27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:54

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao

Pixabay

WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen oplopen tot boven de 10.000 gulden voor een retourtje.

Een dag eerder vertrekken of later teruggaan kan duizenden guldens schelen. KLM en TUI ontlopen elkaar niet in deze negatieve prijzenslag, al lijken de prijzen bij TUI minder hoog.

De kerst doorbrengen in Nederland is iets goedkoper, maar toch ook nog prijzig. Een retourtje Amsterdam kost in het slechtste geval dan nog altijd rond 3.000 gulden.

- Advertentie -

Overigens, de geautomatiseerde computersystemen die de prijs bepalen op basis van vraag en aanbod wijzigen de ticketprijs soms terwijl je boekt. Het kan dus lonen om geduldig te zijn, maar soms ook niet.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. Mensen met leerplichtige kinderen hebben vaak geen keus.

  Klopt maar dat is eigenlijk voor elk land dan van toepassing. Weekje Spanje in de schoolvakanties is ook erg duur. Er is gewoon meer vraag dan aanbod en daar spelen alle vliegtuigmaatschappijen op in.

  Overigens doen ze dat hier ook. En AA heeft rond Kerst ook weer duurdere vluchten naar Miami.

 2. @ericlapas:, 100% met je eens! Helaas denken veel mensen ‘op korte termijn’ en moeten dan geld gaan lenen voor een ticket.
  Bejaarde ouders kunnen soms koppig zijn (ook als ze niet dement zijn) maar als zoon of dochter moet je dat altijd een stapje voor zijn:
  Toen mijn moeder zaliger (na 35jr in NL) per se weer naar Curacao wilde om bij haar zus te gaan wonen, ben ik, als mantelzorger (toen zelf net met VUT) gewoon met haar meegegaan en heb beide oude dames tot hun dood toe verzorgd.
  Mbt de zorg op Curacao vergeleken met NL, ben ik het ook met je eens.
  Inmiddels weer in NL woonachtig: (op 15 min. afstand van mijn kinderen, zodat ze nooit overhaast dure vliegtickets hoeven te boeken)

 3. @Meliuslegere, als je oude en demente ouders op Curaçao hebt, wacht je niet het laatste moment met boeken. Trouwens een goede zoon zal zijn demente ouders naar Nederland halen waar de zorg 100% beter is dan op Curaçao.

 4. @Brian S:
  ‘De meeste mensen willen ook perse op dezelfde dagen vliegen zodat ze zo min mogelijk vakantiedagen missen..’

  Mensen met leerplichtige kinderen hebben vaak geen keus.
  Ik weet niet hoe strikt de leerplichtwet op Curacao wordt gehandhaafd, maar op Schiphol staan de lichtplichtambtenaren op de loer:
  Met kinderen beneden de 18 reizen en geen ontheffing kunnen tonen? Al is het maar 1 dag voor de schoolvakantie: je mag niet boarden.

  @ericlapas:
  Als je bejaarde ouders op Curacao wonen en je weet niet of dit mss wel de laatste kerst&oud en nieuw zal zijn die je met hen kunt vieren, ben je wellicht bereid om daar woekerrentes voor te betalen.
  Idd triest!

 5. Het trieste van dit verhaal is dat nu al advertenties op social media rond gaan met advertenties voor geldlening met, ‘Ban pasa pasku i tiru na Korsou’ tegen 12% rente.

 6. De meeste mensen willen ook perse op dezelfde dagen vliegen zodat ze zo min mogelijk vakantiedagen missen en tja vol is vol.
  Ook zijn er vaak andere opties maar wel met een extra tussenstop.

 7. deze praktijken heeft de KLM al zijn hele bestaan op de eilanden gevoerd.
  vlieg graag KLM maar niet voor deze idiote prijzen – mensen doe wat moeite er zijn zeer veel alternatieve roeten bv via Miami of panama.
  houd het geld in eigen zak KLM is allang geen nederlands bedrijf meer.

 8. Idd zwaar overdreven.
  Wij gaan 12/12 weg en 1/1 retour.
  We zijn wel met z’n vieren, maar de klm tickets op zich schelen niet zo veel, het is gewoon even zoeken, een dag later ben je meer kwijt bv.
  As usual kan de kop de lading niet dekken.

 9. Ben geen vriend van Tui en zeker niet van KLM maar we dienen wel objectief te blijven. Een kort onderzoek toont dat vliegen met TUI dicht voor de kerst en retour begin Januari tussen de 800 en 1100 euro kost. Een hoop geld natuurlijk. De schreeuwende kop boven dit bericht is dus onzin.

 10. En dan blijft de zakkenvullers ” oplichters “directie van het CPA vol houden dat het Nederlandse toerisme toeneemt !. Je moet onderhand filantroop zijn om een vliegtuigvakantie naar curacrim te kunnen betalen en dan ook nog de kans hebben om beroofd of vermoord te worden op deze crim. En de regering luistert en kijkt er naar maar doen niks nada nopes, alleen vreten en zuipen dat kunnen ze goed, kijk naar die groeiende dikke spek nek van Holle Bolle Gijs PAPIER HIER C Cooper, trouwens Pik begint ook al aardig een dik spek nekje te krijgen. En Nederland kijkt er naar en doen niks.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Mauritsz de Kort wordt definitief nieuwe Hof-president

Hij was al voorgedragen, maar de benoeming is nu officieel rond: rechter Mauritsz de Kort is vanaf 1 januari de nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...

ParadiseFM | Cuco Martina tekent contract bij Go Ahead Eagles

De Curaçaose aanvoerder Cuco Martina heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij de Go Ahead Eagles. De afgelopen week was de 32-jarige Martina...
- Advertentie -