24 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 04:28

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Schoolhoofd Kolegio Erasmo blijft vastzitten om verkrachting

- Advertentie -

Persbureau Curacao

De man was politiek actief voor de partij van Ivar Asjes | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Het hoofd van de Kolegio Erasmo school blijft voorlopig vastzitten. Vrijdag werd een verzoek om het voorarrest op te heffen, afgewezen. De 56-jarige E.J. zou een 13-jarige leerlingen meermalen hebben verkracht tussen 2017 en 2020. Dat gebeurde op school of in zijn auto.

De man was politiek actief voor de partij van Ivar Asjes. Het schoolhoofd ontkent alles en wilde vrij komen om zijn ouders te verzorgen en zijn studie af te maken. 27 oktober is de behandeling van zijn zaak.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

33 reacties

 1. @ LaStiwz, toon mij aan waar ik akkoord ben gegaan en een afspraak heb gemaakt. En lees nogmaals rustig mijn comments door. Ik ageer, gestaafd door argumenten, tegen de bewoording “verkrachting”. Door dit onder de noemer verkrachting te scharen doet men af van de daadwerkelijke verkrachtingsslachtoffers. Tevens ageer ik tegen het feit dat ofschoon de persoon nog niet onomstotelijk veroordeeld is, er al een oordeel is geveld. Helaas is het vaker voorgekomen dat iemand ten onrechte beschuldigd is van sex met een minderjarige. Er zijn hele gezinnen en levens kapot gemaakt. Laten we waken dat we niet weer een heksenjacht samenleving worden. Indien deze meneer inderdaad sex heeft gehad met een voor de wet minderjarige, dan zal hij een gepaste straf krijgen. Mocht blijken dat het niet waar is dan komt deze meneer vrij en kan hij zich hopelijk weer aan zijn werk wijten. Al zullen de geruchten en roddels dan helaas nog geruime tijd aanhouden. Al de emotionele chantage eromheen doet er niet toe op dit moment. Is dit nu duidelijk meneer Stawitz of is uw mantra “if you are not against it, you are for it?”. Nuance mijn beste, nuance

 2. @Tokkie Martina: als jij vindt dat een meisje het record paalzitten op een vent van in de 50 mag verbeteren is dat fout. Bijzonder fout. Fout van die vent van 50. WE hebben samen afgesproken dat dat niet mag. Zoiets heet een wet.

  Als je het niet met die wet eens bent, dan moet je die wet veranderen of vertrekken. Ik neem aan dat jij niet als T.M. met een zwart balkje in de krant wilt komen als paal facilitator.

  Tokkie Martina is net als LaStiwz te onbelangrijk om iets mee af te spreken. Dat hebben we, als maatschappij, met elkaar afgesproken. En jij bent nu eenmaal iemand van die maatschappij. En of dat de volgens jouw “echte” slachtoffers van verkrachting tekort det komen, dat is pas een drogredenering.

 3. Ach ja weer veel emotionele reacties hier. Daarom is het vaak niet de moeite waard om een discussie aan te gaan, men wil altijd alleen horen wat hun zelf denken. In ieder geval schoolhoofd is verdachte en nog niet veroordeeld. Als blijkt dat hij onschuldig is vraag ik me af of de grote schreeuwers hier hun woorden terugnemen.

 4. Misschien komt het door het veel eten van KFC. Dus altijd eerst naar de sedula vragen, aldus mijn buurman aan de overkant

 5. @ LaStiwz, mij is niks gevraagd en ik heb niks afgesproken. Drogredenering van ik ben onderdeel van samenleving gaaat niet op, is namelijk geen keuze. Als je goed leest zie je dat ik ageer tegen de bewoording verkrachting. Dit gaat ten koste van echte slachtoffers van verkrachting. In dit geval is de persoon verdacht (let op nog niet veroordeeld, ik neem aan dat we in een rechtstaat leven en iemand pas schuldig is na onomstotelijk bewezen ten last legging) van het hebben van sex met een 13 jarige. Wat ik aangeef is dat het niet iets is van heden ten dage, maar iets van alle tijden en wat ik heb meegemaakt zekers in de jaren 80 en 90. Klaarblijkelijk mag dat niet gezegd worden in deze sneeuwvlokjes maatschappij van tegenwoordig, want dan wordt je direct beschuldigd alsof jezelf je hebt vergrepen aan een minderjarige. De echte slachtoffers intussen worden niet geholpen. En dat mijn beste is waar ik mij aan erger.

 6. @ Tico Martina,

  Dat minderjarige kinderen sex hebben, het lekker vinden en er ook naar op zoek zijn is heel goed mogelijk, maar……………………….dan wel alleen met andere kinderen.

  Als volwassene draag jij de verantwoordelijkheid en we hebben nu eenmaal afgesproken dat we dat niet doen. De redenen daarvoor kan ik je wel uitleggen, maar dan wordt het een zeer lang verhaal.
  Anders gezegd, dit schoolhoofd zit volledig verkeerd en is ook strafbaar. De kinderen zijn aan zijn zorg toevertrouwd, daar maakt hij misbruik van. En nee, dan maakt het niet uit of dat kind wel of geen sex wilde hebben. Wanneer je dat niet begrijpt dan moet je toch eens hulp gaan zoeken, want zoals jij het hier verdedigd is het goed mogelijk dat jij zelf er ook geen probleem mee zou hebben om met een minderjarig kind het bed in te duiken, puur omdat het kind dat zelf zou willen.
  Jouw redenatie is inderdaad de redenatie welke de club Martijn ook gebruikte en die is door de rechter van tafel geveegd en terecht.

 7. @LaStiwz:
  100% eens met jou eens.
  De wet is daarin duidelijk. En zelfs als dat niet zo zou zijn: Een vent van 56 die valt op kinderen van 13 is in mijn ogen abnormaal.
  Beweringen als zouden die meisjes ‘zelf willen’ of aanleiding geven, zijn m.i. een vorm van ‘blaming the victim’. Om van de gezagsverhouding tussen leerkracht en leerling nog niet eens te spreken.
  Ik heb een kleindochter van 15. Een lief onschuldig kind.
  Toen zij thuis meldde dat een klasgenoot van 17 avances maakte waar zij niet van gediend was, is mijn zoon direct naar het ouderlijk huis van die jongeman gereden. Hij heeft de vader hierover aangesproken en hem duidelijk gemaakt wat er met diens zoon zou gebeuren als die nog 1x een poging zou wagen.
  Als het een leerkracht zou zijn geweest, had ik een strafbaar feit moeten plegen. Zulks om te voorkomen dat mijn zoon de gevangenis in zou draaien.
  Volwassenen moeten met hun poten van kinderen afblijven!!

 8. @Tokkie Martina zegt “…ik heb niks met niemand afgesproken…”

  Dat heb jij wel degelijk afgesproken. Simpelweg door deel te nemen aan deze maatschappij.
  Je rijdt toch ook rechts, schiet niemand dood en blijft met je handen van andermans spullen.
  Of heb jij dat wel met iemand afgesproken?

  Overigens kan het wel de waarheid zijn wat je schrijft, maar dat wil niet zeggen dat het mag. Als volwassene blijf je van een dertienjarie af. Ook al wil zij/hij nog zo graag.
  Als je blijft verdedigen dat als een dertienjare het wil, dat het dan als volwassene mag, dan ben je ziek. Ernstig ziek.

 9. @ ericlapas, als u uw dochter van 8 correct opvoed, waarbij eerlijke uitleg is over de grote boze buitenwereld en uitleg over lichamelijke integriteit en eigenwaarde, is er niks aan de hand. Als er echter verstoppertje wordt gespeeld en zogenaamde schaamte of taboe, dan zijn er buiteninvloeden die schadelijk kunnen werken. Tijd dat op Curacao zowel de vaders als de moeders om de tafel zitten met hun kinderen en uitleg geven.

  @ Brian S, ik dacht dat de vereniging Martijn opgeheven was en strafbaar gesteld? U hebt weet van wie er lid was en u heeft geen aangifte gedaan? Foei. Zij die weet hebben van een strafbaar feit behoren hier melding van te maken bij het bevoegd gezag.

 10. @ ericlapas, is hij veroordeeld? Is de diagnose pedofiel vastgesteld? Stel dat blijkt dat het niet waar is? Dat het verhaal verzonnen is? In Amerika zijn er zat cases waar iemand de stempel pedofiel kreeg waarna uiteindelijk na vele jaren bleek dat die persoon onschuldig was. Maar ja dan heb je die stempel al he. Ik hoop dat u zelf ook zo schreeuwt van haal die balk weg en schrijf mijn naam voluit als u verdacht wordt van zo een feit. Of u onschuldig bent doet er niet toe, u bent een schoft. Daar is geen veroordeling voor nodig. Nogmaals degenen die altijd het hardst om dit soort zaken lopen te gillen, krijsen als een bang wezeltje als het hunzelf overkomt. Laat het gerecht zijn verloop. Indien deze persoon inderdaad iemand heeft verkracht, dan zijn daar gepaste straffen voor. Indien niet, dan eerherstel en terug aan het werk. Zonder balkje en met volledige naam

 11. @ericlapas, nou dan moeten ze maar gauw het een en ander wijzigen. Want willen doen ze zeker en bekwaam zijn ze vaak ook. Sorrie maar er wordt net gedaan of het onschuldige wezens zijn. Nogmaals misbruik en verkrachting dient zeer streng aangepakt te worden, maar iemand die met volle verstand en zonder dwang het wereld record paalzitten probeert te verbreken valt mijn inzien niet in die categorie.

 12. Het is toch ongelooflijk dat een pedofiel een balk voor het gezicht krijgt, het lijkt voor de zoveelste keer hier op Curaçao dat de dader meer rechten heeft dan de slachtoffers.

  In Amerika wordt foto en naw gegevens op internet geplaatst zodat buren weten dat een pedofiel in de straat woont.

 13. Volgens mij wordt hier met verkrachting bedoeld dat het slachtoffer minderjarig is dus nooit wilsbekwaam kan zijn als het om seks gaat. In Amerika hebben ze over statutory rape. “Statutory rape is nonforcible sexual activity in which one of the individuals is below the age of consent”. (Wikipedia).

 14. @Tico Martina schreef;
  “@ Mano, dit speelde zich op vele scholen af op Curacao. Ging echt niet om chocheria scholen alleen zo als jij ze noemt,”

  @Tico M., je bedoelde Marlon, want ik heb onder dit artikel geen enkele reactie geplaatst. Ik kan er wel inkomen hoor, want Mano lijkt een beetje op Marlon. Niet dat Marlon echt op mij lijkt, dat ook weer niet.(wink)

 15. @ Marlon, op de Lauffer Mavo hadden we een gymleraar die erg populair was bij de dames. Het moet gezegd hij zag er goed getraind uit, joviaal en een echte mooibooi of gai chuckulati zoals de dames zeiden. Hij was zo slim om nooit alleen te zijn met de schone dames en na de gym les was hij altijd als eerste weg. De 13 en 14 jarige dames stonden ondertussen wel te kwijlen. Op de Marnix basisschool vaak genoeg gezien hoe de leraar de oudere meisjes (11-12) over de billen streek als ze naast hem stonden als hij iets uitlegde. De dametjes lieten het giechelend toe. Bij SDK waar ik zwemles had vaak genoeg gezien hoe de dametjes nog even snel het kantoor van de zwemleraar inglipten na de zwemles. Oh ja wie herrinerd zich het verhaal nog in de kranten van het meisje van 12 die met een man van ik geloof in de 30 aan het flikflooien was bij Motetwerf? Bleek dat ze al heel lang spijbelde en inplaats van rekenen en taal te leren, andere dingen deed? In die tijd wist je niet beter. Ja het klopt wat de dametjes uitspoken onderling met leeftijdsgenoten moeten ze zelf weten, maar vaak vinden hun leeftijdsgenootjes maar saai. Nogmaals ik weet niet of deze beste man schuldig is of niet, dat moet uitgezocht worden. Tevens moet misbruik keihard aangepakt worden, maar spreken over verkrachting gedurende meerdere jaren en op verschillende locaties? Give me a break. Dat doet af aan slachtoffers die daadwerkelijk verkracht zijn en dat vind ik schandelijk.

 16. Maar wat de leerlingen onderling doen/deden of dat jonge meisjes buiten de school met andere grotere jongen omgaan/omgingen is iets heel anders..

  Deze meneer waarmee, trouwens op school zat is een schoolhoofd. Cabes di skol. It’s a different ball game papá.
  Of de jonge dame van 13 wilde of niet wilde is niet eens bij mij ingekomen. Dat totaaaaal niet relevant bro.

  Trouwens ik vond die meneer al toentertijd samen met zijn populaire maatjes useless folks. Cana papia y hunga popular.

 17. @ Lastawitz, ik heb niks met niemand afgesproken. En doe niet schijnheilig want wat ik heb opgeschreven is de waarheid.
  @ Mano, dit speelde zich op vele scholen af op Curacao. Ging echt niet om chocheria scholen alleen zo als jij ze noemt, maar ook op elite scholen gebeurde dit soort zaken. Dat jij het niet wil zien of horen tja. Dingen gebeurden ten overstaan van de klas en niemand die wat zei. Wat denk je van gozers die met de auto kwamen aanrijden bij de MAVO en waar al die meisjes omheen dromden? Die meisjes waren rond de 13-14. Of hoeveel van die jonge meisjes hadden een vriend die veel ouder was en dan bedoel ik veeeeel ouder. Oh ja in de jaren 80 zwemles bij SDK, als je wist wat er allemaal gebeurde tussen de jonge meisjes en de zwemleraar, dan zou zelfs Hugh Hefner nog rode wangetjes van krijgen. Die meisjes keken echt niet naar hun leeftijdgenoten hoor. Als je nu ook naar de jeugd kijkt dan zijn het echt geen onschuldige deernes. Maar ja het bekt zo lekker, ze hoeven geen verantwoordelijkheid te dragen voor hun daden en zijn slachtoffer. Dwang is nooit goed, laat dat duidelijk zijn, maar genoeg gezien hoe de dames zelf het initiatief namen en hun zin doordramden.

 18. Ik heb mijn basisopleiding op Curacao in de decada van 80 afgerond. En ik kan me niets van wat de señores Tico Martina en e Berdad vertellen herinneren.
  Ik heb enkele van mijn ex medestudenten gevraagd. Ook zijn kan dit niet te boven halen.
  Misschien leefden wij toentertijd in een krot of onder een boom en dus niets hiervan kunnen herinneren.
  Of zaten wij op propere scholen en dus die chocheria van Tico Martina en e Berdad niet hadden gemerkt. Kan ook.
  En/of leefden die twee heren in un mundo di fantasia.
  En een zwaluw maakt geen zomer.

  Wat een kul verhaal.

 19. Logisch no, esei ta e famoso les di sex na e skolnan. Den vijfde klas di skol basiko, e jufnan ta duna e mucha hombernan les di sex den theorie y praktijk door di hasi sex ku kada unu na su kas of na skol. Den zesde e meneernan ta duna e mucha muhenan les di sex den theorie y praktijk door di hasi sex ku kada unu, kaba e muchanan mes mester hasi sex ku otro anto ku tur, y despues nan tin mag di skohe nan partner sexual. E sex ta entre mucha homber y mucha muhe. Y asina ta sigui den kada klas di skol sekundario, te ora nan kabe of ora nan hasi 18 anja nan ta hanja nan sex diploma. Y si e muchanan of maestronan ninga nan ta wordu di straf masha pisa mes. Esaki ta danki na Nashonan Uni. Y ta for di anja 1986 e kosnan aki ta pasando na tur skol. E leynan aki a wordu ratifika na 1985 door di majoria miembro di Nashonan Uni. Tin biaha bo por hanja dispensashon pa bo no tuma parti na e orgianan aki, pero bo mester tin un sexvriend of vriendin si pa hasi sex spelletjes zonder penetratie. Unta boso a bai hasi koi kens na Nashonan Uni den anjanan 80?

 20. @Tokkie Martina: ben jij een pedo of zo?
  We hebben hier in deze maatschappij afgesproken dat sex met en minderjarige not done is. Zeker niet als er een zeker machtsverhouding is tussen dader en slachtoffer.
  Ook al zou de dertienjarige het heel graag willem, je blijft als volwassene daar verre van.

  Dat jij dit goed durft te praten, vuile smeerlap.

  Commentpolis: zoiets schrijven voldoet toch niet aan de normen van KKC. Waarom staat deze post er nog?

 21. @ Kaat, of van de PNP, of van Democrat, misschien SI, FOL, Nos Patria wie weet. Een ieder kan lid worden van welke partij dan ook, wat wil je daarmee zeggen Kaat?

 22. ” De 56-jarige E.J. zou een 13-jarige leerlingen meermalen hebben verkracht tussen 2017 en 2020. Dat gebeurde op school of in zijn auto.” Niks verkracht. Hooguit sex met een 13 jarige. Verkrachten is tegen de wil, zo te lezen wilde zij maar al te graag. Of was hij 3 jaar bezig om haar elke keer in de auto te sleuren om sex mee te hebben en moest ze onder bedreiging nablijven zodat ze sex hadden? In de jaren 80 en 90 heb ik zat gezien op school. De jonge dames lusten er wel pap van de oudere mannen en jongens. Ik weet nog dat een vrouw een keer woedend op school kwam om een meisje van 14 te vertellen “laga mi homber na pas”. Haar antwoord was “ami por duna bo homber loke abo no por dune”. Dus laten we ajb niet doen of die 13 en 14 jarigen onschuldige meisjes zijn die met my little pony spelen en cartoons kijken. Of die man schuldig is weten wij niet, of waren degenen die nu zo hard lopen te oordelen erbij om zijn pietje vast te houden?

 23. De man heeft een 13-jarige leerling op school of in zijn auto verkracht. Wat voor school is dat vraag je, je af en wat doet deze 13-jarige in de auto van deze verkrachter?

 24. ” een 13-jarige leerlingen ” Is het nu 1 leerling of 13 leerlingen? Zou de zaak maar eens goed uitzoeken.

 25. Misschien is het beter geen stukje zeep mee te nemen naar Koraal Specht…ook al is hij pro Curacao. Mijn gedachten zijn bij de kinderen. Ku Dios ke…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -