27.4 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 03:37

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Politie wil niet dat burgers Bandariba heft in eigen handen nemen

Persbureau Curacao

KPC politiewoordvoerder Imro Zwerwer | Jeu Olimpio

Het aantal inbraken in de wijk Banda Riba is al langere tijd een probleem. Een aantal buurtbewoners heeft via de media laten weten dat ze het heft in eigen hand gaan nemen.

De buurtbewoners willen niet langer meer wachten op actie van de politie maar willen zelf achter de inbrekers aan. De politie laat via woordvoerder Imro Zwever weten aan de Èxtra dat het goed is wanneer burgers de politie helpen maar het is onacceptabel wanneer burgers zelf het recht in eigen hand nemen.

“Alleen de politie mag geweld gebruiken indien nodig tegen andere burgers en niet burgers onderling” Aldus Zwerver

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. In Amerika is het bekend dat politie agenten daar van donuts houden maar aan de fysiek van Zwerver te zien houdt hij meer van Sate ku batata en ander rotzooi.

  Op zich is het schandalig dat de politie uitgerekend deze man als woordvoerder kiest, de man kan toch geen boegbeeld van de politie zijn met zo een dikke pens?

  De kans dat hij net als zijn voorganger Huggins met broek op de knie in de auto met twee Latina’s wordt betrapt is wel klein, ze passen niet alle 3 op de achter bank.

  Het is onbegrijpelijk dat uitgerekend deze man in het bestuur van de patiëntenraad zit, deze man moet toch weten wat voor druk mensen met obesitas op de zorg leggen.

  De man blijft zich vol vreten wetende dat Covid patiënten die op de IC terechtkomen met overgewicht aan de zuurstof moeten en 4 a 5 hulpverleners nodig zijn om die gedurende de dag en nacht om te draaien.

  Ondanks dat kan de man niet van zijn vraatzucht afstappen, wat een hufter moet deze man zijn om alleen aan zichzelf te denken. Een volle buik boven alles.

 2. Ik heb er gisteren al over gepost dat het op Bandariba en dan met name Montaña etc volstrekt uit de hand loopt.
  Zwerver kan het mooi zeggen maar hij vergeet erbij te vertellen dat mensen onveilig zijn er te weinig politie is, ook omdat er een groot aantal in juni vervroegd eruit konden, er nauwelijks patrouilles zijn en het handjevol agenten overbelast zijn.
  Terecht dat er een groep mensen uit de wijk Montaña eo zelf gaan patrouilleren om in ieder geval de bejaarden die steeds het slachtoffer zijn te beschermen.
  We hebben hier een buitengewoon keihard werkende buurtregisseur die een kleine 23 wijken hier in Oost doet. Dankzij hem en de voorzitter cs van CG is de criminaliteit in onze wijk gezakt. Maar triest genoeg hebben de criminelen het nu op de andere wijken gemunt en dan mn op de oudjes.
  KPC bij minde van Zwerver moet zich schamen!

 3. Minister van Justitie en KPK doen jullie je werk naar behoren!
  Dan hoeft de burger de kastanjes niet (alweer) voor de gobièrnu uit het vuur te halen!

 4. “Als je er maar voor zorgt dat wij er geen last van hebben” Woorden van de sterke macht.
  In Bandabou doen we het op onze manier……. Nooit problemen. Wij weten waar het huis van de dief staat….

 5. Veel woonwijken hebben in het verleden al een burgerwacht gehad en dat functioneerde altijd prima. Grote Berg en Jan Thiel hebben op die manier de inbraken onder controle gekregen en het ging er niet al te zachtzinnig aan toe.

  Dus wanneer de politie er geen grip op kan krijgen dan zou ik de burgerwachten maar gewoon hun gang laten gaan. Dan krijgen de inbrekers een flink pak slaag, waarna ze aan de politie worden overgeleverd. Veel inbrekers begrijpen de taal van geweld wel, alleen verplaatsen ze zich dan naar een wijk waar nog geen burgerwacht is. Oplossing daarvoor zou zwaarder straffen kunnen zijn. Sluit de serial burglars maar gewoon op voor een jaartje of 2, heeft het eiland even rust totdat ze weer vrijkomen.

 6. Burgers die het recht in eigen hand nemen, op zich is dit niet nieuw de geschiedenis kenners weten dat dit ook in de tijd van het wilde westen gebeurde maar onder leiding van de sheriff. Het waren een groep vrijwilligers die hebben gezworen om hun stad te beschermen. Als de bank beroofd werd vormen ze een posse om de boeven te volgen en vaak doodschieten.

  Voor zover mij bekend was de posse alleen om boeven te achtervolgen voor de rust in de stad zorgden de sheriff en zijn deputy’s en dat waren echte mannen niet als deze Imro Zwerver met een dikke pens die de hele dag Porkchop mitar mitar zit te eten.

  In die tijd waren niet veel banen één mogelijkheid was, als vaquero geld verdienen. Dat waren cowbows die vee van de ene staat naar een ander staat dreven en die waren vaak maanden onderweg.

  Als ze een stad aandoen dan moeten ze stoom afblazen en in elke stad had je wel een taverne die wat kamers verhuurde aan de animeer meisjes. Die stonden vaak te juichen als de vaqueros in de stad waren. Het moet toendertijd heel onhygiënisch aan toe gaan want er waren geen openbare douches en voorbehoedsmiddelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -