28 C
Willemstad
• dinsdag 18 januari 2022 19:15

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Royal Carribbean Cruiseschip mag Aruba en Curaçao niet in vanwege Covid19-uitbraak

Persbureau Curacao

Foto Persbureau Curacao

Een cruiseschip van Royal Caribbean is gisteren de toegang tot Aruba en Curaçao ontzegd nadat 55 volledig gevaccineerde bemanningsleden en passagiers Corona hadden opgelopen. Dit gebeurde nadat de Odyssey of the Seas enkele dagen geleden was vertrokken uit Fort Lauderdale.

De gezondheidsautoriteiten op Curaçao weigerden het schip aan te meren omdat het percentage besmette mensen aan boord te hoog was. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth waren er woensdagochtend 51 positieve gevallen aan boord.

Kans groot

Eergisteren waren achttien bemanningsleden positief, gisteren 36 en vanmorgen waren dat er 51. Gerstenbluth meldt dat meerdere bemanningsleden niet in quarantaine hebben gezeten, dus hij acht de kans groot dat ook passagiers besmet zijn geraakt.

- Advertentie -

“Curaçao staat niet te springen om deze mensen op het eiland te ontvangen, zeker niet met de huidige cijfers op het eiland”, zegt Gerstenbluth.

Ook op Bonaire werd een cruiseschip geweigerd na een corona-uitbraak aan boord. Dat schip is inmiddels op weg naar de thuishaven in Miami,

Het is onduidelijk of de zeer besmettelijke Omicron-variant, die zich momenteel snel over de wereld verspreidt, verantwoordelijk is voor de gevallen die op beide cruises werden ontdekt.

Verplicht

Volgens Royal Caribbean biedt de Odyssey of the Seas plaats aan maximaal 5.500 gasten plus 1600 bemanningsleden. Het is niet duidelijk of het schip tijdens deze reis volledig bezet is.

- Advertisement -

De regels van Royal Caribbean schrijven voor dat alle reizigers aan boord van een schip van 12 jaar en ouder volledig moeten zijn gevaccineerd en negatief moeten testen voor vertrek.

De cruisemaatschappij zegt dat het “sterk aanbeveelt” dat gasten een boosterdosis krijgen voorafgaand aan de reis, maar dit is momenteel niet verplicht. Bemanningsleden moeten ook volledig zijn ingeënt en “minstens één keer per week” testen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. Hele bemanning en alle passagiers volledig gevaccineerd en getest voordat ze aan boord gingen. Tijdens de cruise blijkt dat er toch mensen besmet raken. Voor dat de schepen hun thuishaven in Florida weer bereiken zullen er waarschijnlijk honderden nieuwe besmettingen bij komen. Kunnen de experts William en Lionfish dit gebeuren aan ons niet gevaccineerden verklaren ? Met grote belangstelling wachten wij op de uitleg waardoor we eventueel alsnog overtuigd worden om de spuitjes te laten zetten.

  2. Weet niet of het nog steeds zo is maar vroeger hadden de bemanning van schepen veel respect voor geüniformeerde diensten, zoals douane en immigratie. Zo zagen we vroeger douaneambtenaren in hun vrije tijd of gepensioneerden in uniform aan boord van schepen gaan om eten te bietsen of in Scharloo kofferbakken gratis met groente en fruit te laten vullen door die arme Venezolanen. Wat zijn we toch een walgelijk volk!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Vonnis Braam aangehouden

De rechter heeft nog geen uitspraak gedaan in de zaak die MFK-statenlid Braam heeft gespannen. Braam werd vorig jaar voorgedragen als minister van Justitie maar kwam niet...

Democracy now! | Tuesday, January 18, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Vier cruiseschepen bezoeken Curaçao op een dag

Morgen zullen vier cruiseschepen de Curaçaose haven bezoeken. Het gaat om de Ventura van P&O Cruises, de World Voyager van Mystic Cruises, de Norwegian Epic van Norwegian...

Nu.cw | Twee personen verongelukt bij Weg naar Westpunt

  Een automobilist en een bijrijder zijn gisteravond verongelukt bij een ernstig ongeval op de Weg naar Westpunt ter hoogte van Wacawa. De slachtoffers werden geraakt door een...

Nu.cw | Nog geen vonnis in rechtszaak Braam

De rechter heeft maandag nog geen uitspraak gedaan in de zaak die Statenlid Eduard Braam (MFK) heeft aangespannen tegen het land Curaçao. Zo schrijft het Antilliaans Dagblad....
- Advertentie -
- Advertentie -