27 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

PBC | ‘Politie heeft niets verkeerd gedaan bij Hato-incident rapper’

HomeLandenCuraçaoPBC | ‘Politie heeft niets verkeerd gedaan bij Hato-incident rapper’

Persbureau Curacao

Rapper Josylvio is na een nachtje cel vrijgelaten en niet teruggestuurd.
WILLEMSTAD – De politie vindt dat ze niks verkeerd heeft gedaan bij het incident op Hato Airport, vlak voor de arrestatie van de Nederlandse rapper.

Die wilde niet aangeraakt worden door de politie, waarna hij een klap in het gezicht kreeg en vervolgens tegen de grond werd gewerkt. Aanleiding was het terugsturen van de rapper omdat hij een ongeldig paspoort had. Daarbij zou de rapper de openbare orde hebben verstoord.

Hij is na een nachtje cel vrijgelaten en niet teruggestuurd.

Bron: Persbureau Curacao

11 reacties

 1. De “slap in the face” van de politiefunctionaris is toegestaan proportioneel geweld van de KPC om iemand (ongeacht achtergrond of titel) tot bezinning te brengen. Hoe vervelend dat dan ook moge zijn, het is een toonbeeld van kracht om te zorgen dat de openbare orde wordt gehandhaafd met dit optreden.
  Het typeert des te meer dat de opvoeding en culturele achtergrond het ongewenste gedrag veroorzaakt en dat wordt gelukkig op Curacao met ‘maatwerk’ bestreden. Deze reiziger had kunnen opteren voor ander gedrag en koos het verkeerde gedrag. Daar reageert de politiefunctionaris adequaat en resoluut op. Vaak lees ik berichten over de KPC dat zij niet optreden of handhaven. In plaats van publieke steun voor de aanpak, wordt de agent “veroordeeld”. Onjuist, incorrect. De rapper houdt voorlopig zijn mond en terecht. Het beledigen van een ambtenaar in functie is geen optie. No mishi ku polis na Korsou!

 2. De agent heeft alles behalve correct gehandeld. Hij heeft gehandeld als een primaat die overkookte , en zich niet kon inhouden (!)

  Maar men vond de klap terecht want men pruimt de rapper niet , rapper was ze te fresku, dus meppen we zijn ogen bont en blauw , maar is dit de “busch justice,” die we willen?

  Hij heeft gehandeld volgens de MEP-cultuur van het eiland. Een eiland waar men snel mept / of tot vandalisme overgaat , ipv in dialoog te treden.

  Zie ook: 1969, hele binnenstad afgebrand, in een dronken roes, waar veel meelopers winkels van onschuldige werknemers vandaliseerden en leegroofden.

  De politicus heeft deze afbraak en roof cultuur van geen vreemde blijkbaar. Tot de dag van vandaag rooft en breekt ze alles af van de burger!

  Binnenstad otrobanda is Nooit meer gerepareerd tot J.G.DEkker om de hoek kwam kijken, seri otrobanda saneerde , en het eiland het bezoeken van de eerste slaven- en Afrika museum mogelijk maakte.

  Iets wat alle “nos patrimonio” roeperts nooit geregeld hebben voor het eigen volk.

  Zie ook de staten, waar net zo’n (low IQ, high testosterone en primatengehalte) klap werd uitgedeeld.

 3. Hoog testosteron, laag IQ = Agressie

  Geldt voor allebei overigens, maar de politie gedroeg zich conform de civilisatiegraad van de gemiddelde parlementariër in de Staten van Curaçao.

  Helemaal cultuurconform, en dus vond meneer Zwever het goed!

  Die meet metdezelfde (lage) standaard.
  Net als met de 600kg. Allemaal cultuurconform nos ku nos, dus niemand maakt zich er druk om.

  Ben benieuwd wanneer een familielid van Zwerver net zo’n mep plat op zijn snufferd krijgt of hij dan ook zegt dat de politie correct gehandeld heeft.LOL

  Waarschijnlijk loopt hij dan alle praatprogrammas af met BLM Voirzitster Sylvana Simons, om over inherent racisme te zeiKEN, EN om BLM te roepen

 4. @sate batata: 0gigantisch gevaarlijke nonsense die je verkondigt: een harde klap op de slaap kan hersenschade veroorzaken en kan zelfs fataal zijn!

 5. Als iemand een hysterische -haast niet te stoppen- woedeaanval heeft, is de beste remedie een flinke klap (‘slap’) aan de zijkant van het gezicht te geven om betreffend persoon tot bedaren te brengen. (Of beter een goede spuit met benzodiapine, maar ja dat heeft de politie niet bij zich).

  Op de video zie je duidelijk dat de klap van de agent werkte en de gillende zwaar verwarde man hierna gelijk tot bedaren kwam.

  Ook vanuit medisch standpunt kan men concluderen dat de agent correct en effectief gehandeld heeft.

 6. Waarschuwing voor alle toeristen dus: je wordt op Hato ontvangen met vuistslagen in het gezicht omdat de administratie op Hato niet in orde is, de Immigratiedienst weigert iets na te trekken, en dat je niets mag terugzeggen want dan “verstoor je de openbare orde”?

 7. I rest my case. De TontonMacoutes heeft gesproken. Ik wens de bevolking van Korsou veel gerechtigheid met dit soort onderontwikkelde primitievelingen.

Reacties zijn gesloten.

Zoeken

Recente reacties