27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 08:15

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Zes patiënten overleden in CMC op Curaçao

Persbureau Curacao

Er liggen op dit moment 109 patiënten in het ziekenhuis, van wie 39 intensive zorg krijgen. Negen patiënten liggen in het HOH-ziekenhuis op Aruba.

Vandaag zijn zes patiënten overleden in het CMC aan de gevolgen van Covid. Vijf op de Intensive Care en één patiënt op de Spoedeisende Hulp. Dat was de situatie tot aan de middag. Het totaal aantal dodelijke slachtoffers staat nu op 74.

Er liggen op dit moment 109 patiënten in het ziekenhuis, van wie 39 intensive zorg krijgen. Negen patiënten liggen in het HOH-ziekenhuis op Aruba.

- Advertentie -

45 mensen werden vandaag positief getest op een totaal aantal testen van 527. Voor het eerst sinds de start van de derde golf is de testratio weer onder de 10 procent gezakt.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

42 reacties

 1. “Voor de CP is de inhoud van een reactie niet zo belangrijk. Die mag onzinnig, kinderachtig of (grof) beledigend, e.d. zijn”

  Haha daarom voel ik mij hier als een vis in het water. Vroeger was ik “reaguurder”op GeenStijl, totdat hun ook politiek korrekt werden.

 2. @meliuslegere: nee, woorden als flatgebouw schrijven als flɛtxəbɑu en gerecht als xəˈrɛxt.
  Het gaat mij om de speciale tekens die problemen oproepen.

  Er zal wel weer iemand ʃɑxˈrɛinəx worden.

  Commentpolis

 3. @Commentpolis:
  Betreffende uw verzoek aan Toeske e.a. om geen fonetisch schrift te gebruiken:
  Bedoelt u de zgn ‘alternatieve spelling’ (kado ipv cadeau)?
  Bij voorbaat dank voor uw toelichting.

 4. Triest als je leven er uit bestaat om de betweter uit te hangen. Zo kennen wij de Rotterdammer Ticcoo Martinus het best. Vol van zichzelf edoch niet gehinderd door ENIGERLEI kennis.

  speciaal @Toeske en alter ego’s @Frits Pel, @Dappere Dodo, @DVO (Drone View Owl), @domme DODO, @Kameleon, @Samoeraai @et cetera en @allen: s.v.p. geen fonetische schrift gebruiken. Ik krijg te veel foutmeldingen.
  De kinderachtige, uit speciale tekens opgestelde, “emoticons” heb ik inmiddels toegevoegd en geven nagenoeg geen foutmeldingen meer. Toch het vriendelijke verzoek om ook deze niet te gebruiken. Ik kan ze namelijk niet allemaal toevoegen.

  Commentpolis

 5. @ meliuslegere en Toeske, triest als je leven er uit bestaat om de betweter uit te hangen. Zo kennen wij den Hollander het best. Vol van zichzelf edoch niet gehinderd door generlei kennis.

 6. @meliuslegere 17 april – 11:39

  Je hebt gelijk. Het is onbegonnen werk. Ik heb geprobeerd T.M. op enkele punten enige taalkundige opvoeding te geven. Mijn leraar Frans heeft mij minder hoeven corrigeren dan ik Tieko. Een ezel stoot zich niet 3x aan dezelfde steen. Het dringt echter niet tot hem {TM} door en daarom blijft hij (Tico: niet ‘hun’) zich tig-malen aan dezelfde stenen stoten. Zijn (let op Tico! niet ‘hemmes’) voeten zitten inmiddels ingezwachteld. De rest van zijn lichaam waarschijnlijk ook in verband met Covid-19.

  Wel grappig dat we nu ook een schrijvende ‘mummie’ op dit platform hebben. Misschien kunnen hem later bijzetten in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam op de afdeling ‘gestolen’ kunstvoorwerpen. Waarschijnlijk eist China hem dan op. Prima, hebben wij weer een besmet figuur (corpus infecta) minder.

 7. @Toeske:
  Het foutieve gebruik van persoonlijke- en bezittelijke vnw door TM duidt m.i. op een vorm van ‘over-integratie’ ( Hij woont en werkt in Nederland)
  Ik ben al heel lang geleden opgehouden met het corrigeren van Nederlanders die hun moedertaal gebrekkig beheersen:
  ‘hun hebben’, hij/zij heb, hun wouden (waarmee niet bedoeld wordt ‘de bossen die van hen zijn’ maar ‘zij wilden’) etc.

 8. @Tico
  Hun kan alleen gebruikt worden als bezittelijk voornaamwoord 3de persoon meervoud. Zelfs ‘hunne’ bestaat is als zelfstandig bezittelijk voornaamwoord.
  Aangezien jij alleen het woord “hun” kent wordt dit soms goed toegepast maar meestal foutief, waar ‘hen’ of ‘zij’ zou moeten staan. Jammer.

 9. @ Toeske. Het Reynevelt College waar ik opzat is van naam veranderd en het gebouw bestaat ook helaas niet meer.
  Mijn excuses maar Hun kan wel degelijk gebruikt worden, ben nog van de oude stempel.
  Wat je schrijft over je rit dat klopt. Heb zelf in Rotterdam gewoond (De Esch) en ik verbaasde mij erover dat ik langer onderweg was naar Spijkenisse dan pakweg Den Haag. En ja de bottlenecks ken ik heel goed, volgens mij is dat eindelijk een beetje aangepakt.

 10. @Tico Martina vrijdag 16 april 2021 – 16:02

  1. Op internet kan ik alleen iets vinden over de avondschool, maar een dagopleiding zal er ongetwijfeld ook zijn geweest. Maakt niet zoveel uit, de diploma’s hebben dezelfde waarde.
  2. “Hun”, “hen” en “zij” hebben niets met de nieuwe Nederlandse spelling te maken, maar gewoon met algemene kennis van de taal.
  3. Toen jij van Rotterdam naar Delft ging, reisde ik dagelijks ’s ochtends met de eerste bus vanuit Spijkenisse via de oude brug [toen een enorme bottle neck] door de Maastunnel [ook een groot verkeersknelpunt] om vervolgens haast een half uur in een tram te zitten. Daarna ook nog een stukje lopen. Eind van de middag de omgekeerde route terug. Pas tegen 7 uur thuis, dan eten en daarna studeren. Dag in dag uit dezelfde routine. Spijkenisse-Rotterdam is aanzienlijk langer reizen dan Delft-Rotterdam.

 11. @ Toeske, en waar heb je het over met je avond opleiding? Er was daar gewoon een dagopleiding. Dat de naam later veranderd is in het Da Vinci College dat klopt. Jammer dat ik geen foto hier kan plaatsen, want dan zou ik de paarse diploma map en tevens de vulpen met de schoolnaam waar ik mijn diploma mee heb getekend hier neer plaatsen. Terwijl jij de nieuwe Nederlandse spelling in je hoofd aan het stampen was, ging ik door de weeks dagelijks vanuit Rotterdam naar station Delft toe, daarna tram 1 naar de Brasserskade, stukje lopen en ik was in de aula. Dus loop niet interessant te doen.

 12. @ Toeske, wat is je inbreng? Wat heb je toe te voegen aan de conversatie. In welk leerjaar was jij bij de Brasserskade #1?

 13. De kracht van de menselijke afweer is dat het prima kan omgaan met varianten de zwakheid van de rna shortcut is dat dat niet kan maar aangepast moet worden. De analogie naar computervirus scanners is inderdaad helemaal juist maar wel effe anders dan weergegeven.
  De eerste virus scanners waren string scanners. Een bepaald stukje code moest voorkomen en dan was het dus een virus. Waarna virus makers dat weer prima omzeilden door varianten en interne code verschuivingen. Uiteindelijk kwamen we uit op een waterhoofd en de virusscanner werd zo’n beetje de grootste CPU-gebruiker en sample files liepen in de megabytes. Heuristiek werd bedacht om dat op te vangen. Maar nog steeds is het kan het knap lastig de intentie van een virus te ondervangen. Dus die footprint herkenning blijft. Het grootste nadeel van virusscanner is dat ze de boel nogal kunnen vertragen. Ook al wordt gekeken of iets sinds de laatste scan is veranderd of niet. En nog. Een perfect computer antivirus kan niet. Je systeem beter maken dat virussen minder schade kunnen aanrichten ja. Maar dan komen we terug op de zwakste schakel in het geheel. De bediener van de muisklik op het “Are you sure” popup vakje.

  RNA-vaccins zijn net als huidige virus scanners je laat samples opsturen en wat als kracht gezien wordt is dat je het relatief snel kan aanpassen. Maar wat blijft is. Je laat dingen aanpassen waar we effecten niet van kunnen overzien. Bij virus scanners kwam dat ook exact zo voor die zagen systeem bestanden als slecht en de effecten waren duidelijk. Scan programmamakers gingen er ook op failliet. Auto-immuniteit falen is ook zo.n ik weet het niet verzamelnaam en duikt steeds meer op. Een uninstall programma voor een viruss scanner dat helemaal buiten alles om moest draaien omdat de virusscanner het zelf als gevaar zag…. Tja Dat die virus biologen niet al te breed mogen kijken van hun commerciële bazen is duidelijk, dezelfde fouten, misschien wel bekend maar verboden communicatie tereein gemaakt. Wat betreft computers en vaccins. De gouden regel in softwareland. Begin nooit met release 1 maar wacht tot de eerste SP.s en foutloos wordt het nooit versies en updates zijn de regel.
  Dat er in vaccin land aan nood remmen wordt getrokken vanwege trombose gevaren, kan ook wel eens een tool en het middel constructie zijn en wat de volledige redenen zijn. Tja.

  Maar wat is nu de kern.
  Kijk zo’n computer en de software is een perfecte vast gedefinieerde omgeving die ook al is het heel veel en ogenschijnlijk complex het is te overzien. De driver bak die we Windows noemen slokt t op en integreert het. Klaar Computervirussen bestaan eigenlijk niet meer het zijn teasers geworden klik op mij en laat me door. Daar draait t om.

  He t menselijk lichaam is effe anders. Het heeft ongelooflijke helende eigenschappen en bewust ziek worden zijn integraal opgenomen in de bestrijding. De complexiteit is gigantische veel hoger. En dingen als dna rna ja mensen praten erover alsof t klik en klaar is nou dat is niet zo. Het is ongelooflijk complex en van 99.9999 weten we niet eens wat het doet. Als super voorbeeld waar de grens van het natuurlijke en goddelijke ons aankijkt is wel de constructie van iets wat ze de dna zipper nomen maar goed.
  Wat voor de ene biologische soort een feit is DNA primair en RNA als side kick is voor de andere soort weer niet. Maar die kunnen ledematen terug groeien wel.
  Ook het terugkoppelingen mechanisme van bewustzijn is volslagen onbegrepen. Placebo’s werken echt.
  En we hebben geen flouw idee waarom eigenlijk.. zoiets als we zien en ervaren zwaartekracht maar wat het is, ja de “strog force…” Geen idee dus. Het laat mogelijk zien dat we kunnen ons zelf sturen. En daarmee overtreffen we elke vorm van huidige medicijn logica. We leven in een biomechanische tool box eigenlijk en dat is weer gevat in iets wat we een werkelijkheid noemen waarvan een andere weten schap eigenlijk zegt het moment van meten bepaald de status en zelfs dan nog weten we niet waar we ons bevinden. We poppen in en out of existentie waar bij we niet weten wat dat dan weer is.

  Nee ik neem niet klakkeloos over wat de huidige groep wetenschappers beweren ik probeer m.n. eigen weg te zoeken in al die data en dat tot informatie te vormen waar ik mee wil leven. Het zijn allemaal stellingen.
  Duurt nog jaren om dat een beetje te onderbouwen.

  De grootste angst van een wetenschaper is dat als hij z.n hele leven heeft gestudeerd en gewerkt aan een thesis en dat er een of andere bozo komt met iets dat zijn werk in zijn of haar ogen waardeloos maakt en tenietdoet. Dat iedereen onderdeel is van een proces en dat de weg naar vernieuwing over hobbels gaat daar wordt uit egoïsme overheen gestapt.

  Jaloezie afgunst haat en nijd in wetenschappen land is meer regel dan uitzondering. Voor bij middelbare school vanaf vwo en hoger is de vastgelegde kennis niet zo precies meer en staat voortdurend onderhevig aan veranderende inzichten bloot. Nog niet zo lang terug werd beperkt alcohol gebruik zo’n beetje als gezond gezien. Veel mensen namen dat graag over of niet… Dat men daar recent weer sterk is op terug gekomen geeft aan hoe weinig we eindelijk weten van de biochemische processen in ons lichaam. De verscheidenheid aan afwijkingen is groot. Waar vroeger werd gezegd de uitzondering is de regel ontdekken we steeds meer dat de regel bestaan uit uitzonderingen.

  Met corona zitten we volgens sommigen in een nieuw gebied, het nieuwe corona. Terwijl naar mijn mening er niks nieuws is maar we er gewoon nog te weinig van snappen. Er wordt al tientallen jaren onderzoek naar gedaan en rna vaccins is ook niks nieuws maar kon eerder niet verkocht worden.Maar angst laat je vliegen zoals de noormannen in Astrix en Oblix.

  De manier waarop wetenschap wordt bedreven, onderzoek plaatst vind en wat in de geschiedenis boeken terecht komt is nog al subjectief en berust heel veel op gunnen. Waarbij funding alles is.
  In het huidige systeem moet je als wetenschapper/ professor (wetenschapper die lesgeeft om onderzoek te kunnen doen.) een x aantal peer reviewed artikelen publiceren zo niet dat heb je een probleem. Publicaties is waar het spelletje omdraait. En een student die iets schrijft dat in gaat tegen bestaande publicaties van de gevestigde leraren die er voor hun prestige en inkomen van afhankelijk zijn, tja die vindt zich al gauw terug in het verdom hokje en vergeet je carrière maar.
  Het monddood maken van elke vorm van tegenspraak of dat nu gewoon idioot is of misschien wel super to de point ook goed waarneembaar in corona tijd en ook op dit medium wordt daar meteen mee geschermd.

  Funding betekend dat je moet inspelen op de behoeften van de fund verstrekken.
  Dat de waarheid van onderzoek, uitkomst en relevantie daarbij in het gedrang komt is een zekerheid.

  Maar goed als je je leven wilt bouwen op het 1 op 1 reproduceren van wat anderen voor je zeggen prima. Maar dat is geen leren of begrijpen. En dat laat je ook aan alle kanten blijken. Wat wel jammer is dat je daar als een rna vaccin mee omgaat. Je vind dat het fout moet zijn omdat je dingen anders hebt horen zeggen. En van die bronnen vind je dat ze kloppen. Het is geprogrammeerd als fout dus ik val het aan.
  Dat is waar we als maatschappij keer op keer mee de fout in gaan we leren onze kinderen niet nadenken maar reproduceren. Elke onderwijzer zal je zeggen dat het doel ins niet kennis reproductie maar recombinatie.

  Verder schiet je met de betogen open deuren binnen. Je bevestigt zelf waar je tegen in denkt te gaan.
  Inderdaad het prototype is van klakkeloos overnemen zonder te begrijpen.
  En elke vorm van tegenspraak wordt het liefst op de dictator manier de kop in gedrukt. Alfa mannetjes gedrag.

  Een tip als je orgaan falen als doodsoorzaak noemt maar schrijft dat dat komt door long falen wat geïnitieerd wordt door corona. Dan kan je naar je analogie misschien beter zeggen dat men doodging aan een hartstilstand.

  Ik ga niet op alles welles nietus eageren mogen de lezers voor zich zelf vinden
  Wat ik probeer te zeggen is mijn mening op dingen die ik anders zie, Je reactie is een perfect voorbeeld een echte klassieker waarom we nu in een lockdown zitten en de puinhoop alleen maar groter wordt gemaakt.

 14. Joep Meloen 16 april 2021 – 11:39
  Tico M schrijft dat hij bij het Reynevelt College [vier jarige avondopleiding MLO-Chemisch analytisch laborant] de lessen heeft gevolgd. Desondanks weet hij niet wat het verschil is tussen “hun” en ‘zij’, tussen “hun” en ‘hen’.

  Om hem toch een beetje hoger op de ladder van dit platform te kunnen laten klimmen heb ik Tico ‘tig-malen’ hierop gewezen en vermeld wat de juiste toepassing is. Heeft hij genoemd College eigenlijk wel afgemaakt? Ik zie hem namelijk niet op de klassenfoto staan.

 15. Hoi Joep, bedankt voor je info. Neen ik werk niet op de IC en ook niet in het ziekenhuis. Dit was een sarcastische reactie op Toeske.

  Ik ben maar een simpel persoontje, woon ook niet op Curaçao. Het eiland ligt mij wel aan het hart ook al ben ik verweg in den vreemde. Ik heb zelf de laboratorium opleiding gedaan (Reynevelt College Delft) en werk al wat jaartjes in het laboratorium dus vanuit die invalshoek ben ik sceptisch.

  Dat er mensen in het ziekenhuis liggen die positief getest zijn op het dragen van een virus geloof ik graag, ik vraag mij echter af of hun allemaal symptomen hebben waardoor ze op de IC of ziekenhuis liggen. Ik ben geen complot denker en ook ik krijg wel eens verhalen te horen over Bill Gates, Illuminatie etc. Ik hoor ze aan maar hecht er niet zoveel aan. Wel stel ik hardop vragen bij bepaalde zaken. Als in maart 2020 eerst wordt gezegd dat er niks bekend is over dit nieuwe virus en een paar maanden later komen er opeens berichten van Eureka we hebben een vaccin, dan stel ik bepaalde vragen.

  Dan kan ik nog begrijpen dat als overheid je bepaalde maatregelen neemt immers gaat het om iets waar nog niet veel over bekend is. Echter de maatregelen zijn genomen op basis van “Best Practice” een ieder die de basis van ITIL snapt, weet dat een van de kernwaarden is “Continious Improvement”en daar schort het aan. Men blijft op de ingeslagen weg gaan zonder te kijken van wat werkt wel, wat niet en wat moeten we verbeteren.

  Dan het punt wat je aangeeft over studeren. En alweer ik kan er totaal naast zitten. Ja als student sta je open voor de kennisoverdracht van de mentor op student. Echter als student dien je juist wel kritisch te zijn en zelf vragen durven te stellen over hetgene wat je geleerd wordt. Als we alleen klakkeloos overnemen en als 100 % methode aannemen, komen we nooit tot innovatie. Kijk hoeveel “top managers” er een potje van maken. Waarom? Omdat hun allemaal een kunstje hebben geleerd, diplomatje hebben gehaald en daarna in het bedrijfsleven aan de top gaan zitten. Dat kunstje dat ze hebben geleerd levert het bedrijf dan hooguit 1 of 2 jaar wat voordeel op (vooral omdat het kunstje is flikker er zoveel mogelijk mensen uit, laat de rest keihard werken en kijk we hebben een besparing gerealiseer) en daarna is het einde verhaal voor het bedrijf. Ik heb een boekenkast vol met boeken die gaan hierover. Dus verexcuseer, op vele punten ben ik het eens, maar op dat punt niet echt. Nu schat ik u in als iemand die ook wel zelf nadenkt dus dat zit wel goed, maar je wilt ze de kost niet geven hoeveel precies juist dat doen: naapen zonder zelf inbreng.

 16. @ TM

  Je valt nu werkelijk volledig door de mand. Eerst beweer je op de IC te werken, nu geef je aan dat je niet weet wat voor ziekte de patiënten hebben.

  Ik werk niet op de IC, heb ook nooit in een ziekenhuis gewerkt, dus ga er ook geen uitspraken over doen. Echter, wanneer de artsen (of het ziekenhuis) aangeven dat de IC vol ligt met corona patiënten dan zie ik geen enkele reden om aan hun oordeel te twijfelen. Ten eerste zijn zij de behandelend arts en ik mag er vanuit gaan dat zij weten wat ze doen, ten tweede leef ik niet in een complotwereld.

  Mijn opmerkingen gingen niet over corona, die gingen met name over de verkeerde aannamers / uitspraken over de werking van de vaccins en dan met name de mRNA vaccin methodiek. En nee, die heb ik niet verzonnen, maar ook hier heb ik geen enkele reden om de wetenschappers niet te geloven. Wanneer zij bekend maken hoe deze methodiek werkt dan trek ik dat niet in twijfel. Ten eerste niet omdat ik er geen verstand van heb, ten tweede omdat ik daar uberhaupt de opleiding niet voor heb gehad en ten derde omdat er ook helemaal geen noodzaak toe is. Ik vertrouw op het bestaande systeem van checks and balances.
  Net zoals je vroeger op school en de universiteit les kreeg van leraren en professoren, waarna je het moest gaan onthouden, zo heb ik de kennis over vaccins en corona tot mij genomen. Wanneer een professor of onderzoeker uitlegt hoe de boel in elkaar steekt dan neem ik dat voor waar aan en dan kan ik dat ook reproduceren. Zo werkt het doorgaans bij alle opleidingen, studies etc die je volgt. Zou een mooie boel worden wanneer niemand ook maar iets aan zou nemen van hun leraren of professoren.

  Dus nee, ik doe niet mee aan al die achterdocht van zoveel mensen die ineens beweren het allemaal beter te weten en sterker nog, ze weten 100 % zeker dat het allemaal een complot is.
  Gisteren las ik het nieuwste complot. Dat Astra Zeneca en Jansen nu onder vuur liggen, komt door het verspreiden van negatieve berichten door…………….jawel Pfizer en Moderna, zodat zij de markt voor zich alleen hebben.
  Je verzint het toch niet meer !
  Het maakt niet uit wat er gebeurt, alles is in de ogen van een aantal een complot, de hele wereld is een complot.

 17. @Tico Martina: als jij in de zorg werkt is het wel heel droevig gesteld.
  Jij zegt: “…wat is hun diagnose? Waarom liggen ze daar? Weet u het, weet ik het? Als het goed is niet aangezien dit onder de patient wetgeving valt…”

  Die wet bestaat niet. Waarschijnlijk bedoel je de Wet op de geneeskundige behandelingsovereenkomst, maar hierin staat niet vermeld over privacy.

 18. @ Joep, wat wikipedia plempseltjes copy pasten en wat voetnootjes erbij pennen maakt dat jij precies doet waar jij Loes van beticht.

  Als ik jou bijdrage lees en die van Loes, dan trek ik de voorzichtige conclusie dat Loes grotendeels haar eigen inzichten neerzet. Of het klopt dat weet ik niet, wel vind ik het een interessant iets. Helaas is jou bijdrage gestoeld op de waan van de dag. Die “jongeren” waar iedereen het opeens over heeft die massaal op de IC liggen, wat is hun diagnose? Waarom liggen ze daar? Weet u het, weet ik het? Als het goed is niet aangezien dit onder de patient wetgeving valt. Ook het autopsie rapport kunnen en mogen wij niet inzien, gelang die al wordt opgemaakt.

  Dat er toch sensatie berichten de wereld in worden geslingerd, vind ik zeer zorgelijk. Er wordt massaal met getallen gegooid om het eigen gelijk van de
  “-ologen, deskundigen, wetenschappers” en wat dies meer aan te tonen. Eerst probeerde men het met “mensen vallen spontaan en massaal dood neer op straat in Italië” dat bleek misinformatie te zijn, daarna werd er rondgebazuind dat het 1 van de dodelijkste virussen was. Dat bleek niet te kloppen, mortaliteit bleek zeer laag te zijn. Toen gooide men het erop dat een ieder het zou krijgen en zeer ernstige symptomen zou krijgen. Uiteindelijk bleek dat een zeer hoog percentage van degenen die al “besmet” zouden zijn het niet eens in de gaten hadden of hooguit 2 daagjes wat griepverschijnselen hadden. Daarna werd er gesmeten met dat de ziekenhuizen uitpuilden en dat de zorg het niet aankon. Spreek je echter met de meesten in de zorg dan blijkt dat het niet drukker is dan normaal, dat verplegers in ploegen werken en nog steeds hun pauzes kunnen nemen. Wat wel is aangetoond is dat decennialange “bezuinigingen” in de gezondheidszorg nu met een harde klap in de smoel terugkletst. Nu heeft men echter iets gevonden om de bevolking lekker bang te houden. We gaan goochelen met cijfers. Waar in den beginne er sporadisch werd getest, gaan we dat nu massaal doen. Dan kunnen we schreeuwen van “kijk eens de besmettingen lopen op ten opzichte van verleden jaar”. Dan gaan we roepen dat “er meer mensen zijn gestorven dan dat we dachten”, tevens gooien we met termen als “oversterfte”, wat niks anders is dan dat we alle doden bij elkaar sprokkelen, het gemiddelde uitrekenen en als er ook maar 1 persoon het waagt meer dan het gemiddelde te sterven, dan kunnen we roepen hoe erg het wel niet is. Het zal me niks verbazen dat over een poosje bij “ondersterfte” er maatregelen worden genomen om meer mensen over de kling te jagen, want ja dat gemiddelde mogen we niet boven zitten en zeker niet onder.

  Ik weet misschien ver gezocht, maar zo zie ik bepaalde zaken. Ik kan het mis hebben en totale Willy Wartaal uitkramen, maar leg mij dan inhoudelijk uit wat er niet klopt aan wat ik opschrijf.

 19. @LaStiwz alias Sate Batata?
  Copy paste is wel zo gemakkelijk toch.
  Aan jou het zelfde gratis advies als aan Sate Batata [non-psychiater]. Omdat hij zich al in Loes gaat verdiepen, kun jij [als non-psychiater] proberen de geestesgesteldheid van Tico M analyseren. Misschien dat het jou dan ook lukt om iets van 1400-1500 worden te schrijven net zoals Joep Meloen. Ik betwijfel het, maar je weet nooit.

  O, ja,
  Het hoeft niet, het mag.

 20. @ Loes,

  Leuk verhaal, maar helaas klopt het niet met de waarheid. Of je hebt geen idee waar je het over hebt, of je hebt gewoon een artikel overtyped, of je zit bewust de boel te belazeren.

  Wat is een vaccin en wat doet het ?

  Vrijwel alle vaccins werken volgens hetzelfde principe: het lichaam kennis laten maken met de uiterlijke kenmerken van een virus, zodat het immuunsysteem het weet te herkennen en bestrijden.
  De oude methode was een dood virus of een niet levend gekweekt virus in het lichaam brengen om zo een reactie te veroorzaken. Hierdoor leert het immuunsysteem hoe dit virus eruit ziet, waardoor het de volgende keer, wanneer het dus een echte besmetting is, zeer snel kan reageren.
  En de nadruk ligt hier op snel. Waarom ? Geef een virus de kans om zich te gaan splitsen en vermenigvuldigen dan loop je het risico dat het immuunsysteem het simpelweg niet meer aan kan. De aanwas van nieuwe viruscellen is groter dan de productie van T-cellen oftewel het lichaam wordt overweldigd, met alle gevolgen van dien.

  In de jaren 70 bedacht de Hongaarse Katalin Kariko dat het veel handiger zou zijn om het lichaam zelf te gebruiken om vaccins te maken. Ieder virus heeft een RNA en een deel van het RNA beschrijft het uiterlijk van het virus. En dat uiterlijk is waar alle vaccins op zijn gericht. Het kweken en produceren van dode virussen is complex, tijdrovend en vereist een uitgebreid laboratorium.
  Wanneer je echter het eigen lichaam opdracht kunt geven de eiwitten te produceren die er uitzien als het virus, dan kun je behoorlijke tijdwinst boeken en dat is van belang bij een pandemie. Omdat de benodigde techniek daarvoor pas midden jaren 90 ter beschikking kwam duurde het ook tot die tijd dat het mRNA vaccin kon worden ontwikkeld.
  Echter, er waren veel problemen met het toedienen van dit vaccin. Ze bleken zeer instabiel en wanneer ze niet juist werden behandeld dan bleken ze al snel compleet ineffectief (lees; kapot gegaan). Het duurde vervolgens nog tot begin jaren 2000, oa door SARS en MERS, eerdat de mRNA vaccins geperfectioneerd werden.
  Het voordeel van een mRNA vaccin is dat de vloeistof waarmee de RNA wordt getransporteerd altijd hetzelfde is. En normaal gesproken kost dat deel juist zeer veel tijd bij de goedkeuring van een vaccin. Echter, bij mRNA vaccins is dit dus een standaard geworden. Het enige dat verandert is de codering zelf en dat is dus alleen de codering voor het uiterlijk van het virus, nergens anders voor.
  Wetenschappers en medici onderkende al zeer snel het belang van mRNA vaccins. Zodra het genome van een virus bekend is kan men dus ook het deel dat het uiterlijk beschrijft onderkennen, isoleren en meteen overgaan tot productie van het vaccin.
  En dat bleek nu dus ook bij COVID19. Op 14 januari 2020 werd het genome blootgelegd, dezelfde dag werd het onder alle wetenschappers op deze aardkloot verspreid en 2 dagen later hadden de wetenschappers bij Moderna het vaccin klaar. Het Moderna vaccin dat dus nu wordt toegediend is datzelfde vaccin. De reden dat het nog zolang heeft geduurd is puur vanwege de goedkeuringsprocedure.

  Hoe werkt een mRNA vaccin dan ?
  Het vaccin wat je krijgt toegediend bevat instructies voor de cellen in jouw eigen lichaam om het ‘spiked protein’ te gaan produceren. Dat is dus alleen het uiterlijk van het virus, voor de rest is er niets. Hierop reageert het immuunsysteem en gaat T-cellen produceren om deze ‘spiked protein’ onschadelijk te maken. En voor de rest is het dus hetzelfde als een gewoon vaccin.

  Jouw bewering dat het mRNA vaccin het deel gebruikt dat nodig is om in de cel te komen is dus niet correct. Aangeven dat het een deel van het mechanisme is klopt dus ook niet. Het gaat nog steeds op het oproepen van een reactie op het uiterlijk van het virus, alleen is de wijze waarop dit uiterlijk in het lichaam wordt gebracht totaal anders.
  De conclusie dat een mRNA vaccin daarom wel eens dodelijk zou kunnen zijn is dan ook totale kolder, nergens op gebaseerd en komt niet eens dicht in de buurt van de realiteit.
  De reden dat vaccins moeten worden aangepast is simpel. Virussen muteren en op zich is dat niet erg. Maar, wanneer het uiterlijk muteert tot het punt waar jouw immuunsysteem het virus niet meer herkent (het virus wat het vaccin dus heeft aangeleerd aan het immuunsysteem), dan is het vaccin niet langer functioneel. Dan moet er dus een nieuw vaccin worden ontwikkeld en dat gaat via de traditionele weg dus zeer lang duren (lees: een aantal maanden).
  Echter, en hier komt het revolutionaire van mRNA weer naar voren, zodra het genome van de mutatie bekend is kan het deel dat het uiterlijk beschrijft worden geisoleerd. Dat kan dan meteen worden ingebracht in de standaard transportvloeistof en zo kun je dus letterlijk in een paar dagen tijd reageren op de mutatie. Ja, je zult iedereen weer moeten gaan vaccineren, maar nu praat je dus puur over een logistiek probleem en dat is op te lossen.

  Jouw bewering dat je dus kunt sterven aan mRNA vaccins is volledig uit de lucht gegrepen, nergens op gebaseerd, anders dan op de onderbuik, met het doel in te spelen op de angst van velen voor het onbekende.

  Jouw conclusie dat jonge, gezonde mensen minder klachten zullen hebben is volledig uit de lucht gegrepen en is ook niet te onderbouwen. Er is totaal geen bewijs voor en het feit dat onze IC nu vol ligt met mensen in de leeftijd van 20 – 60 jaar onderschrijft dit volledig. Natuurlijk helpt een goed immuunsysteem, maar niet iedereen heeft een goed immuunsysteem. Voor een deel is dat te wijten aan een ongezonde levensstijl, maar een ander deel is genetisch bepaald en weer een ander deel komt door bloedgroep. Men is er nog niet uit waarom, maar het aantal slachtoffers met A en AB als bloedgroep is vele malen hoger dan het aantal slachtoffers met bloedgroep O.
  De conclusie dat je door een gezonde leefwijze gevrijwaard bent van Covid is dus zeer gevaarlijk en kan opblazen in je gezicht. Er is totaal geen peil op te trekken, noch is het te voorspellen of je wel of niet ernstige klachten gaat krijgen van Covid.

  De cytoskine storm waar je het over hebt is niet de hoofdoorzaak van de corona doden. De hoofdoorzaak van sterven aan corona is aantasting van de vitale organen van je lichaam, hart, nieren, longen etc. Corona begint met aantasten van de longen, deze lopen vol met vocht, waardoor de opname van zuurstof vrijwel onmogelijk wordt. Gevolg daarvan is dat andere vitale onderdelen van het lichaam, zoals hersenen en hart ook niet genoeg zuurstof krijgen. Het lichaam heeft echter zuurstof nodig om te kunnen functioneren en bij afwezigheid daarvan houdt het lichaam er mee op.
  De cytoskine storm waar je het over hebt komt voor, maar dat betekent een overreactie van het immuunsysteem. Dit is geen systematisch probleem bij alle Covid doden, het komt voor, maar is niet de hoofdoorzaak.

  Vervolgens praat je over resistentie en ook daar haal je weer een aantal zaken door elkaar. Resistentie heeft te maken met medicijnen, doch niet met de natuurlijke afweer door T-cellen. Wat T-cellen doen is het afkapselen van de spikes van het spiked protein, waardoor het onschadelijk wordt gemaakt. Resistentie tegen een medicijn is in feite een mutatie waardoor een medicijn niet meer functioneert. Een vaccin is echter geen medicijn en omdat iedere nieuwe mutatie middels het genome kan worden uitgelezen en dus ook een nieuw mRNA vaccin voor kan worden gemaakt zal resistentie niet optreden. Een variant als de Brazilliaanse of Zuid Afrikaanse kan de huidige vaccins omzeilen, maar zodra deze variant wordt opgenomen in het mRNA vaccin is dat gat ook weer gedicht.
  Beschouw het als het anti-virus programma op je computer. Zolang het anti-virus programma niet is geupdate met een nieuw virus kan dat nieuwe virus zijn gang gaan. Echter, zodra het anti-virus programma een update heeft gehad naar het nieuwe virus is dat virus onschadelijk gemaakt.
  En daar ligt de immense kracht van mRNA vaccins. Dat is ook waar Kariko het voor in gedachten had. En zij heeft dus gelijk gehad.

  Dus voordat je weer hele lappen wilt gaan schrijven en daarbij allerlei zaken door elkaar wilt halen om jou gelijk aan te tonen, wees eens eerlijk en vertel gewoon de waarheid. Ken je die niet…………….hou dan gewoon wijselijk je mond, want er is er altijd eentje die wel op de hoogte is. Alleen moest ik nu wel een hoop schrijven om nog slechts een deel van jouw verhaal te ontkrachten.

 21. @toetske

  Als je niets toe te voegen hebt aan een discussie, probeer het dan ook niet te doen.

  Gratis advies van een andere non-psychiater

 22. @Sate Batata 15 april 2021 – 19:33
  Ik heb een leuk advies voor jou. Volg Loes! Lees haar verhalen een paar keer begrijpend over en geef de andere KKC lezers dan eens een glasheldere uitleg over de zaken die Loes tracht uit de doeken te doen. Graag feiten en veronderstellingen uit elkaar houden. Zou dat lukken?

  Dan kun je tenminste één keer hard maken dat je nu eindelijk echt een keer een ‘toegevoegde’ waarde bent op dit platform en behoor je misschien tot “1 van de grote 3” zie
  https://knipselkrant-curacao.com/nieuws/gezondheid/ingezonden-hoe-gek-zijn-wij-in-nl/#comment-168950

  Doe je best. We wachten in spanning af.

 23. @toetske

  Als je niets toe te voegen hebt aan een discussie, probeer het dan ook niet te doen.

  Gratis advies van een non-psychiater

 24. Aspirine ja mooi voorbeeld. Medicijn gebruik op Curacao hoogste ter wereld.
  Jaren geleden ging aspirine op Curaçao in de ban omdat een van corruptie verdachte politicus in z.n cel overleed aan een maagbloeding en geen medische hulp kreeg.
  Officieel werd gesteld dat het weigeren van medische hulp was niet de oorzaak van zijn overlijden, maar de over zelfmedicatie met aspirine wel.
  Aspirine/ saisine, een stofje dat van oorsprong uit de wilg komt. Koortsverlagend en pijnstillend.
  Het is ook een plaatjesaggregatieremmer; het voorkomt dat bloedplaatjes samenkleven en stolsels in de bloedbaan vormen.
  Maar ja net als te veel water drinken en de werking van medicijnen in het algemeen dat waar ze voor werken ze ook negatief kunnen werken, Ja. Heeft ook risico’s. Maar ga je je echt in het onderwerp verdiepen en duizenden mensen doen dat hun hele leven lang op 1 item dan wordt het verhaal weer anders.
  Ben jij hart of trombose patiënt ja kan je likken. Ben je maag of darm patiënt weer beter niet Bij tias en herseninfarct ok maar bij een hersenbloedingen eh beter niet. Maar aspirine verminderd wel bij alle kankers het risico met 20% en bij darmkanker met zelfs bijna 50%…
  Dus ben je boven de 50…En het heb je verder nooit problemen met aspirine gehad of last van hersenbloedingen… Ja zo.n cardio aspirine per dag of sommige studies zeggen zelfs 1 per week. Doen
  zit op dezelfde lijn als groene thee met mint drinken.
  De hoofdoorzaak van corona overlijden een min of meer allergische reactie op iets van het virus ook wel citokine storm genoemd ja daar is serieus met aspirine naar gekeken. Let wel. Vaccinatie voorkomt een besmetting niet. Een condoom wel. Dus de stelling iedereen vaccineren en dan verdwijnt t is niet zo. De stelling ik ben gevaccineerd dus ben ik veilig is niet zo. Wat er wel “mogelijk” gebeurt is dat de vermenigvuldiging minder is omdat je lichaam het veel sneller als slecht herkent. Dat is wat we zien met andere vaccinaties. De piek aantallen en effecten verminderen maar griep is echt niet weg. En omdat je lichaam het niet zelf doet maar een handje wordt geholpen krijg je zo.n poppende vlinder effect en zal je elk jaar moeten blijven aanpassen en loop je grote resistentie en andere hyper gevoeligheid risico.s Maar dat is bij normale vaccins niet zo hoog wan de shortcut weten we het gewoon niet. Dat zijn onderzoeken die normaal jaren duren. We zitten in een zwaar experimentele fase en politik-ologen gillen alle kanten uit. Ze praten met cijfers die ze zelf opstellen mee. Ze weten het gewoon niet. Mooi voorbeeld de zogenaamde 3 golf. Welke 3e golf het is de 1e golf van het 2e jaar. Elk jaar resetten we sterfte cijfers. Met alles. Maar nu tellen we maar door. Met covid wat ook al jaren seizoens gebonden is wordt alles omgedraaid en aangepast.
  En let wel het zijn afwegingen van werkelijk risico en wat je wilt nemen. Waarbij geloof in genezing naar mijn mening net zo belangrijk is. Vaccinatie is een oplossing omdat we geen andere effectieve mogelijkheden hebben. En ja het creëert weer een eigen categorie risico’s.. Is het niemand opgevallen dat de laatste 50 jaar het aantal allergieën tot een epidemie is aan het groeien. Er zijn duidelijk aantoonbare verbanden tussen inentingen tegen bepaalde ziektes en het vaker op treden en dodelijker zijn van anderen. Betekend dat je polio vaccinatie moet stoppen.. eh tja. Eh nee. Maar wel dat je moet zoeken naar een echte behandeling. En niet gaat sleutelen aan iets super complex als het menselijk afweersysteem. Dementie doodsoorzaak no 1 kijkt niemand naar omdatals je dat nu hebt Covid de geaccepteerde doodsoorzaak is. Kan een besmettelijke prion ziekte zijn. Nou daar is covid maar een griepje bij en de impact op de familie is erg groot. Levend doodgaan.
  Dat de aanpak van de Corona influenza endemie er een pandemie van heeft gemaakt is weer een ander verhaal maar daar zal de komende jaren nog een vloedgolf aan reacties. Op komen.
  In onderzoeken naar mensen die veel langer leven dan gemiddeld komt heel vaak naar voren dat het van zich af kunnen zetten van problemen en positief denken voor die personen een belangrijke leidraad is. Waarbij in onze huidige cultuur dat meer de dokter en de botica zijn geworden. Als het placebo-effect zo sterk is dat zelfs de arts niet mag weten wat het “echte” medicijn is dan moeten we ons gaan afvragen of onze insteek bij niet trauma behandeling wel zo goed is.

  De slimme politicus in NL ziet die bui al hangen. Nu risico’s van 1 op 100.000 voor trombose als een risico wordt gezien door de covid bril bekeken. Terwijl dat met geen enkel ander medicijn ook zo is. Ga bijsluiters maar ees goed lezen “-zeer zelden <1:10.000”- dus niet 100.000 Als 1 op honderdduizend een medicijn risico voor stoppen en terug roepen is dan kunnen veel farmaceuten en zels producenten van levensmiddelen wel sluiten. Daarnaast kan het statistisch bijna onmogelijk zijn om te bepalen wat de oorzaak is.
  Of dhr. Santos dit allemaal ook zo in gedachten heeft ik denk t niet. Maar wat je wel moet toegeven is dat hij ondanks duidelijk zichtbare covid “gevoeligheden” zich er blijkbaar niet zo druk over maakt. En misschien zouden we dat allemaal een beetje meer moeten doen. Vallende 60 plusser daar liggen de ziekenhuizen ook mee vol. Met een vrij hoge mortaliteit. Maar ja hoor je niemand over.
  Als je nu onderuit stuiterd dan ligt dat aan covid en niet aan die fles drank of huiselijke twisten.

 25. @Tico Martina 15 april 2021 – 14:51
  “Hun hebben niks geleerd van de volkssage over de “nieuwe kleren van de keizer”

  Werkelijk niet te geloven. Ik heb je al meer dan 20 keer uitgelegd dat het niet “Hun” is maar ‘Zij’.

 26. @Loes
  Zoals Amparo dos Santos heeft geadviseerd: “Neem awa lamoenchi en een aspirientje”. Er is echter wel kans dat je eraan overlijdt, met name als je nog niet bent gevaccineerd. Maar dat laatste is niet verplicht.

 27. Dag Loes, zeer helder uitgelegd. Helaas is het hier op het eiland voor de meesten te laat om hun gezond verstand aan te praten. Die volgen liever gedwee 1 of ander smoezelig ongewassen figuur op TV. Dat zelfde figuur loopt nu weer onzin te prietpraten van dat men niet zelf moet gaan testen. Alleen testjes waar hij van vind dat het goed is zouden mogen. Dat is logisch want als mensen zelf gaan testen, dan komen ze erachter dat er niks aan de hand is. Ik vind het zo jammer dat in iets meer dan 1 jaar tijd velen op deze aardbol slaafse figuren zijn geworden. Hun hebben niks geleerd van de volkssage over de “nieuwe kleren van de keizer”. Misleid door de kleermakers lopen ze “oeh en ah”te blaten terwijl ze naar de behaarde reet van de keizer staan te staren. En dat kleine jongetje die daarvoor waarschuwt krijgt allerlei verwensingen en bijnamen naar zijn hoofd geslingerd.

 28. Als je besmet raakt met het covid virus activeerd dat simpel gezegd je lichaam en specifiek je witte bloedlichaampjes daar op reageren T killer cels en als gevolg daarvan krijg je na enige tijd, een week of 2 afweer stoffen in je bloed die covid als het ware kan markeren als slecht en zo je afweersysteem sneller kan triggeren het op te op ruimen. Een shortcut zeg maar. Je lichaam is veel beter in dat markeren en het blijkt ook ruimer te werken.
  Die RNA vaccins doen het zelfde maar niet op het virus maar op een specifiek onderdeel wat het virus gebruikt om in een cel te komen. Strikt genomen is het geen vaccin tegen een virus maar tegen een onderdeel van het mechanisme. Wat een heel ander verhaal is met de oude vaccins die een stukje dood of niet actief virus materiaal gebruiken.
  Dat is dus de reden waarom het hoogst waarschijnlijk steeds aangepast zal moeten worden en wat het gevaar oplevert dat iets anders door dat mechanisme ook wordt getriggerd. En ja daar kan je dus ook ziek van worden en aan overlijden zelfs. En mischien worden er wel dingen geactiveerd of op scherp gezet die we nu nog niet waarnemen.
  Dus je wordt nog steeds besmet.
  Ja je kan anderen besmetten ook maar voorlopig aangenomen wordt is dat de viral load minder hoog is en dat is een zware factor voor de mate van besmettelijkheid.
  Gezonde mensen met een goed afweersysteem zullen dus minder of geen verschijnselen krijgen. En zwakkere zullen geholpen worden in hun afweer om het op te ruimen omdat het voor traject wordt overgeslagen. Wat overigens nog steeds parallel loopt.

  Omdat deze vaccinaties inderdaad nog nooit eerder zijn gebruikt is er geen langdurige ervaring. Ja je moet dus voor je zelf een afweging maken van risico groep wat je wilt nemen en waar je invalt als persoon.
  Maar een 85 jarige met prostaat kanker die midden in z.n behandeling zit kan beter in afzondering dan die vaccinatie te laten zetten. Het zelfde geld voor een heel groot gedeelte van wat we nu zien als de kwetsbare groep. Stevige Onderliggende kwalen, overgewicht, vitamine d gebrek, Te weinig beweging etc. Niet naar grote groepen mensen gaan in een slecht geventileerde omgeving. Maar buiten in het zonnetje lopen is het tegenovergestelde van thuis achter het raam gaan zitten.

  Covid is dodelijk maar te veel water drinken is dat ook. Net zo dodelijk.
  Wat wel volledig uit z.n verband is getrokken is de mate van risico met dank aan de media en de bekend geworden ologen / wetenschappers die vanuit het niks ineens iemand zijn geworden.
  Nee covid is voor gezonde mensen onder de 60 niet echt een factor. 1 op t miljoen..
  De kans dat iemand zal overlijden aan dementie lonkanker borst kanker of prostaat kanker is vele malen groter dan de kans dat je dood gaat aan covid. Dat is ook de directe doodsoorzaak dan. Terwijl covid een gedeelde doodsoorzaak is. De mate van reactie verschilt enorm wel. Waarbij ook angs een zware factor is.
  Borstkanker 1 op 7 van alle vrouwen krijgt t
  mortaliteit en ja dan is er weer het leeftijd etc groepen indelingen etc etc. maar zeg maar grof weg 35 per 100.000 vrouwen
  Kans op Prostaatkanker voor mannen tussen de 50 en 60 10 to 30% tussen de 70 en 80 jaar 50 tot 70% Kans op overlijden grof weg 35 op 100.000
  En voor longkanker de 2e doodsoorzaak moeten iedereen het zelf maar eens op gaan zoeken.
  Ja ouderen hebben een grotere kans op kwalen waar je aan dood gaat. Ja ouderen slikken veel meer medicijnen die er vroeger niet waren. Ja we worden veel ouder.
  Maar de over aandacht en kosten factor is voor covid volledig buiten alle proporties geraakt.

  Net als influenzavaccinatie
  Zit je in de hoog risico groep ben je niet meer van plan kinderen te krijgen en als je je er goed bij voelt tuurlijk vaccineer je. Geloven in je arts en in de behandeling is het beste medicijn. (placebo effect)
  Maar je zelf in minder risico zetten als dat kan geef veel meer voordeel.
  Het massaal inenten en zeker voor jongeren is een waanidee tegen het gevaarlijke af.
  Corona Covid is niks nieuws het was er altijd en in 2004 was er ook een NL versie. Weggaan zal he took niet.
  Sterker nog met al die maatregelen hebben we er zelfs voor gezorgd dat alle sub varianten een kans kregen. En de lange termijn effecten van rna markering en triggering tja. Weten we ook niet.
  Tot nu toe is de ervaring van doelgerichte menselijke Biochemische manipulatie niet de meest duurzame gebleken.

 29. @ Gerrit, denkt u dat alleen dit spuitje u daarbij helpt? Er zijn zat mensen die het bacilletje hebben opgelopen en niet op de IC belanden of het ziekenhuis. De angst regeert op de wereld sinds maart 2020. Zoveel angsthazen die geloven dat automatisch als je besmet bent je in het ziekenhuis belandt. 98.5% vertoont geen of zeer milde symptomen. Alleen als je een verzwakt immuun systeem hebt of als je een figuur hebt waar het lijkt dat je zwanger bent van een strandbal die zouden moeten oppassen. Mij hoeft u niet te geloven maar er zijn velen die na dit prikje doodziek zijn geworden en in het ziekenhuis een perfecte imitatie van een vis op het droge met een astma aanval neerzetten. Als gezond persoon je laten inspuiten met iets dat haastig in elkaar geflanst is en dan er van overtuigd zijn dat het helpt, doet me denken aan de mensen in het verleden die gretig een wonderdrankje kochten bij de groezelige verkoper.

 30. Joep, het was sarcastisch bedoeld en een aanloopje naar de laatste alinea en heb zeker niet verwacht dat er een zinvolle reactie zou komen.
  Zelf heb ik beide prikken gehad in de hoop dat als corona me te pakken krijgt ik dat rustig thuis kan uitzieken, geen mensen om me heen besmet en een bed in het ziekenhuis kan vrijlaten voor figuren als Tico.

 31. Of het nu terecht is of onterecht het virus heeft een giga invloed op de economieën, andere medische zorg en de mensen. Dus moet er snel een oplossing worden gevonden en dat is vaccineren. En de mensen die geen vaccine willen hoeven dat ook niet zolang de meeste mensen het wel nemen.

 32. @ Gerrit,

  Helaas, Tico doet net alsof hij op de IC werkt, doch laat ik je uit de droom helpen, hij heeft daar net zolang gewerkt als dat ik dat heb…………….niet dus.

  Vwb het laten vaccineren ?
  Voor mij was het een makkelijke rekensom. Corona is een dodelijke ziekte, daar bestaat geen twijfel over. Ja, er zijn er genoeg die het overleven, maar er zijn er ook die het niet overleven en de weg naar de dood is absoluut geen pretje. Vandaag sta je nog lekker een biertje te drinken met wat vrienden, een paar dagen later begin je je wat slechter te voelen en weer een paar dagen later kun je al op de IC liggen. Eenmaal daar kom je of niet meer bij kennis of je hebt een lange revalidatie te gaan. En een aantal alhier zullen je vertellen dat het allemaal kolder is of dat je niet in de risicogroep zit. Het enige probleem daarmee is dat niemand van tevoren weet hoe hun lichaam reageert op een corona besmetting. Je kunt kerngezond zijn en toch een corona slachtoffer worden.
  Omdat ik niet zoveel zin heb in Russisch roulette met mijn leven heb ik al vrij snel besloten om over te gaan tot vaccineren. Vorige week de eerste shot ontvangen, nergens last van gehad en over een week heb ik in ieder geval zoveel immuniteit opgebouwd dat corona voor mij hoe dan ook niet meer dodelijk zal zijn.

  Je moet het zelf beslissen, maar willen we ooit uit deze corona pandemie komen dan zijn er maar een paar oplossingen. Of een vaccin, of een medicijn (en dat is er niet) of dit virus moet uit zichzelf ineens verdwijnen (en dat kunnen we wel vergeten, daar zijn ook de anti-vaxxers het wel over eens). Dan blijft er dus maar 1 optie over en dat is vaccineren. En zelfs wanneer er een aantal dood gaan dan zijn dat er nog altijd minder dan dat er aan corona sterven. Dan wordt een rekensom toch wel eenvoudig.

 33. Tico, gezien je opmerkingen weet je meer dan de meesten onder ons dus geef even duidelijkheid voor met name de twijfelaars voor wel of geen prik.
  Hoeveel mensen met ernstige klachten cq die het loodje hebben gelegd liggen er momenteel in het ziekenhuis die een prik hebben ontvangen. Gezien je reacties op dit forum moet je hiervan op de hoogte zijn.
  Mocht het slechts een aanname zijn lijkt het me dat je meer op zijn plaats bent bij o.a facebook

 34. Prikken maar mensen, prik maar als een junk, spuit maar in die trombose opwekkers. Prik prik spuit spuit. Alleen zo krijgen jullie wat vrijheid terug. Testen tot de dood u scheidt.

 35. Wel heftig mensen .
  Ban serio , verder is prikken , nog eens prikken en testen , testen en stay safe .
  En sterkte aan de familieleden van alle overleden mensen door corona .
  Nogmaals stay safe .

 36. Ach komen weer 6 bedjes vrij en is de zorg iets minder belast zeg maar. Vooral blijven prikken mensen dan lopen de doodjes lekker op. En de onverzorgde epidemioloog zag dat het goed was

 37. Zo, het aantal doden lopen nu flink op, wanneer wordt de epidemioloog naar het parlement geroepen? Nu zien we het gevolg van parlementariërs met een IQ van de gemiddelde politieagent.

  Helaas heeft het volk niets geleerd want nu krijgen wij Pisas die niet eens het verschil tussen een bacterie en een virus weet.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -