27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 12:41

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Twee koninklijke onderscheidingen voor twee bijzonder vrouwen

Persbureau Curacao

Yvonne Cristiaan (l) en Greta Trapenberg (r) bij de gouverneur

WILLEMSTAD – Yvonne Christiaan heeft een koninklijke onderscheiding gekregen voor haar werk als oprichtster, secretaris en huidige voorzitter van de stichting Shimaruku. Daarnaast kreeg Greta Trapenberg een onderscheiding vanwege haar enorme bijdrage aan de Curaçaose kunst en cultuur.

Dat gebeurde op vrijdag 15 oktober in het Paleis van de Gouverneur. Lucille George-Wout had de eer om namens Koning Willem-Alexander biede dames te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Zowel Christiaan als Trapenberg waren niet in de gelegenheid om tijdens een eerdere ceremonie aanwezig te zijn, en hebben daarom nu alsnog de versierselen mogen ontvangen.

Shimaruku

- Advertentie -

Decstichting is 26 jaar geleden in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat kinderen in de Curaçaose achterstandswijk Seru Papaya dagelijks een gezonde maaltijd voorgeschoteld krijgen, gekookt door een groep moeders van de wijk en geserveerd in het wijkcentrum, waar de kinderen, tot aan de uitbraak van de Covid-19-pandemie, ook voor naschoolse opvang terecht konden.

Naast verlichting van primaire noden als voedsel, kleding en opvang, organiseert Shimaruku ook opleidingen voor de vrouwen zoals: als naaicursussen, rijles en cursussen op gebied van haar- en nagelverzorging waarmee zij hun eigen inkomsten kunnen genereren of naar betaald werk kunnen solliciteren.

Liberata Dans Theater

Greta Trapenberg is voorzitter van de Liberata Dance Theatre Curaçao Connection Foundation (LDTCC). Als een non-profitorganisatie werd Liberata Dance Theatre, Inc. opgericht om dans- en theaterwerken te bieden met thema’s die voornamelijk afkomstig zijn uit de Caribische, Afrikaanse en Afrikaans-Amerikaanse rijke geschiedenis en cultuur aan de mensen in de VS, de Caribische eilanden en internationale landen. LDT presenteert unieke “high impact”-werken die het bewustzijn vergroten van verschillende sociale, ecologische en mondiale problemen die iedereen aangaan.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Zo te zien is die Yvonne Christiaan een vrouw op leeftijd maar het lijkt alsof ze wel op haar lijn en gezondheid let. Blijkbaar is het niet nodig dat vrouwen boven de dertig gelijk naar obesitas neigen.

    Die Greta Trapenberg is goed tegen de kou verpakt, laten we hopen dat de foto in Nederland is gemaakt anders is het een behoorlijke verspilling van energie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -