27 C
Willemstad
• vrijdag 9 juni 2023

Extra | Journaal 7 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, June 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juni 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Jacinta Constancia: Op de dag dat ik mijn straf moet uitzitten, zal ik me melden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Jacinta Constancia zal zich melden op de dag dat ze wordt opgeroepen om haar gevangenisstraf uit te zitten. Met deze woorden reageert de voormalige...

Telegraaf | Uitlevering Joran van der Sloot in gevaar

Advocaat wil met kort geding uitlevering voorkomen | John van den Heuvel BUITENLAND LIMA - Het overleveren van Joran van der Sloot door Peru aan de Verenigde Staten...

Democracy now! | Monday, June 5, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PBC | Ronald McDonald krijgt een helpende hand

HomeLandenCuraçaoPBC | Ronald McDonald krijgt een helpende hand

Persbureau Curacao

Niet alleen de emotionele en sociale situatie van de gezinnen wordt aangetast, maar ook de financiële kosten, die met een langdurig verblijf in het buitenland gepaard gaan, zijn vaak overweldigend.

WILLEMSTAD – Gerd Glaudemans gaat in samenwerking met Dreamrides Nederland geld bij elkaar fietsen voor het Ronald McDonald huis. De op Curaçao wonende Glaudemans is managing partner van BDO en gaat fietsen door de Zwitserse en Franse Alpen.

Helaas wordt elk jaar bij sommige kinderen op Curaçao kanker geconstateerd. Ondanks het feit dat de zorg op het eiland goed geregeld is, moeten de meeste kinderen naar Nederland vertrekken om daar behandeld te worden in het grootste kinderkankerziekenhuis van Europa, het Prinses Máxima Centrum.

Het leven van deze kinderen en hun familieleden wordt letterlijk in een oogwenk op zijn kop gezet. Niet alleen de emotionele en sociale situatie van de gezinnen wordt aangetast, maar ook de financiële kosten, die met een langdurig verblijf in het buitenland gepaard gaan, zijn vaak overweldigend.

Om deze reden willen Glaudemans en DreamRides Curaçao een verschil maken door geld in te zamelen voor gezinnen die getroffen zijn of worden door kanker bij een kind.

822 kilometer en circa 20.000 hoogtemeters gaat Glaudemans in totaal bij elkaar fietsen. Alle opbrengsten die hiermee worden ingezameld gaan naar steun voor kinderen met kanker en hun families. Op vrijdag 24 juni vertrekt hij naar Genève en op 2 juli is hij weer terug in Nederland.

Het is mogelijk om het avontuur van Gerd Glaudemans dit jaar te volgen op de evenement website van Ronald McDonald House Charities Curaçao Foundation door de e QR-code te scannen.

Bron: Persbureau Curacao

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties