maar dat mag eenieder zelf in alle vrijheid beslissen, dus ja, zelf = in persona = persoonlijk.

  Ik typeer mezelf als een persoon die zich heel bewust niet wenst te laten vaccineren, maar wel met een eigen verantwoordelijkheid. En daarom vind ik echt dat het een persoonlijk iets is, een persoonlijk autonoom genomen besluit waarvoor alleen ‘ik mezelf’ verantwoordelijk ben. Maar ik durf zo’n verantwoordelijkheid wel aan.”

  Okay @Joep M, je bent nu hoop ik volledig geïnformeerd over mijn waarom (nog) niet.(lol)

  Ik wil er ook nog aan toevoegen dat ik in dit virusgeval misschien een gokker ben. Ik wacht af, als het echt noodzakelijk wordt laat ik me natuurlijk wel vaccineren.(wink)

 3. Alleen een brede vaccinatie van iedereen zal ons verder helpen. Zolang wappies met desinformatie, idiote theorieen en kwakzalerij dit tegenwerken zijn deze lieden zelf de grote oorzaak van het probleem. Vooral daartegen moet dan dus streng worden opgetreden. Het zou om te beginnen helpen om het opzettelijk verstrekken van valse informatie strafbaar te maken.

 4. @William, “Bizar, dat mensen hun pseudo medicijnen kwakzalverij nonsens maar blijven ventileren.”

  Het probleem is die Jerry Semper heeft als Coördinator vaccinatie programma zijn zaken gevuld, maar heeft waardeloos werk geleverd.

  Er is nergens de mogelijkheid waar mensen met hun bezorgdheid en eventuele bijwerkingen of vragen kunnen. Mogelijke bijwerkingen werden nergens geregistreerd dus berichten werden via Social Media verspreidt.

  Al die persconferenties met berichten die iedereen van CNN kon halen, had niemand wat aan.

 5. Desinformatie..
  Reactie op wat.
  Je bevestigd zelfs wat ik zeg.
  Die cijfers die je geeft hebben niks te maken op wat ik probeer duidelijk te maken.. Vaccinatie op bepaalde groepen zal zeker helpen. Maar het is geen weg naar iets dat iets wegneemt.
  Het virus was er altyd en gaat niet weg vaccins helpen maar alleen in de risico groep. Dat mag je niet te veel opvoeren want dat heeft ook zo z.n risoco.s
  Met het risico dat het erger wordt en blijft.
  Het belangrijkste is dat de paniek er uit moet.
  De groep die de grootste problemen heeft is de groep die gewoon al op leeftyd is. Met issues.
  En dat ja kan je ontkennen maar het is gewoon zo.
  En dat kan mede komen door eerdere griep vaccinaties.
  Des informatie.
  Wel ik refereer aan vrij gerenomeerde bronnen.
  Zoek t zelf uit dan en toon me je bron of orginele gedachte.

 6. @ Loes,
  Met desinformatie lukraak te strooien is niemand gediend,hierbij de juiste cijfers…
  84% volwassenen 1x gevaccineerd en 71 procent van de volwassen Nederlanders is nu al volledig gevaccineerd.
  Er is wel een schrikbarend laag vaccinatiebereidheid bij een deel van de allochtonen,
  deels door gebrekkige communicatie/onwetenheid/angst en paranoia.

 7. Om er nog aan toe te voegen.
  Antibodies that turn against elements of our own immune defences, known as autoantibodies, seem to be involved in almost one-fifth of COVID-19 deaths. En ook hier weer voornamelijk bij ouderen. (Bron:Nature)
  Dus wat eerder wel eens werd gezegd dat door (griep) vacinaties mensen gevoeliger werden voor Covid kan wel eens een achter grond hebben.

 8. In nl. 90% is 60 plus en ongevacineerd en 50% is allochtone / persoon met migratie achtergrond. Meer mannen dan vrouwen. Er zijn indicaties dat kinder vacinaties zoals voor mazelen etc. mede hebben geholpen dat het effect zich voornamelijk bij ouderen voordoet en veel minder bij jongerdn. Hetgeen nog niet echt verklaard kan worden.
  Mede gelet op significante verschillen bij de uitbraak op de USS T Rooseveld.
  Virologen waarschuwen ook dat vaccinaties bij jongeren / niet risico groepen kunnen leiden tot meer resitente en meer infectieuze versies.

 9. Leon de winter, woont dat nog daar in zwevend Los Angeles ? Volgens eigen zeggen gevlucht voor het “radicaal en allesomvattend antisemitisme” in NL. Verbitterd (what, booksales bad?) steeds meer radicaal extreem rechts. Ventje preekt de glorieus goede daden van en kent alleen Israël, Israël en nog iets……ehhh….Israël.
  Still sippin’ that Kool Aid, huh?!

 10. @ Greet,

  Probeer het nu nog een keer, maar dan met informatie welke niet afkomstig is van jouw mede wappies of wappie sites.

  Het komt mij voor dat jij in een totaal parallelle wereld leeft. Je bent wel aanwezig op deze wereld, maar tegelijkertijd ook weer niet.

  En het beperken van vrijheden ?
  Mag je tegenwoordig nog in openbare ruimtes, in kroegen, in treinen, vliegtuigen etc in Nederland, roken ? Ook daar zijn de vrijheden ingeperkt en daar hoor ik jou toch niet over klagen, waarom is dat ?

 11. @ Mano

  Duidelijke video, maar vraag me toch af hoe het dan komt dat al deze sterfgvallen jou er niet van kunnen overtuigen dat een vaccin je echt kan helpen ?

  Is geen kritiek, ik ben gewoon heel benieuwd, want jij hebt deze video hier gepost.

 12. @greet
  Leon de Winter IS, net als jij, een “knettergekke wappie”. Laat je inspuiten met een bleekmiddel, Trump weet welke het beste is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -