28 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

PBC | Record aantal besmettingen op Curaçao: 555

HomeLandenArubaPBC | Record aantal besmettingen op Curaçao: 555

Persbureau Curacao

Op Curaçao zijn vandaag 555 mensen positief getest. Een record dit jaar. De stijging op het eiland begon op 21 december toen nog 232 mensen in isolatie zaten. Nu een week later zijn dat er 2.338.

In het CMC liggen nu 11 patiënten, een minder dan gisteren. Maar er kwam wel een patiënt bij op de intensive care. Daar liggen nu acht patiënten met corona.

Eén patiënt overleed vandaag in een verzorgingstehuis aan de gevolgen van het virus. Het dodental als gevolg van Corona komt daarmee op 187.

Aruba

Op Aruba zijn vandaag 667 mensen positief getest op Corona. Ook een nieuw record. 87 van hen komen niet van het eiland. Het totaal aantal cases staat nu op 2.109, drie keer zoveel als op eerste kerstdag.

Het aantal patiënten in het ziekenhuis steeg van zes naar acht. Op de intensive care van Colombia, waar gisteren nog vijf patiënten lagen, zijn vandaag twee ontslagen.

Zestig tot zeventig procent van alle mensen die positief zijn op Aruba hebben de Omicron-variant, zegt de Directie Volksgezondheid.

Bonaire

Bonaire kreeg er vandaag 32 nieuwe besmettingen bij. Daar is nu ook de Omicron-variant vastgesteld, net zoals op Aruba en Curaçao. Het actieve gevallen van Covid-19 op Bonaire komt daarmee op 129. Dat is een forse stijging ten opzichte van de laatste week, toen het aantal besmettingen juist terugliep.

In het ziekenhuis van Mariadal liggen zes patiënten vanwege Covid-19.

Bron: Persbureau Curacao

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties