32 C
Willemstad
• zaterdag 22 juni 2024

Extra | Journaal 21 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, June 20, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, June 19, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 19 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 18, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Stijging coronacases zet door op Curaçao

HomeLandenArubaPBC | Stijging coronacases zet door op Curaçao

Persbureau Curacao

Op Aruba zet de daling van het aantal actieve coronacases door, maar minder hard dan vorige week.

WILLEMSTAD – Afgelopen week zijn 187 mensen positief getest op Curaçao. Vijftig alleen al dit weekend. Omdat 93 mensen uit hun isolatie mochten komen, staat de teller nu op 216 actieve cases, tegen 130 vorige week.

In het ziekenhuis lagen toen drie mensen, op dit moment is dat aantal acht, van wie vier op de intensive care.

Op Aruba zet de daling van het aantal actieve coronacases door, maar minder hard dan vorige week. Het aantal ziekenhuisopnames gerelateerd aan covid19 steeg van vijf naar acht.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

18 reacties

 1. Precies en toen was het stil onder de vaccinatie goeroes.
  We zijn gewoon in de maling genomen door politici en commercie.
  Miljarden weggegooid in symptoombestrijding ten behoeve van politieke dictatuur.

  Daarom nu meteen lock down springen. Om dat al die corona dictatortjes nu in de stress schieten dat ze te kijk gezet worden en hun oudjes achterban weer in de stress schiet. Sukkels. Lockdowns is juist t wat je niet moet doen.
  De tv corona goeroes. Ja die brullen nu xxxx variant.
  Alsof dat bij griep zoveel anders is elk jaar.

  +70% raakt thuis of bij familie besmet.
  Happy Lock down Christmas.

 2. Ik dacht het al, zoals verwacht.
  Ik reageerde op een bepaald krantenbericht, schreef het op en vertelde naar waarheid dat ik het misschien niet goed genoeg had gelezen, dus dan ook niet goed begrepen.

  Komt er een virtueel iemand aanzetten die het zeer waarschijnlijk ook niet kon uitleggen, maar het blijkbaar wel nodig vond om mij even in te peperen dat men “om iets te kunnen begrijpen het eerst moet snappen”, en zeker bij statistiek is dat iets waar men aanleg voor moet hebben.”

  En dat is natuurlijk waar, hoewel er tussen de woordjes ‘begrijpen en snappen’ nauwelijks een verschil bestaat.(lol)

  En vervolgde hij; “dat laatste is bij jou duidelijk niet het geval. Iets met appels en peren.” (Alsof ik niet zelf al had aangegeven het bericht misschien niet goed begrepen te hebben) (lol)

  Dus ik, tevergeefs denkend en verwachtend dat @Lionfish, die het zo nodig vond mij even een lesje te leren, wél zou kunnen uitleggen wat Van Dissel naar aanleiding van de laboratoriumanalyses bedoelde te zeggen.

  Maar helaas, ‘KKC-statisticus @Lionfish’ liet (laat) het afweten. (lol) Het was hem alleen te doen om mij ff af te branden, zielig hoor Lionfish, wat een vertoning van zwakte. (lol)

  En alles ondanks het feit dat ik zelf aangaf het misschien niet begrepen te hebben en me in dezelfde reactie bovendien afvroeg of Van Dissel de waarheid verkondigde. (lol)

  @”Volgens Van Dissel was 85 procent van de mensen die besmet raakten met de omicronvariant volledig gevaccineerd. Bij de deltavariant was dit 62 procent. Ook mensen die eerder al corona hebben gehad, zijn volgens Van Dissel minder beschermd tegen de omicronvariant. Van de groep die de omicronvariant opliep, had bijna 3 procent eerder corona gehad. Bij de deltavariant was dit iets meer dan 1 procent.”

  “Het vaccin is gemaakt tegen de Wuhanvariant, die al lang niet meer circuleert”, legt Van Dissel uit. De delta- en omicronvariant zijn zo anders, legt hij uit, dat het vaccin ze niet meer goed herkent.”

  ‘Vaccins beschermen 4 tot 5 keer minder tegen omicron’

  De coronavaccins beschermen zonder booster naar verwachting ongeveer vier tot vijf keer minder tegen een besmetting met de omicronvariant dan met de deltavariant. Dat zei Jaap van Dissel van het RIVM dinsdag in de Tweede Kamer.

  Volgens Van Dissel was 85 procent van de mensen die besmet raakten met de omicronvariant volledig gevaccineerd. Bij de deltavariant was dit 62 procent. Ook mensen die eerder al corona hebben gehad, zijn volgens Van Dissel minder beschermd tegen de omicronvariant. Van de groep die de omicronvariant opliep, had bijna 3 procent eerder corona gehad. Bij de deltavariant was dit iets meer dan 1 procent.

