25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 06:09

Laatste reacties

- Advertentie -

PBC | Pisas verlengt noodwet ondanks belofte

- Advertentie -

Persbureau Curacao

Premier Gilmar Pik Pisas | Persbureau Curacao
WILLEMSTAD – De regering Pisas heeft de Noodwet verlengd. Dat is sinds het begin van de coronapandemie al voor de vierde keer. Ook weer voor drie maanden.

De premier had bij de vorige verlenging in september nog gezegd dat dat de laatste keer zou zijn. In plaats daarvan zou de bestaande quarantaineverordening en de verordening ter bestrijding van besmettelijke ziekten geschikt worden gemaakt voor de coronapandemie.

Ook de Landsverordening rampenbestrijding zou worden aangepast. Zijn partij, MFK was altijd tegen het afroepen van de Noodwet, omdat die te ingrijpend zou zijn en dictatoriale bevoegdheden zou geven aan de overheid.

Bron: Persbureau Curacao

- Advertentie -

Artikel delen

11 reacties

 1. Positief gezien is verlenging van de noodwet een vervolg van voortschrijdend inzicht. Gezien de fratsen die boven water komen waaronder benoemingen F&F kan hij zich wel eens erg thuis zijn gaan voelen in een dictatoriaal milieu. Binnenkort een coup met Pisas als marionet aan het hoofd ???.

 2. De ene blunder na de andere, begon al met geld over de balk smijten 3 mndn “premier”, en banen uitdelen. Wordt hij weer onterecht “premier” vanwege de restzetels, door zijn feestvieren mensen en economie in de ellende. Dat heeft hem ‘n flinke dreun op z’n snuit gekost. Dan Silvanie den Haag en Malta, het blijft doorgaan, Pietersz manga zit nog in de leerschool, tekenen voor manuel en nu de noodtoestand weer, daardoor krijgt de regering meer macht, waar hij zo fel tegen was. Bij grof vuil nemen ze hem niet eens mee.

 3. …..”Hoe was het ook alweer? Door het volk (gekozen?), voor het volk (werken?) en van het volk (stelen!)”…..

  @ TOC, 9 zetels waarvan 4 restzetels door een gekronkeld electoraal systeem.
  Van het volk stelen (via lucratieve arbeidscontracten) is het motto die naadloos aansluit bij Kabinet pisas, ook vorige kabinetten.

 4. Wel handig zo’n noodwet. Kan het volk rustig gehouden worden. Hoe was het ook alweer? Door het volk (gekozen?), voor het volk (werken?) en van het volk (stelen!)

 5. @ Knoek-Koe helemaal met je eens, laat Drekkie maar naar Sint jutte mus lopen, daar zit een vriend van hem, zijn naam is Sinter klaas Pik.

 6. Vanwege slechts 3 patienten in CMC is een noodwet nodig ? Noodwet lijkt mij meer nodig vanwege wanbestuur van het eiland. Schop die bestuurders eruit en benoem een zakenkabinet die dan een noodwet afkondigen zodat het land per decreet geregeerd kan worden. Curacao zit in hoge nood, maar niet door Corona !

 7. Hey , drechichi! Ben je er nog? Ben je nog niet terug naar het continent van je roets? Lasteren de comments je weer eens? O ja, het is mfk,
  (partido “Mafia-Famia i Konosí” )
  Daar mag je niets van zeggen
  Bèrdat ta pika, ò nò brò!
  Bai flit swa! Samen met je pias pizza bobo nepitismo premier.
  Pasa prèt djòdjò, goberná malu

 8. Hij ziet er op deze foto ook uit als ‘n dictator. Hij draait en liegt alles bij mekaar en daarvoor wordt hij vorstelijk betaald.

 9. Pisas bai fliet.
  Rot op met je hele kabinet.
  Wees een vent en vertel gewoon dat je Helemaal geen kant op kan.
  Omdat je afhankelijk bent van het geld uit Nederland en moet je gewoon naar hun pijpen dansen.
  Het is schandalig dat jullie weer geld naar het CMC moeten sturen en niet durven om die klootzaken die daar miljoenen per maand verdienen niet naar huis durven te sturen. Wordt een vent, kom naar TV en verklaar aan iedereen hoe het in elkaar steekt.

 10. …..”Zijn partij, MFK was altijd tegen het afroepen van de Noodwet, omdat die te ingrijpend zou zijn en dictatoriale bevoegdheden zou geven aan de overheid.”…….

  Ha, ha, ha!
  Pisas je bent een grote volksleugenaar!
  Je bent een dictator in wording!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -