31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

PBC | Ronald McDonald krijgt een helpende hand

Persbureau Curacao

Niet alleen de emotionele en sociale situatie van de gezinnen wordt aangetast, maar ook de financiële kosten, die met een langdurig verblijf in het buitenland gepaard gaan, zijn vaak overweldigend.

WILLEMSTAD – Gerd Glaudemans gaat in samenwerking met Dreamrides Nederland geld bij elkaar fietsen voor het Ronald McDonald huis. De op Curaçao wonende Glaudemans is managing partner van BDO en gaat fietsen door de Zwitserse en Franse Alpen.

Helaas wordt elk jaar bij sommige kinderen op Curaçao kanker geconstateerd. Ondanks het feit dat de zorg op het eiland goed geregeld is, moeten de meeste kinderen naar Nederland vertrekken om daar behandeld te worden in het grootste kinderkankerziekenhuis van Europa, het Prinses Máxima Centrum.

Het leven van deze kinderen en hun familieleden wordt letterlijk in een oogwenk op zijn kop gezet. Niet alleen de emotionele en sociale situatie van de gezinnen wordt aangetast, maar ook de financiële kosten, die met een langdurig verblijf in het buitenland gepaard gaan, zijn vaak overweldigend.

Om deze reden willen Glaudemans en DreamRides Curaçao een verschil maken door geld in te zamelen voor gezinnen die getroffen zijn of worden door kanker bij een kind.

822 kilometer en circa 20.000 hoogtemeters gaat Glaudemans in totaal bij elkaar fietsen. Alle opbrengsten die hiermee worden ingezameld gaan naar steun voor kinderen met kanker en hun families. Op vrijdag 24 juni vertrekt hij naar Genève en op 2 juli is hij weer terug in Nederland.

Het is mogelijk om het avontuur van Gerd Glaudemans dit jaar te volgen op de evenement website van Ronald McDonald House Charities Curaçao Foundation door de e QR-code te scannen.

Bron: Persbureau Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...