27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 04:14

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | ‘Politie heeft niets verkeerd gedaan bij Hato-incident rapper’

Persbureau Curacao

Rapper Josylvio is na een nachtje cel vrijgelaten en niet teruggestuurd.
WILLEMSTAD – De politie vindt dat ze niks verkeerd heeft gedaan bij het incident op Hato Airport, vlak voor de arrestatie van de Nederlandse rapper.

Die wilde niet aangeraakt worden door de politie, waarna hij een klap in het gezicht kreeg en vervolgens tegen de grond werd gewerkt. Aanleiding was het terugsturen van de rapper omdat hij een ongeldig paspoort had. Daarbij zou de rapper de openbare orde hebben verstoord.

Hij is na een nachtje cel vrijgelaten en niet teruggestuurd.

- Advertentie -

Bron: Persbureau Curacao

- Advertisement -

Artikel delen

11 reacties

 1. De “slap in the face” van de politiefunctionaris is toegestaan proportioneel geweld van de KPC om iemand (ongeacht achtergrond of titel) tot bezinning te brengen. Hoe vervelend dat dan ook moge zijn, het is een toonbeeld van kracht om te zorgen dat de openbare orde wordt gehandhaafd met dit optreden.
  Het typeert des te meer dat de opvoeding en culturele achtergrond het ongewenste gedrag veroorzaakt en dat wordt gelukkig op Curacao met ‘maatwerk’ bestreden. Deze reiziger had kunnen opteren voor ander gedrag en koos het verkeerde gedrag. Daar reageert de politiefunctionaris adequaat en resoluut op. Vaak lees ik berichten over de KPC dat zij niet optreden of handhaven. In plaats van publieke steun voor de aanpak, wordt de agent “veroordeeld”. Onjuist, incorrect. De rapper houdt voorlopig zijn mond en terecht. Het beledigen van een ambtenaar in functie is geen optie. No mishi ku polis na Korsou!

 2. De agent heeft alles behalve correct gehandeld. Hij heeft gehandeld als een primaat die overkookte , en zich niet kon inhouden (!)

  Maar men vond de klap terecht want men pruimt de rapper niet , rapper was ze te fresku, dus meppen we zijn ogen bont en blauw , maar is dit de “busch justice,” die we willen?

  Hij heeft gehandeld volgens de MEP-cultuur van het eiland. Een eiland waar men snel mept / of tot vandalisme overgaat , ipv in dialoog te treden.

  Zie ook: 1969, hele binnenstad afgebrand, in een dronken roes, waar veel meelopers winkels van onschuldige werknemers vandaliseerden en leegroofden.

  De politicus heeft deze afbraak en roof cultuur van geen vreemde blijkbaar. Tot de dag van vandaag rooft en breekt ze alles af van de burger!

  Binnenstad otrobanda is Nooit meer gerepareerd tot J.G.DEkker om de hoek kwam kijken, seri otrobanda saneerde , en het eiland het bezoeken van de eerste slaven- en Afrika museum mogelijk maakte.

  Iets wat alle “nos patrimonio” roeperts nooit geregeld hebben voor het eigen volk.

  Zie ook de staten, waar net zo’n (low IQ, high testosterone en primatengehalte) klap werd uitgedeeld.

 3. Hoog testosteron, laag IQ = Agressie

  Geldt voor allebei overigens, maar de politie gedroeg zich conform de civilisatiegraad van de gemiddelde parlementariër in de Staten van Curaçao.

  Helemaal cultuurconform, en dus vond meneer Zwever het goed!

  Die meet metdezelfde (lage) standaard.
  Net als met de 600kg. Allemaal cultuurconform nos ku nos, dus niemand maakt zich er druk om.

  Ben benieuwd wanneer een familielid van Zwerver net zo’n mep plat op zijn snufferd krijgt of hij dan ook zegt dat de politie correct gehandeld heeft.LOL

  Waarschijnlijk loopt hij dan alle praatprogrammas af met BLM Voirzitster Sylvana Simons, om over inherent racisme te zeiKEN, EN om BLM te roepen

 4. @sate batata: 0gigantisch gevaarlijke nonsense die je verkondigt: een harde klap op de slaap kan hersenschade veroorzaken en kan zelfs fataal zijn!

 5. Als iemand een hysterische -haast niet te stoppen- woedeaanval heeft, is de beste remedie een flinke klap (‘slap’) aan de zijkant van het gezicht te geven om betreffend persoon tot bedaren te brengen. (Of beter een goede spuit met benzodiapine, maar ja dat heeft de politie niet bij zich).

  Op de video zie je duidelijk dat de klap van de agent werkte en de gillende zwaar verwarde man hierna gelijk tot bedaren kwam.

  Ook vanuit medisch standpunt kan men concluderen dat de agent correct en effectief gehandeld heeft.

 6. Waarschuwing voor alle toeristen dus: je wordt op Hato ontvangen met vuistslagen in het gezicht omdat de administratie op Hato niet in orde is, de Immigratiedienst weigert iets na te trekken, en dat je niets mag terugzeggen want dan “verstoor je de openbare orde”?

 7. I rest my case. De TontonMacoutes heeft gesproken. Ik wens de bevolking van Korsou veel gerechtigheid met dit soort onderontwikkelde primitievelingen.

Comments are closed.

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -