30 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 17:43

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Premier Pisas naar Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Persbureau Curacao

Naast Pisas maken ook premier Rutte, minister-president Evelyn Wevers-Croes van Aruba en minister-president Silveria Jacobs van Sint Maarten deel uit van de Nederlandse delegatie | Persbureau Curacao
WILLEMSTAD – Premier Gilmar Pisas is op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen.

Naast Pisas maken ook premier Rutte, minister-president Evelyn Wevers-Croes van Aruba en minister-president Silveria Jacobs van Sint Maarten deel uit van de Nederlandse delegatie.

Bijna alle leden van de VN sturen hun leider naar deze jaarlijkse diplomatieke bijeenkomst. Rutte spreekt de Algemene Vergadering vrijdag aan het begin van de avond (Nederlandse tijd) toe.

- Advertentie -

De gevolgen van klimaatverandering en de coronacrisis zullen in zijn rede een hoofdrol spelen.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

15 reacties

 1. @tm, onze pik is niet gegaan, hij staat ver boven dit alles. Verkwisting heel veel uitstoot , maar denk dat bedrieger c cooper hem tegengehouden heeft, die wilde zelf gaan.

 2. @Lastiwz, echt serieus, jij bent zo slim dat het mij verbaasd hoe dom de mens soms kan zijn. Hoe kun je het rijmen dat allemaal hotemetoten vanuit alle uithoeken der aarde naar NY komen vliegen (vliegen, u kent dat wel harstikke vervuilend en zeer slecht voor het klimaat) om aldaar aangekomen met een auto colonne (auto, u kent dat wel harstikke vervuilend en zeer slecht voor het klimaat) naar hun hotel te rijden (hotel, u kent het wel harstikke vervuilend en door de hoge CO2 uitstoot slecht voor het klimaat) om de dagen daarop alweer met een auto colonne naar het VN gebouw te tuffen. Denk maar niet dat die hotemetoten aan deel autos doen, denk maar niet dat zij 1 vliegtuig charteren om gezamenlijk er naar te vliegen of wat van dat alles. Nee het moet “in stijl”. En wat gaat men dan doen? Ouwehoeren en Koeterwaalse Prietpraat verhalen ophangen over het milieu en klimaat en dat mensen minder moeten vliegen en minder moeten auto rijden en minder moeten stoken, minder moeten consumeren en minder moeten eten en wat dies meer. En wat doen zij na afloop? Het staatsbanket leegschrokken en overladen met prullaria weer huiswaarts keren met hun vliegtuig, terwijl elders hun limousine al staat voor te draaien. In dat opzicht heb ik 1000000 maal meer respect voor hoe Greta Thurnberg het aanpakte, inplaats van deze hotemetoten club. Ja het kan wel degelijk via Zoom, MS-TEAMS, Whatsapp, Skype of wat voor rotzooi je nog meer hebt. Maar dit, dit is gewoon een achterbakse en schijnheilige wijze van handelen.

 3. Dat zou een bridge too far voor pik P zijn geweest.
  Wat een circus artiesten toch.
  Niet om het één of ander maar met deze regering kun je je toch eigenlijk nergens vertonen.

 4. @Tico: moeten ze dan met de fiets?
  En kom niet aan met Zoom of teleconferentie.

  Zaken doe je face to face, achteraf. Maar dat is zo’n minmannetje als jou niet bekend.

 5. Wereldwijd vliegen figuren naar NY om daar te gaan ouwelullen over klimaatverandering. Ik herhaal personen gaan met een vliegtuig naar NY komende vanuit alle uithoeken om te gaan klessebessen over klimaatverandering. Tja het zal wel.

 6. @ Reminder inderdaad, Pik Pisas heeft te horen gekregen dat hij beter niet naar de algemene vergadering van de Verenigde Staten kan gaan, aangezien hij dan zeker door meerdere wereld leiders zou worden aangesproken worden wat hij van plan is met die ISLA roestbak, waar jaarlijks 20 personen nu nog de dood van vinden.

 7. Pisas toch niet naar New York

  Amigoe 24 september 2021

  Pik Pisas is niet naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

  De RVD had het wereldkundig gemaakt dat Pik Pisas aanwezig zou zijn, maar dit is vandaag door zijn communicatiemedewerkster Roxienne ‘Jenny’ Alberta tegen gesproken: ‘Niets van waar’.

  Min Pres Pisas was nooit van plan om naar de Algemene UN- Vergadering te gaan…

  Terwijl Min Pres Wever-Croes in NY lekker samen op de bank met demissionair Min Pres Rutte zoete broodjes zat te bakken…

  Premier Wever a reuni cu premier Rutte riba sosten di likides

  NEW YORK – Prome minister di Aruba Evelyn Wever Croes a reuni cu colega premier Rutte di Hulanda na New York diabierna. Esaki tabata e prome di un serie di reunion durante su bishita na New York den cuadro di reunion di Nacionan Uni. 

  Link: https://www.noticiacla.com/news/23520

 8. Je moet wel heel erg de weg kwijt zijn als je je durft te vertonen bij een vergadering waarin klimaatverandering, voornamelijk veroorzaakt door milieuvervuiling, het hoofdthema is terwijl je met man en macht probeert een van de meest vervuilende raffinaderijen weer op te starten, afval waar je geen raad mee weet in zee dumpt etc.
  Als dat bekend wordt wordt je met pek en veren op het eerste vliegtuig naar huis gestuurd.
  De beperkte talenkennis van onze lintenknipper zal waarschijnlijk voorkomen dat hij zijn mond voorbij praat.

 9. Ik hoop dat hij wel gaat spreken.
  Ik hoop dat hij de positie van het eiland duidelijk kan maken voor de hele wereld.
  Een toespraak van hem moet voldoende zijn.

 10. Zijn eerste snoepreis!
  Lekker betaald door het publiek!
  Om daar zich lekker tussen de wereldleiders te begeven!
  Hopelijk houdt hij zijn “lepnan” stevig op elkaar!
  Voor zichzelf, maar vooral voor ons!
  Deze “beste” man moet tegen zichzelf in bescherming genomen worden in de publieke arena!

 11. Als Pik zich met deze bril uit zijn auto stapt voor de ingang van het VN kantoor word hij direct op de grond gegooid en afgevoerd omdat de bewaking denkt dat hij een verdekte terrorist is of tjoller uit Curacrim.

 12. Hij moet e.o.a. brief die hij van de week van Trabouw pa Korsow (Renox Calmes) meesleuren en welk bestemd is voor De V.N.
  De zoveelste brief die gelijk door de V.N. in de prullebak wordt gesmeten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -