27 C
Willemstad
• dinsdag 7 december 2021 23:43

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | TUI en KLM zet Curaçao, Bonaire en Aruba in de aanbieding

Persbureau Curacao

De lage prijzen zijn opmerkelijk, aangezien reizigers die Europa uit willen naar een ‘gele’ bestemming nog bar weinig keuze hebben buiten de Antillen. | Roger Cannegieter

SCHIPHOL – TUI en KLM stunten met lage prijzen om reizigers aan boord van hun vluchten naar de ABC-eilanden te krijgen. Dit meldt Luchtvaartnieuws.nl. Met TUI betaalt een reiziger in september slechts 429 euro als basisprijs naar Aruba, Bonaire of Curaçao.

KLM zit op 549 euro. De lage prijzen zijn opmerkelijk, aangezien reizigers die Europa uit willen naar een ‘gele’ bestemming nog bar weinig keuze hebben buiten de Antillen.

In pakketvorm kun je met Corendon voor 549 euro zeven dagen verblijven in Livingstone Jan Tiel en zelfs voor slechts 849 euro in het ultra all-inclusive Mangrove Beach Resort vlak bij Willemstad. Corendon heeft groot ingekocht bij KLM en een prijs weten te onderhandelen die ruimte biedt om er een hotelovernachting aan te koppelen en toch winst te maken.

- Advertentie -

Met TUI zit je voor 499 euro in september negen dagen op Curaçao in een driesterrenhotel – inclusief transfer van en naar de luchthaven – en voor 549 euro in een viersterrenhotel.

Bananen
KLM laat in een reactie weten niet op het prijsbeleid voor specifieke bestemmingen in te gaan, maar wil er wel iets algemeens over zeggen. “In de luchtvaart wordt gebruikgemaakt van zogenoemde ‘dynamic pricing’, waarbij de prijs van een stoel afhankelijk is van de vraag enerzijds en beschikbare stoelen anderzijds. Het is niet zo dat te allen tijde de prijs enkel oploopt door de factor tijd. Een vliegtuigstoel is vergelijkbaar met het verkopen van bananen: als ze niet verkocht worden, moet je ze weggooien. Een vliegtuigstoel staat ongeveer een jaar in de verkoop. Ver voor vertrek is er relatief veel vraag in het prijsgevoelige vrijetijdssegment en pas korter voor vertrek komt er vraag vanuit het zakelijke segment. Voor het zakelijke segment is tijdstip/schema en flexibiliteit belangrijker en daarvoor is men ook bereid extra te betalen, maar het is onzeker hoeveel van dit type reizigers er te verwachten zijn”, aldus een woordvoerster van KLM.

TUI-vertegenwoordigster Petra Kok meldt: “We hebben onze TUI fly vluchtcapaciteit naar de Antillen ook in het najaar uitgebreid en de twee vluchten per dag doorgetrokken van de zomervakantie naar het najaar en de herfstvakantie. De Ticket Only-vraag valt altijd een klein beetje weg net na afloop van de zomervakantie. Daarom hebben we deze weken de vluchten extra scherp geprijsd om mensen tot een last minute aankoop te verleiden. We zien dat dat effect heeft. De pakketreizen blijven goed verkopen, niet alleen naar Curaçao, maar ook Bonaire en Aruba. De populaire accommodaties beginnen aardig vol te raken.”

Luchtvaart Nieuws sprak op Curaçao onlangs met de Nederlandse vertegenwoordiger van het verkeersbureau van Curaçao, Muryad de Bruin. Hij meldde dat er in de maanden juli en augustus 2021 meer Nederlanders verbleven op het eiland vergeleken met dezelfde maanden in 2019. De maand juli was zelfs de beste bezochte maand door Nederlanders ooit.

- Advertisement -

Coronamaatregelen
Vakantievierders op Bonaire merken bijna niets van de coronamaatregelen. Buiten het houden van afstand vragen alleen sommige winkels een mondmasker te dragen tijdens een bezoek. De antigeen-sneltest, die na vijf dagen nodig was, is afgeschaft.

Op Curaçao zijn de maatregelen iets strenger, maar nog steeds relatief mild. Zo vragen alle winkels bezoekers om mondmaskers te dragen. Drie dagen na aankomst moet er een antigeentest worden gedaan.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

4 reacties

 1. In de 70er jaren vloog men vanuit Nederland voor FL1500.- naar Curacao

  Toen was alles goedkoper en was de prijs van 1500 in vergelijking van nu veel duurder.

 2. “Waarom de route AUA-AMS-AUA altijd duurder is dan AMS-AUA-AMS???”
  Of Cur-Ams-Cur?
  Dat is nogal logisch! Op Curacao wonen alleen maar ” rijke ” mensen en die kunnen het zich veroorloven om de hoofdprijs te betalen. Een ticket zo rond de Afl 2000.- en dan zonder hotel verblijf schijnt voor zowel KLM als Tui heel normaal te zijn.
  Schandalig deze discriminatie!
  Ooit kon men met Tap tegen een redelijk tarief via Portugal naar Nederland vliegen. Dit werd echter door de grote jongen KLM (en de overheid) tegengewerkt.
  In de 70er jaren vloog men vanuit Nederland voor FL1500.- naar Curacao vv. Omgerekend in Euro rond de 700.- (zonder hotel) Nu ligt de prijs een stuk lager vanuit Nederland. Rara.
  De Curaçaoënaar wil ook wel tegen een gereduceerde prijs zijn familie bezoeken of vakantie houden in Europa. Waarom heeft TUI dan ook geen packages voor onze inwoners? Te weinig aanbod? Doe maar eens een onderzoek dan blijkt dat er wel terdege vraag naar is. Bij je familie kan je tegenwoordig in die kleine huisjes toch ook niet meer terecht om te logeren?

 3. Is het naief te vragen of het wellicht mogenlijk is dat TUI-vertegenwoordigster mevrouw Petra Kok nog eens duidelijk uitlegt waarom de route AUA-AMS-AUA altijd duurder is dan AMS-AUA-AMS???

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...

PBC | Nieuwe voedselbron voor Caribische koralen ontdekt

Persbureau Curacao In juli van dit jaar zijn op Curaçao drie soorten koralen gespot die salpen verteerden. Ze werden gevonden in de Directeursbaai ten oosten van Willemstad. De...
- Advertentie -