  Afnemen

  Hoewel een tweede prik op de korte termijn redelijk beschermt tegen omicron, neemt de effectiviteit naar verwachting snel af, zegt Van Dissel. Een boosterprik kan de bescherming tegen de omicronvariant weer „opplussen”. Ook de effectiviteit van de booster zal na verloop van tijd afnemen, maar wel minder snel, verwacht Van Dissel.

  „Het vaccin is gemaakt tegen de Wuhanvariant, die al lang niet meer circuleert”, legt Van Dissel uit. De delta- en omicronvariant zijn zo anders, legt hij uit, dat het vaccin ze niet meer goed herkent.

 3. Als we op Curacao iets substantieels willen doen aan gezondheid……
  Wat echt iets doet dan over corona mekkeren.
  Fastfood verbieden.
  Curacau / antillen De plek met de meeste auto’s gemiddeld in heel Zuid-Amerika met de hoogste fastfood dichtheid ter wereld, Obesitas en diabeten ook.
  Fastfood, Tukkie pans en thuis kokers verplichten tot gezonde maaltijden.
  QR Fastfood code invoeren. Verlicht scannen en bij te veel calorieën word je geweigerd.
  Verplicht een afstand lopen per dag.
  Kijk… Daarna mag je je weer druk maken over corona.

 4. @Lamoenchi
  Ik juich noch heb gejuicht. Zoals eerder vermeld je spoort steeds minder. Blijkens uit je absurde reacties, en vooral dat je als een klein kind ‘je eigen naam steeds’ noemt getuigt al zoals ik mijn eerste zin begon.

  Dat het merendeel niet gevaccineerd is, is niet van nu! Dat er valse codes in omloop zijn is ook niet new.

 5. Blijkbaar heeft het Nederlandse kabinet ingezien dat het probleem ligt bij de zeer slechte gezondheid van veel mensen, dat door de corona epidemie heel duidelijk gemaakt wordt.Daarom wordt binnenkort btw afgeschaft op fruit en groenten en komt er een suikertax. Het werd hoog tijd ! Hopelijk volgt de Curacaose regering dit voorbeeld. Gezonde mensen moeten niet de dupe worden van de verderfelijke levenswijze van zich volvretende walgelijke walrussen.

 6. Wij herinneren ons het gejuich van William toen patienten in ziekenhuis steeds minder werd. Lamoenchi voorspelde toen dat het niet lang zou duren voordat er nieuwe, en deze keer volledig gevaccineerden, patienten opgenomen zouden worden. Een vaccin deugt niet als na zo’n korte periode mensen toch besmet raken. Mensen die laks zijn, geen afstand houden en onhygienisch zijn en ook nog obese, kunnen hun lol op. Ik ben blij dat Lionfish en William zich als vrijwilligers hebben aangemeld om als proefkonijnen of muizen, te laten gebruiken om te bewijzen dat de “vaccins” niet zo effectief blijken zoals aangeprezen. Nu nog de booster waarvan reeds van te voren vast staat dat die niet werkt. Lionfish en William verdienen een standbeeld, of op z’n minst een koninklijk lintje voor hun getoonde naastenliefde.

 7. @Lionfish schreef;
  “@Mano. Je zegt het zelf al. Om iets te begrijpen moet je het eerst snappen, en zeker bij statistiek is dat iets waar je aanleg voor moet hebben. Dat laatste is bij jou duidelijk niet het geval. Iets met appels en peren.”

  Ja, natuurlijk zeg ik het zelf ook, dat hoort zo! Dat ik het zelf ook zeg komt omdat ik mezelf niet beschouw als een alleswetend wezen. Ben immers, anders dan menigeen op dit forum, niet gewend mezelf te overschatten.

  Maar niettemin ben ik blij dat jij die wel verstand hebt van statistieken bereid bent om mij uit te leggen wat van Dissel met onderstaand statement bedoelt te zeggen. (wink)

  @”Volgens Van Dissel blijkt uit laboratoriumanalyses dat van de mensen die met omicron zijn besmet (maar liefst) 85% volledig is gevaccineerd. Bij de Deltavariant is dat 62%. Ook mensen die eerder al corona hebben gehad, zijn volgens Van Dissel minder beschermd tegen de omicronvariant.”

  Ik wacht met belangstelling jouw uitleg af.

 8. @Mano. Je zegt het zelf al, alles begint bij goed lezen en begrijpen. Om iets te begrijpen moet je het eerst snappen, en zeker bij statistiek is dat iets waar je aanleg voor moet hebben. Dat laatste is bij jou duidelijk niet het geval. Iets met appels en peren.

 9. Stel je eens voor dat coronavirussen ook kunnen denken….

  Variant Omicrom verkneukelt zich blijkbaar. Omicron dacht; Ha, die volledig gevaccineerden dachten van ons af te zijn. Zij denken ons, “de coronavirussen en naaste families”, te slim af geweest zijn door zich tot tweemaal toe te laten prikken. Maar ik zal hen effe een poepje laten ruiken.
  Aldus de denkende omicron.(lol)

  Volgens Van Dissel blijkt uit laboratoriumanalyses dat van de mensen die met omicron zijn besmet maar liefst 85% volledig is gevaccineerd. Bij de Deltavariant is dat 62%.

  Woow, áls het een feit is, ik schrijf áls, en omicron binnen 2 maanden inderdaad de dominante variant is of wordt, betekent het dus dat volledig gevaccineerden eerder de pineut zijn dan de niet vaccineerden. Want ook bij de huidige Delta variant is 62% van de patiënten volledig gevaccineerd.(shock!)

  Vertelt Van Dissel de waarheid? Ik weet het niet. Het is overigens ook mogelijk dat ik het bericht niet goed heb gelezen, dus ook niet heb begrepen.

  https://www.limburger.nl/cnt/dmf20211221_93383115

 10. Meer duidelijkheid.
  7 uit NL 9 van ‘elders’, op de 39 besmettingen. Duidelijk dat bij ‘sommigen’ de PCR/Antigentest een Joke is. Aruba verscherp de maatregelen en:
  Curaçao quo vadis?

 11. Wow daar hebben we wappie @Loes weer. Tja @Loes daar sta je dan en kan je weer helemaal opnieuw beginnen. Masr gelukkig heb jij je boosterprik allang gehaald. Goh, hie weet ik dat? Omicron heeft weer eens opnieuw bewezen dat vaccinatie het ultieme wapen is tegen corona. De belangrijkste reden dat we er zoveel last van blijven hebben komt door de massa niet gevaccineerde mensen wasr het virus voortwoekert en nieuwe varianten ontstaan. In landen als zuid afrika kunnen de mensen daar niets aan doen, hier zijn het de wappies als @Loes die op een bijna criminele manier en zeer waarschijnlijk betaald door mogendheden of partijen die onrust willen stoken met vage en onjuiste informatie strooien om zwakkere mensen in de maatschappij te beinvloeden. Het wordt hoog tijd dat dit voor eens en altijd wordt aangepakt.

 12. Ik heb zojuist vernomen dat op de vlucht SPL-Cur 7 besmettingen waren.
  Dus kun je je gevoeglijk afvragen hoe dat mogelijk is.

  Wat @Loes, hij/zij betr. klets maar lekker raak.

 13. Er liggen er hier 3 op de ic. waarvan 2 al maanden.
  Gevaccineerde cedulahouders kunnen zonder test naar binnen.
  Vaccinatie houd niks tegen.
  Het is alleen een (beetje) bescherming voor je zelf als je heftig risico loopt.
  In NL in het hospitaal meer dan 50% is gevaccineerd.
  En dat zal alleen maar meer worden. Waarom anders die booster paniek…..
  6 miljoen mensen zijn al besmet geweest. 85% gevaccineerd.
  Maar krijgen het gewoon weer net als griep.
  Die vaccins doen t hardstikke goed. Booster….3
  Je hebt ook nergens last van. Zelfs kinderen worden er niet ziek van. Toch ?
  Virussen hou je niet tegen. Vaccinaties maken mutaties heftiger.
  We moeten er mee leven.
  Net zoals we al doen met zoveel andere dingen die zo veel erger zijn.
  Zoals Dementie….
  Omnicorona paniek… Zuid afrika zegt t valt allemaal wel mee.
  Maar ja daar is lang niet zo veel gevaccineerd.
  Zegt ook iets.

 14. Kijk aan ook @Lamoenchi heeft zich weer gemanifesteerd. Zoals usual een hoop geblaat en vergeet hij erbij te vermelden dat het gros van de niet-gevaccineerden op de IC liggen hier.

 15. Lockdown komt er onvermijdelijk aan. In januari natuurlijk, na de feestdagen, en is nutteloos. Stijging van besmettingen is grotendeels bij reeds gevaccineerden. Schuld ligt bij Lionfish en vrienden die zich beschermd wanen en geen afstand houden.

 16. Valt voorlopig allemaal nog mee met de véle, véle duizenden toeristen per dag/week, met of zonder virus onder de leden, die Curacao bezoeken. Je kan wachten op de echte uitbraak : eigen schuld, dikke bult als je enkel aan poen denkt, ja toch? Hulde ook aan Hato, immigratie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties